|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
20.6.2012 11:44:40   
majka na tri deca
So lesno dusicki na site Gospod da Ve izraduva so zdravi pravi bebinjauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1851
20.6.2012 15:18:25   
Nade
Здраво Рингерајки, само да ве поздравам и да ви се приклучам на друштвото, јас сум 15 недела и трета бременост ми е, ви посакувам лесна бременост и уште полесно породување, поздрав и се надевам ке си размениме некој совет

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 1852
20.6.2012 19:58:15   
majka na tri deca
Наде нека ти е со срека третата бременостuser posted image да си родиш живо и здраво бебуленцеuser posted image Кој пол ти се претходните?Честитки милаuser posted image

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1853
21.6.2012 8:39:35   
Nade
Ти благодарам, да се живи и здрави и твоите сонца, имам два сина а за третото што е на пат се уште не знаеме user posted image најбитно е да е живо и здраво и се да биде во ред, самите по себе децата се благословuser posted image

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 1854
21.6.2012 13:13:17   
JanaMarija
Leleeeeee so ubavo-3 decinja, 3 srekicki . Mene mi e prva bremenost, od sekogas sum sakala 3 decinja, ama zdravje :))) Jas prvava da ja isturkam i da bide se vo red.

So lesno na siteuser posted image user posted image user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1855
21.6.2012 22:27:48   
majka na tri deca
Наде јас имам две керки и третото синчеuser posted image .Браво за тебе и твојата храброст за трето детеuser posted image .ЈанаМарија и тебе нека ти е со лесно и господ да ти даде уште дечинја земи пример од мене и Надеuser posted image user posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1856
21.6.2012 22:59:30   
Regina
So lesno neka vi e idni mamicki.
Mamicki sakav da ve prasam ve cesaat li pupkite, gi mackate so nekoja posebna krema, daj kazuvajte mene pocna prilicno da me cesaat, pocnuva na nervi da mi odi.

Непосредна врска до пораките: 1857
22.6.2012 7:46:15   
bucko mal
pozdrav za site mamicki, jas sum nova vo forumov samo da ve pozdravam i da si imate lesna bremenost jas sum vo 25nedela od bremenosta pa se nadevam ke si razmenime nekoe mislenje iako mi e vtora bremenost nekako me fatilo panika kako prv pat da mi e user posted image

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1858
22.6.2012 16:40:02   
JanaMarija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Regina

Mamicki sakav da ve prasam ve cesaat li pupkite, gi mackate so nekoja posebna krema, daj kazuvajte mene pocna prilicno da me cesaat, pocnuva na nervi da mi odi.

Regina jas bidejki go mackam stomakot i gradite so pavloviceva so AD kapki i gi pominuvam i pupkite i zasega ne me zacesale i mi se meki.Sega neznam dali e do toa ili nesto drugo, ama probaj.

pozdravce

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1859
23.6.2012 5:53:09   
Regina
Ovie dva dena sum poveke na odmaranje, lezenje a plus i mnogu zesko taka da i da sakam ne mozam da odam. Tuku ovie dva dena koga odam custvuvam blagi bolki vo dolniot del na stomakot i me boli polovinata. Vo vtornikot bev na pregled i se bese ok, sakav da prasam dali i kaj vas se javuva ova custvo.

Непосредна врска до пораките: 1860
23.6.2012 9:45:51   
**nana**

ИЗВОРНА ПОРАКА: Regina

Vo prvata bremenost gi mackav i pupkite i celite gradi i stomakot so pavloviceva krema.ne samo sto gi omeknuva tuku i ponatamu nekako mi bea spremni za doenje.Patem nemam strii ni na gradi ni na stomak.A ovoj pat ce vidime.user posted image Inaku sega sum 13+5 ned.pa ce se druzime.
pozdrav do site meshkovciuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1861
24.6.2012 21:18:54   
JanaMarija
Mamickiiiiiiii kade ste? Kako ja podnesuvate zestinava. Jas se ladam momentalno na balkon dodeka mm gleda fudbal :( pa vikam da se podruzime ama nekako ve nema.

