Печурки од полнети јајца
Автор:
Редакција Рингераја
На овие печурки никој нема да им одолее
Подготовка
Јајцата сварете ги тврдо, па засечете ги од едната страна. Извадете ја жилчката, ставете ја во чинија и додадете сецкана салама, мајонез и ситно сецкан магдонос. Добро измешајте ја смесата и потоа наполнете ги јајцата. Доматите измијте ги, пресечете ги на половина и ставете ги над јајцата. Направете точки на доматите со мајонез за да добиете изглед на печурка. Чинијата прекријте ја со листови марула и наредете ги јајцата - печурки. Пријатно!
Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2
Состав
10 јајца
100 гр. салама
50 гр. мајонез
магдонос
неколку домати
-
забава Бремените
Автор: bobik Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...
Анкета
AnMari
Novorodenchinjata treba da pijat:
caj,voda,sok (0%)
caj,voda (100%)
Број на сите гласови: 2
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

