|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пилешко месо со ореви

Автор:
Редакција Рингераја

Што вкусно да подготвите денес?



Подготовка

Пилешките гради потпечети ги на температура од околу 200°С. Во текот на печењето проверувајте и завртете ги. Путерот стопете го во тава на умерен оган. Додадете брашно и мешајте постојано. Потоа додадете супа од пилешко месо и оставете да зоврие со постојано мешање, за да не се направат топчиња. Потоа, додадете оцет, лук, ореви, сол и и бибер. Промешајте и пропржете уште малку. Се сервира прелиено преку месото од пилешки гради.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 2
Kомплицираност: 3

Состав

• 4 поголеми пилешки гради
• 1 чаша потпечени ореви
• 1 чаша супа од пилешко месо
• 1 чаша путер
• 2 големи лажици брашно
• 2 големи лажици оцет
• 2 чешниња лук
• сол и бибер



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?