Kako vi pominuva denot? Mu pustate li muzika na mesinjata?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 1862
26.6.2012 19:13:35   
Bela Bela
Jas ne mu pustam muzika i ne veruvam deka toa e mn korisno ili deka ima koj znae kakvo vlianie na razvojot :)daj boze neka bide se ok pa posle koga ke se rodi ke mu pustam sekakva muzika,imam i instrumentalni za zaspivanje i zabavni detski za preku den a sega samo neka si raste i razviva kako sto treba :)A da ve prasam dali ste videle dali imate mleko?jas uste od 17 ned,zabelezav kako fleki na prslukot ama na 21 ned,samo pocna na mi teci :)

Непосредна врска до пораките: 1863
26.6.2012 20:19:35   
meU87
Јас не пуштам музика, но затоа постојано си се галиме и си правиме муабет user posted image
За млеко уште немам нешто посебно забележано, освен онака малку да ми светне , некоја капка, но сепак ретко се случува(а и не знам дали е тоа млеко).
Бела Бела, а тебе како ти тече млеко, само од себе или кога ќе ги притиснеш градите???
Знам дека првично течело колострум(така мислам дека се викаше???) , па по извесен период почнувало млекото да се создава, а во бременоста не смееле да се стискаат градите или да се принудуваат за да тече млеко.

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 1864
26.6.2012 20:54:32   
Bela Bela
Pa taka,ednas lezevme so mm i se mazevme :)i posle nekoe vreme lezejke gledam samo pocna da mi tece od dvete gradi,itoa da tece ne samo kapka:)inace posle kapenje naj ubavo mozes da vidis dali imas,ako samo malce gi pritisnes gradite,ne sum slusnala deka ne e ubavo da gi pritiskas.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1865
26.6.2012 21:39:43   
JanaMarija
Za muzika i jas ne mu pustam, ama cel den sum so radiotot, taka da i toa dusice e prinudeno da slusa :)))) inaku tatko mu sekoj den mu ja pee "Cicko cevlar" od zlatno slavejce hahaha.

Za mleko i kaj mene nema, inaku da taka nekako se vikase toa predmleko,kako tecnost belkasta i e vo red da go ima od 4-ti mesec kolku sto znam, a kaj mene nema, samo posle kapenje od krpata vlaknenca se lepat na bradavicite od sto e vlazno, ama ne kape.

Mislam deka treba da se pomeki za da nema "ligavenje" naa gradite, taka znam, mopzebi gresam.Jas gi mackam i niv koga go mackam stomakot i do sega sum nemala problem.Toa e moeto iskustvo.

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1866
27.6.2012 0:37:27   
ana_banana
Kolku sme si presrekni denes.Konecno gi doznavme polovite na bebuskite.Cekame edno user posted image i edno user posted image Smislivme duri i iminja.Maz mi e pre pre presreken posebno pa deka iminjata sto si gi sakase i jas si gi sakam.Si gi cuvstvuvam i kako mrdkaat posebno maskoto toa ima poveke prostor user posted image Edvaj cekam da si gi vidam vo zivo,ajde uste malku do noe/dek user posted image

Непосредна врска до пораките: 1867
27.6.2012 7:59:51   
target
zdravo na site seuste se nemame zapoznaeno , no eve denes kako pocetok na 13 nedela od bremenosta resiv da vi pisam i da ve pozdravam. i da vi kazam deka redovno gi citam temite na forumot i imase dosta soveti koi mi pomognaa.
pokraj pozdravot imam edno prasanje, imam problemi so zatnat nos nesum nastinata sigurno, bidejki imam alergii na sve i svasta i koristev tafen se dodeka ne posakav da ostanam trudna, prvite mesec i pol bea vo red ama posledniov veke ne se trpi da ne imatenekoj sovet za mene , ginikologot mi rece setaj so maska na liceto, rabotam vo hotel na recepcija i malku e tesko izvodlivo no se trudam da e provetrno sekogas. posledno kupiv sinomarin ali iskreno ne pomogna ama bas ic. malku sum opsirna se nadevam ke dobijam odgovor od nekoj , blagodaram i se druzime

(Одговор на членот keti84)
Непосредна врска до пораките: 1868
27.6.2012 13:53:25   
JanaMarija
Dobredojde Target i lesna bremenost so mnogu druzenje. Za zatnat nos, jas imav edno vreme, toa e cesta pojava vo bremenosta,ne e nastinka i ne e ona voobicaenoto zatnuvanje na nos, tuku poinakvo. Ako e takvo, togas ke ti pomine do 16-17-ta nedela, a ako e od alergija togas konsultacija so doktor.

