
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Бидејќи е сезона на јагоди, оваа освежителна торта е вистински погодок
Измелете ги бисквитите и замесете ги со маргаринот. Измешајте ја киселата павлака со шеќерот додека не се растопи и додадете го изматканиот шлаг и желатинот кој сте го подготвиле по упатството на кесичката. Ставете го филот на бисквитите (морате се да ставите во калап за торта). За едниот дел од филот да биде повисок, откако малку ќе се здрви земете фолија и обликувајте ја. Извадете ја фолијата откако малку ќе се стегне филот. Јагодите исчистете ги, измелете ги, додадете шеќер и загрејте ја смесата неколку минути на шпорет додека шеќерот не се растопи. Направете две кесички желатин по упатството. Додадете го желатинот во смесата со јагоди и ставете го вториот фил над првиот фил на тортата. Оставете ја тортата цела ноќ да се стегне.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 5
150 гр. бисквити
100 гр. маргарин
Прв фил:
500 гр. кисела павлака
300 гр. хопла
120 гр. шеќер
1 кесичка желатин
Втор фил:
1 кгр. јагоди
2 кесички желатин
забава Бремените
Автор: bobik
Нега на кожата кај новороденчиња
Кожата на новороденчињата е неверојатно нежна, чувствителна и подложна...
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Сите го правиме. Понекогаш неволно, понекогаш заразно, а понекогаш дур...
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: