|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Миризливи јаболка со прелив од карамела

Автор:
Редакција Рингераја

Рецептот во продолжение е многу лесен, а резултатот се вкусни и миризливи карамелизирани јаболка, на кои нема да им одолеете



Подготовка

Отстранете ги дршките на јаболката, измијте ги со топла вода и избришете ги. Уште подобро е ако ги оставите во фрижидер неколку часа пред да почнете со десертот. Ставете ги стапчињата на јаболката, така што ќе бидат како дршки. Наредете ги јаболката во еден сад, а во разни плитки садови ставете ги додатоците за украсување, како кикиритки и чоколадни трошки. Во тенџере ставете ги карамелата и хоплата и оставете го на тивок оган додека не се растопи карамелата. Оставете ја смесата околу 5 минути да се излади, за карамелата подобро да се залепи за јаболката. Држејќи ги јаболката за стапчето, потопете ги во смесата со карамела и хопла и разлејте ја низ целото јаболко. Веднаш потоа, додека карамелата е уште топла, додајте ги и кикиритките, чоколадните трошки или какви било додатоци по желба. Наредете ги јаболката во сад обложен со хартија за печење, а потоа оставете ги да се стврднат. Вака приготвените јаболка можете да ги чувате во фрижидер и до две недели.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2

Состав

7 мали јаболка
3 лажици блага хопла
Дрвени стапчиња (можете да употребите и од оние за ражничи)
400g карамела
Кикиритки, чоколадни трошки, ореви, кокос за декорација (по желба)



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?