Ti posakuvam se najubavo, pa ke se druzime

Go sakam zivotot

(Одговор на членот target)
Непосредна врска до пораките: 1869
27.6.2012 14:19:23   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: target

zdravo na site seuste se nemame zapoznaeno , no eve denes kako pocetok na 13 nedela od bremenosta resiv da vi pisam i da ve pozdravam. i da vi kazam deka redovno gi citam temite na forumot i imase dosta soveti koi mi pomognaa.
pokraj pozdravot imam edno prasanje, imam problemi so zatnat nos nesum nastinata sigurno, bidejki imam alergii na sve i svasta i koristev tafen se dodeka ne posakav da ostanam trudna, prvite mesec i pol bea vo red ama posledniov veke ne se trpi da ne imatenekoj sovet za mene , ginikologot mi rece setaj so maska na liceto, rabotam vo hotel na recepcija i malku e tesko izvodlivo no se trudam da e provetrno sekogas. posledno kupiv sinomarin ali iskreno ne pomogna ama bas ic. malku sum opsirna se nadevam ke dobijam odgovor od nekoj , blagodaram i se druzime

Миличка добре дојде во клубот на Миле Паникаuser posted image Јас од првиот ден кога забременив се затнав, значи од аква марис, синомарин и што ли уште не пробав џабе ми беше. После ми следеше еден период ваљда 16-та 17-та недела кога ми пушти и за прв пат можев нормално да дишам и да зборувам. Е за жал не траеше којзнае колку долго тој убав период бидејќи штом липите започнаа да цутат јас раат повторно не гледамuser posted image
кивам, носот ми тече, очите ме печат и ми солзат иако ќе речам дека пак поиздржливо е отколку тие 17 недели во кои што вистински го изедов стапот и дење и ноќе не можев да дишамuser posted image Докторите за жал ми креваат само со рамења и освен солена вода и инхалации ништо друго не ми даваат, ама тоа е ќе истрпиме се за лубенициве што ги носимеuser posted image

(Одговор на членот target)
Непосредна врска до пораките: 1870
27.6.2012 16:03:58   
meU87
И јас се приклулувам кон клубот “затнати носиња“ user posted image
До пред некое време бев сосема ок, се додека не започнаа липите, сега повторно цел ден сум со паломата во рака, кивање, нос тече, па на сета мака и крв од носот, аман веќе, бетер од болна user posted image
Ајде се тешам за некој месец ќе помине па ќе биде по старо (валда) user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1871
28.6.2012 9:21:31   
dobe1986
zdr i jas sum nova vo forumov.sega sum 16 nedela i dobro se custvuvam vtora bremenost mie ama imam bolka vo nogata edna potocno butnata koska znae li nekoj nesto da mi kaze please

MAMICKA PO VTOR PAT

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1872
28.6.2012 10:31:47   
dobe1986
zdr mnm1986 tuka i jas ke vi se pridruzam i jas sum vo pocetok na 17 nedela pozzz

MAMICKA PO VTOR PAT

Непосредна врска до пораките: 1873
28.6.2012 21:01:04   
Bela Bela
Kako ste deneska,sto ima novo,jas uste neceli 2 nedeli vleguvam vo 3 trimester,vremeto si leta a bas sakam ova da potrae :)inace me interesirase kolku ste popraveni do sega jas sum 24 nedela i 2 dena a sum popravena okolu kilo i pol.Si vaikam dane ne jadam dovolno,jadam normanlno nemam zgolemen apetit samo sto ne pijam gazirani sokovi i gledam se sto jadam da e zdravo i so vitamini,jadam blago kolku sto mi se jade(duri ponekogas i preteruvam so agrokremot )i masmi me kara :)bebeto spored tezinata e srazmerno so nedelite znam ama vi vikam dane ne vnesuvam se sto mu treba.Me interesira vase iskustvo???

(Одговор на членот dobe1986)
Непосредна врска до пораките: 1874
28.6.2012 21:11:26   
Regina
Бела Бела не се секирај, одлично се храниш штом внимаваш на здравата исхрана. Јас сум 17 недела и јас се немам воопшто поправено, јадам повеќе овошје и зеленчук и така сега го има во изобилство, избегнувам само леб и газирани пијалоци а благо па воопшто не можам да јадам, душата не ми го сака. Само сакам да пробам да јадам суво овошје, читам добро било за трудниците.

Непосредна врска до пораките: 1875
Страница:   <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?