Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 12:35:33
Zoja
Фиданче јас последно бев во 19та недела (пред недела ) на преглед и никако неќеше да се сврти , го дрндаше го тресеше докторов- неќе и неќе Е сега сум на скрининг на 31ви па се надевам тогаш ќе дознаам што е ама веќе нестрплива станувам- многу ме интересира јас сакам маже , мм сака женско си се јадеме Поздрав до сите труднички
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 13:13:36
sandra_
Фиданче, ти благодарам на советите, се надевам дека после породување ќе се среди проблемот со косата, а за полот на бебето гин. ми рече дека после 16 недела ќе се гледа, јас од што сум радознала уште во 12 недела прашав, затоа што знам дека има 4д ехо, но не се гледало сеуште е мало и така ништо не рече. И едвај чекам да одам на следниот преглед да дознаеме за полот, повеќе сакам девојче ама какво и да е, најбитно ми е да е здраво и да нема никакви проблеми. Поздравче..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 13:43:15
ana_banana
New york utrogestanot se prima samo vo prvo tromesecie,ako gi prodolzis ponatamu moze da ti se pojavat polipi na grloto na matkata.Taka kazuva mojata maticna.Sigurno ima nesto drugo za vtoroto trom. namesto utrogestan.Pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 15:34:37
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
Фиданче јас последно бев во 19та недела (пред недела ) на преглед и никако неќеше да се сврти , го дрндаше го тресеше докторов- неќе и неќе Е сега сум на скрининг на 31ви па се надевам тогаш ќе дознаам што е ама веќе нестрплива станувам- многу ме интересира јас сакам маже , мм сака женско си се јадеме Поздрав до сите труднички
А Зоја мислам дека желбата на мажот ти ќе се исполни, чим ви се крие така Кај нас беше истата ситуација никако не сакаше да се покаже дури ни на скринингот. Пред тоа нешто демек може да е машко ама несакаше убаво да се намести, после тоа цело време папочната врвка меѓу нозе беше ама пак и двајцата доктори викаа абе најверојатно е машко. И така до кај 30-та 32-ра недела беше машко, кога отидовме еден ден на преглед докторот ми вика абе ова дунда е 99% малку срамежлива затоа не се покажувала И од момче и спремање за момче испадна дека ние си чекаме дундалина што заеба 2-ца доктори Ма што сака нека бидат само здрави и живи нека се, ние секако ќе ги сакаме најмногу на целуиот свет
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 17:16:23
Фиданче
Zoja , i jas do 31 ke odam na skrining i edvaj chekam ;) I jas go prasav d-rot vo 15 nedela, pa vo 17 :D ama vika rano e, taka da sega chekam uste malku ! Kakvi saka neka se da se zivi zdravi! Pozdrav :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 20:03:26
padme
new york i jas e uste primam utrogestan od 100 mene dr. Lazarevski mi rece deka do 30-ta nedela ke go primam, bas uste ednas ke go preprasam i nego i Gordana Petrovska
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.8.2012 21:52:30
new york
padme fala na odgovorot. a mene Gordana mi go prekina, a mene uste me boli stomak kako i na pocetok sto mi bese. se iznervirav sega, zosto mi go prekina ako moze do 30 nedela da se prima? bas utre sum na lekar i ke ja prasam da mi go rodolzi. da ve prasam nekoe care, me fati zapek vo vtorovo tromesecie ke puknam. preku nekolku dena odam vo wc. nekoj so slicen problem? probuvam so hrana ama nekako ne bas mi pomaga.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 15.8.2012 8:03:59
Zoja
new york izmeshaj 3 golemi lazici susam so 3 golemi med i sekoj den po 3 mali lazichki rasporedeni kasnuvash od smesata, em zdravo em laksativno srekjno
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 15.8.2012 9:50:22
padme
new york probaj so modri slivi jadi i pij mnogu voda, ili edno lazice maslinov zemjtin, jas cel zivot go imam toj problem se probuvam ama so slivite najefikasno mi e.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 15.8.2012 10:52:23
bate
Fidance mila mene terminot mi e 04.01.2013, tuka sme nekade I jas imav maka so odenje vo wc i mi pomogna , sekoe utro po edna praska, slivi mnogu ovosje i tecnosti. Vi posakuvam lesna i udobna bremenost
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 0:33:33
Фиданче
bate , super imam nekoj so slichen termin :) Gledam ti si se rasprasuvala za vo sisitina. Aj jas imam edna prijatelka ona so 3 se porodi vo Sistina 2 carski, zadovolna e pa ke ja prasam kaj koj bila kaj doktorka e znam ama kako se vikase ke ti pisam ko ke doznaam! Pozdrav !!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 9:21:30
new york
zdravo decki..jas eve da se pozalam nesto, zosto sum mnogu isplasena. vcera dignav temperatura, prvo cel den mi bese okolu 37,2 i bev denta vo sistina zosto i onaka imav pregled zakazano. mi zemaa krv, mokraca, brisevi od grlo. se bese ok osven sto mi e hemoglobinot malku padnat. go gledavme i bebceto na eho i ok bese. ama jas se custvuvav mn omalaksano i mi rekoa deka mozam paracetamol da se napijam. a ni grlo me boli, ni nos mi tece. i vecerta me fati treska i mi se pokaci temp na 38 i mn se isplasiv, odma pak paracetamol i mi se simna za 1 saat. plus i povrativ a celo bremenost ic ne mi se povrakase, sega ovie denovi nemam apetit. i sega sum mnogu zagrizena da ne mu stana nesto od temperaturata na bebceto ke odam posle na eho pak da go vidam..no sepak dali imal nekoj vaka iskustvo so temperatura vo bremenost. inaku sum 17 nedela i 3 dena a bebsevo e 5-6 dena pogolemko
