|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
23.6.2011 9:24:58   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Fluonatril
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Abe jas za tifol znam deka se pie vo prvo tormesecje i pred da zabremenis ama ovie mose koga sakas da gi pised,,I pred i posle so doenjeto... 

Миана, не зборуваат за тифол туку за Fluonatril.

user posted image Извини сега видов дека и ти з аистото си мислела user posted image user posted image user posted image јас незнам дали да земам на своја рака да пијам..и од колку мг? 025,04 или 1 ???

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1076
23.6.2011 10:11:10   
miana
znam deka se zbori za fluonatril ama rekov deka za prvoto trimesecje o za pred bremenost se dava tifol...a za Fluonatril znam ddeka moze za vreme na doenje i posle 4 mesec..

Непосредна врска до пораките: 1077
23.6.2011 10:12:13   
miana
Za vozrasni moze 1 mg ama jas gi imam poslabite ( od kerkami i pijam po 2-3 odednas) ..Ve cesaat li luge gradive ili mene nesto mi se desava?

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1078
23.6.2011 10:23:00   
mila28
Мене стомакот ме чеша од страните и обавезно мачкам креми, обично кога се шири кожата се јавува чешање.

Непосредна врска до пораките: 1079
23.6.2011 11:14:04   
vesnab
mene me cesaat gradite mnoguuuuu i se mackam so sanosan krema protiv strii a navecer obavezno pavloviceva i toa vo pogolemi kolicini, gledam ima rezultati, akko da se podnamaluva cesaneto, toa sigurno e deka gradite rastat :)))

Непосредна врска до пораките: 1080
23.6.2011 11:56:13   
miana
Abe mene mi se porasnati i toa baajgi ...Pa uste li ke rastat? :) Moram i jas da gi mackam mnogu...

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1081
23.6.2011 13:14:20   
miana
By the way i jas se mackam so istiot krem sanosan,si go kupiv na bebesaem so gratis torbica.... Torbicata mnogu mi se sigase i si zemav plava iako poima nemam kakov e polot : )  Sakam sice :) zivo i zdravo :)

Непосредна врска до пораките: 1082
23.6.2011 14:14:31   
milobebence
I mene mnogu me cesa stomakot,bas najmnogu vo predelot okolu papceto,i se mackam so pavloviceva mast so rastvoreni AD kapki,a gradite na pocetokot me cesaa sega ne.A toj krem sanosan moze li vo aptekive da se najde i dali i dali znaete kolku pari e?Pozdrav do siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1083
23.6.2011 14:43:47   
miana
MOze da se najde sekade,pogotovo vo pogolemive marketi kako ramstore,vero ,cosmotinex i sl a normalno i vo apteki ..Ima i gel za tusiranje i krem za malckanje za protiv strii...Cinat okolu 100-200 denari po parce...Na saem trebase da se kupat proizvodi do 500 denari i za da dobies gratis torbica ( mnogu ubava) i si zemav gel za tusiranje,krema i edni mnogu ubavi maramici so kutija sto se otvara na dugme i seto toa so torbata gratis bese 500 den.
I sega mislam deka vo golemive marketi sum videla pak torba gratis davaat..Ima rozeva i plava :) Eftini se i mnogu prijaten miris imaat - na cisto :)

(Одговор на членот milobebence)
Непосредна врска до пораките: 1084
23.6.2011 15:24:32   
blond
За Флуонатрилот - и јас ги пиев т.е шмукав во 5,6 и 7ми месец. Потоа престанав да ги пијам од што заборавав. И од тогаш не сум ги пиела. Па искрено да ви кажам дека сега моите заби се поцврсти и не ми крварат толку многу непцата отколку тогаш кога ги пиев.
Така да мој совет не се џабе клукајте со хемија.

Непосредна врска до пораките: 1085
24.6.2011 10:16:33   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: milobebence

I mene mnogu me cesa stomakot,bas najmnogu vo predelot okolu papceto,i se mackam so pavloviceva mast so rastvoreni AD kapki,a gradite na pocetokot me cesaa sega ne.A toj krem sanosan moze li vo aptekive da se najde i dali i dali znaete kolku pari e?Pozdrav do siteuser posted image

Jas vcera go barav toj Sanosan krem vo nekolku apteki i nikade nemaa slusnato za nego (ic ne mi ni tekna da proveram po golemive marketi). Na kraj si kupiv pavloviceva so AD masleni kapki i si gi izmesav.
Nego, dali ima nekoj soodnos na edno sisence kapki kolku pavloviceva treba?

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот milobebence)
Непосредна врска до пораките: 1086
24.6.2011 10:32:03   
miana
Mislam deka vo novoto VERO vo marketot dole gi imam videni i vo cosmo tinex 10% gi ima..Jas vo prvata bremenost na edna pavloviceva ( onaa rozevata detska krema ) stavav edno sisence kapki ad...Arno ama mene toa ne mi pomogna :( Individualno e ...Sega se mackam so va sanosanov gradive fala bogu prestanaa da me cestaat..

