|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Смоква торта

Автор:
Редакција Рингераја

Идеална за Божиќните празници, смокви, ореви, мммм...



Подготовка

10 белки се матат со 200 гр. шеќер во цврст снег, внимателно се става брашното, смоквите и оревите. Во плехот од шпоретот се пече смесата на 180 C околу 20 минути Крем: На пареа се варат жолчките, претходно изматени со 200 гр. шеќер додека да се згуснат, се ладат и се спојуваат со претходно изматениот путер. По желба во кремот се додава и малку рум.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 6+

Состав

10 јајца
400 гр. шеќер
250 гр. сецкани смокви
80 гр. брашно
150 гр. потпечени и сецкани ореви



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?