
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Ќе Ве воодушеви вкусот на Италија
Најпрво сварете ги корите за лазањи, а потоа накратко потопете ги во ладна вода. Корите добро исушете ги. Изматете ги јајцата заедно со киселата павлака, малку посолете и додајте го пармезанот. Исушените кори премачкајте ги со преливот од јајца и павлака, одозгора ставете ги парчињата шунка, вратот и листот гауда. Завиткајте во ролна и ставете ги во огноотпорен сад. Така направете со сите кори. Ролните прелијте ги со преостанатиот фил со јајца, а за крај изрендајте ја преостанатата гауда одозгора. Посолете со оригано и печете во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
500 гр. кори за лазањи
150 гр шунка
150 грама врат
250 гр. гауда
2 јајца
200 мл. кисела павлака
100 гр. кеќап
2 лажички пармезан
сол по вкус
оригано по вкус
забава Бремените
Автор: bobik
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...
Јадете повеќе, а внесувајте помалку калории
Во време кога многумина сакаат да се хранат поздраво и да ја одржат св...
Митови за слабеење: Кој ве лажел досега?
Слабеењето е тема која постојано предизвикува интерес, но истовремено ...
Пред нас е нов ден. Свежа страница што чека да ја исполниме со мисли, ...