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 9:43:33
padme
new york nemoj da se plasis sigurno ti e obicna nastinka vremeto e promenlivo pa zatoa vcera i jas imav zatnat nos odvaj disev cel den a imav drugarka sto vo bremenost imase bronhit so 39 temperatura pa na bebceto ne mu bese nisto se bese ok ne se sekiraj ne e nisto strasno ke ti pomine, a sto napravi so Utrogestanot?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 9:51:14
new york
daj boze padme ama pak sum mnogu isplasena. moram da go vidam posle da mi kazat dali e se ok. za utrogestanot i kazav i mi rece ok prodolzi go demek dodeka mi traela sostojbava. ama jas zdravje boze do skrining ne go prekinuvam. znam lazarevski uste na pocetok mi kaza i cela bremenost da se koristi ne e stetno. me iznervira ovaa gordana da ti kazam vcera malku, hemoglobinot mi e na dolna granica a taa nisto ne mi dade. denes pak ke si prasam. kazi mi ti si tuka negde kolku mene, pocna li da go custvuvas bebeto da mrda? decki aj koj ke moze pisete mi iskustva dali imal nekoj temperatura i dali bilo se ok? fala vi mnogu ama epten sum panicar
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 10:03:13
padme
Da jas sum isto tuka kako tebe 18-ta nedela na kraj sum samo jas se sto ke mi kaze Gordana odma se konsultiram i so Lazarevski cim ke odis deneska kaci se gore do kaj Lazarevski konsultiraje se i so nego jas ne ostanuvam samo na mislenje na Gordana jas sum utre na kontrola kaj Gordana
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 14:17:27
sandra_
New York не се секирај , јас овие два дена едвај ја издржав температурата и го надминав стомачниот вирус, лекарства не пиев никакви затоа што знам дека за трудници не се препорачува ништо, ама со супи, чајчиња и двопек преживеав.Поздрав и се надевам дека состојбата за брзо време ќе се стабилизира и кај тебе.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.8.2012 22:06:30
bate
Fidance mila ako mozes prasaj vo sistina za doktorite koj e podobar i sl. falaaa Padme, ti go pravese vo sistina prviot skening, a znaes li kolki pari e za vtoriot vo sistina na privatno?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.8.2012 8:17:22
new york
sandra ti kolku imase temperatura i dali imase gadenje i povrakanje? mene me fati treska i mi se kaci do 38 temperat, plus povrativ dva pati i nemam apetit celo vreme. mene mi dadoa cefalexin, plus mi rekoa po potreba paracetamol za temperatura. mene mi se pokaceni granulocitite vo krvta plus mi e pokaceno nekoe crp, sto pokazuvalo infekcija. i mi rekoa podobro da zemam antibiotik nego infenkcijava da go napadne bebeto. i sega sum raspametena i za antibiotikov i za ova vo krvta sto mi e pokaceno. ke se mrdnam.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.8.2012 13:01:44
sandra_
New york, и кај мене беше температурата до 38 ама само првиот ден, а за повраќање исто беше и кај мене немав мир од тоа, а плус беше и дијарејата, а од лекарства пробав со парацетамол но го повратив и страв ми беше да не дехидрирам затоа што и од мирисот на чот ми се гадеше.Вториот ден некако се стабилизира состојбата и еве сеуште сум на чајче и двопекче од страв да не ми се случи пак,а и немам апетит. Според мене подобро да ги земаш лекарствата, него да си направиш поголема беља, па после по болници да трчаш и само смирено се ќе се среди. Поздрав и ти посакувам побрзо закрепнување и враќање во нормала..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.8.2012 14:09:09
sandra_
Драги РР, да прашам дали е нормално уште во 14 ндела да ми тече проѕирна течност од градите и тоа не сама од себе да не ме разберете погрешно, туку случајно ја притиснав градата и почна да тече таква течност или колострум мислам дека се викаше.Дали ви случило такво нешто, нормално е или рано е.На еден хрватски форум прочитав дека тоа е припрема за млечните жлезди да лачат млеко, ама нели е рано уште од 14 недела, инаку градите повеќе не ми се тврди, како претходно туку меки и ме загрижуваат. Ќе ве молам за совет, малку сум исплашена, затоа што сепак се работи за прва бременост.Поздрав..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.8.2012 14:23:29
new york
sandra so pomin neka ti e i na tebe..aman so ova virusi, bakterii. ti ne otide na lekar voopsto? jas nema sansi se ispaniciv da ne mu stane na bebeto nesto od temperaturata i odma otidov. inaku za paracetamol ne se plasi, mozes da go pies. mene mi rekoaza paracetamol da ne se mislam, duri i samo glava da te boli mozelo da se napies. inaku za gradite da normalno e toa sto ti proteklo, mislam deka moze da tece uste od 12 nedela. ponatamu moze i poveke da ti tece. i mene gradite, te me bolat, te ne me bolat, veke ne mi se merilo gradive za nisto.