
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Ова вкусно пилешко не бара многу, многу едноставен гарнир како печени компири или ориз со некои освежувања како мешана салата ќе биде одличен избор.
Пилешко филе (без кожа!) Се сече на коцки и се пече 5 минути во тавата Повремено протресете ја тавата, за сите страни на пилешкото да се еднакво печени. 2. Потоа истурете јогурт, па додадете сенф, сол и бибер, па куркума и малку семиња коријандер. Се промешува и се готви на средна топлина додека сета течност не зоврие, за уште 5 минути. 3. Кон крајот посипете сецкан магдонос.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
30 g пилешки филети од градите (бело месо)
јогурт со малку маснотии
1 лажичка сенф
малку сол и бибер
магдонос
1 лажичка куркума
неколку коријандер семиња
забава Бремените
Автор: bobik
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...
Јадете повеќе, а внесувајте помалку калории
Во време кога многумина сакаат да се хранат поздраво и да ја одржат св...
Митови за слабеење: Кој ве лажел досега?
Слабеењето е тема која постојано предизвикува интерес, но истовремено ...
Пред нас е нов ден. Свежа страница што чека да ја исполниме со мисли, ...