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1087
24.6.2011 10:32:29   
miana
sorry vo cosmo tinex 100% gi ima

Непосредна врска до пораките: 1088
24.6.2011 10:38:40   
vesnab
mamickiiiiiiiiiiiiii, denes doznav ... it's a boyyyyy :))) sega sum 19 nedela i se gleda ubavo i sega moram site da gi informiram, deka vo 16 nedela koga bev mi kazaa deka e devojce i na site raskazav duri i iminja mislev hahahaha, sega mi kazuva ginekologot : zdravo mashko dete iiii ZBUNKAAAA :))) ...tato e fudbaler i bebeto ushte vo stomak fudbalerce go napravivme ;))))) kako i da e ...da e zivo i zdravo najbitno e toa,iako potajno sin sakav...presrekjna sum :))))

Непосредна врска до пораките: 1089
24.6.2011 10:56:22   
miana
Leleeee blazesi ti ...I jas sakam sin :) Aj valjda ke mi dade gospod...SEGa sum 14 nedela i ne se gledase na psoledniot pregled ..Naredno odam posle odmor na 19 juli togas ke bidam 18 nedela i valjda ke se vidi ubavo...Lele ama neznaete kolku mnogu sakam sin :) Kerka si imam i si ja posakuvav na istiov nacin i gospod mi ja dade :) Ajde i sega neka me poslusa da ne se macam po tret pat :)

Непосредна врска до пораките: 1090
24.6.2011 11:23:57   
vesnab
:))) kje ti dade gospod ZDRAVO, PRAVO I MASHKO DETE :))) cim imash kjerkiscka, na red e bratce, a i tri ne e losha ideja ... mene mi e prvo,ama sakam 3 deca :P...zdravje, se vo svoe vreme...pozz

Непосредна врска до пораките: 1091
24.6.2011 11:31:04   
miana
Абе и јас сакам три ама се во склад на можностите .Не сме за жалење ама ете сакам машко..Кај мене една комшика носи трето машко...И претходните и се машки.И ај замисли да родам сега женско,па да одам на трето па и третото да ми биде женско user posted image user posted image user posted image Аии јако има да биде ,бо го шекнале мажми user posted image user posted image user posted image Мајками има две сестри и брат ...Дедоми правел додека не добил син user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1092
24.6.2011 11:32:19   
miana
На сите да ви даде господ какви си сакате такви бебиња и најважно од се да Ви се живи и здрави и цел живот и срекни  со мама и тато  чччuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1093
24.6.2011 11:42:20   
vesnab
a kakvi se tie AD maleni kapki shto gi mesate vo pavloviceva, deka jas si ja kupiv taa rozevata pavloviceva ama ne ja mesham so nishto, a stavam navecer obicno od nea, pred spienje deka e mrsna, inace konstantno koristam sanosan i denes si kupiv mum care, pa kje vidime kakva e ama preubavo mirisa :), sega za sega nemam strii pupu, nedaj boze da mi se pojavat :P pa kazete mi za ovie AD kapki, ne e na odmet i od niv da probam :P

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1094
24.6.2011 11:54:33   
belabela
Gi ima vo apteka ke si baras AD masleni kapki i jas gi mesam so Pavloderm mackam na gradi i stomak kozata kako pamuk ja pravi

Непосредна врска до пораките: 1095
24.6.2011 12:21:00   
vesnab
Fala, na pauza koga kje izlagam od rabota, kje si gi kupam, ushte denes, sepak bolje spreciti nego leciti :)))

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 1096
24.6.2011 12:23:31   
miana
Bogami kaj striive nema LECITI user posted image   Bolje spreciti nego imati user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1097
24.6.2011 14:33:25   
zmej1
Jas samo sto zemav mast .Vcera ja naracav Vo Galafarm,-Pavloviceva,Mleko za telo po zelba(jas zemav Becutan)AD kapaki i maslinovo maslo .Mnogu ubavo mirisa.520den e , okolu 550gr izlaga se koga ke se izmesa.

Непосредна врска до пораките: 1098
24.6.2011 15:03:30   
KRISTIJANA*
i jas go koristam toj mast zmej1 sama go pravev samo mleko nivea upotrebiv i namesto maslinovo , bademovo :) super e go koristam sekojdnevno :)

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот zmej1)
Непосредна врска до пораките: 1099
24.6.2011 18:36:22   
Natasa981
eve i jas da se prijavam,me nemase nekolku dena ama i od utre idam na kratok odmor, taka da ke se druzime otkako ke se vratam:) I jas da vi kazam ,bev na toa 4D pregledot i mi kazaa ITS A GIRL! Mnogu sum srekna, solzi mi potekoa od radost iako potajno si posakuvav da e masko..neznam zosto i celo vreme veruvav deka e masko.Ama sega otkako so sigurnost doznav,ne bi ja dala princezickava ni za milion maski:)  user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Доење.
Admin

Дали мислите дека е вистина дека колку подолго жената дои, толку е подобар имунитетот на детето?