
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Колку пати сте посакале чоколадна баклава, но ви било пресложено за да ја зготвите?
Загрејте ја рерната на 170?С. извадете една кора и целосно премачкајте ја со стопениот путер. Преклопете ја кората на пола (така што страните со путерот ќе се спојат). Од пошироката страна на кората почнете да ролате тенко стапче/сукало до другиот крај на кората. Наберете ги двата краја и извадете го стапчето, а од ролната направете кружна форма и ставете на хартија за печење. Премачкајте ги сите „баклави“ со путер и ставете да се печат 25 минути додека не добијат златно-кафеава боја. Извадете ги од рерна и веднаш намачкајте ги со шербетот. Во средината наполнете го секој прстен со 1 лажица од стопеното чоколато и наросете од фстаците, а на врвот ставете малина.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
20 парчиња кори за баклава
170 g стопен путер
1 шолја шербет
1 ? шолја чоколадо, стопено
1 ? шолја сечкани фстаци
1 шолја малини
забава Бремените
Автор: bobik
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Отворената комуникација меѓу партнерите е основа за длабока интимност ...
Во денешно време се повеќе гледаме фотографии од „идеални“ фамилии сек...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: