|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Првата голема гребаница :)
19.3.2010 8:48:12   
mami
Еве драги мои да ја споделам со вас нашата радостuser posted image
Лука вчера си ја заработи првата голема гребаница, значи со крв, со рана со се... Се шетавме, и дека кај нас се и или удолница или угорница, трчајки надолу се сопна и падна..Ама дека темница ништо не видов. И вечерта на капење гледам на коленцето убава раничка..И многу беше смешен- цело време си го допираше коленцето, ама изгледа го заболува па одма трга рачеuser posted image
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Првата голема гребаница :)
19.3.2010 11:18:26   
Палешка РР
user posted image  user posted image  user posted image  Ќе му помине како на куче user posted image

Не помнам точно кога Марио ја заработи првата гребаница, но еден настан ми остана во трајно сеќавање.
Бевме во Крушево, на Гумење во паркот. Едно девојче се нишаше на нишалките, а Марио трчкаше лево - десно. Девојчето тооолку силно се заниша, што го удри Марио под окото со чевлата. Леле едно плачење што дадовме двајцата, едвај се смири...сеуште има лузна.user posted image

Инаку првите гребаници се баш симпатични user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 2
19.3.2010 11:50:10   
mami
да да па затоа пишав..се смеевме со мм дека почнавме со одраните коленца кои веројојатно ке ни бидат секојдневие следните 10 години минимумuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 3
19.3.2010 13:56:31   
Весна
Ауф, алал да ви е што весело си се радувате на гребаниците, јас веројатно ќе се утепам од плачење user posted image
Ајде нека им поминува како на куче и на маче! user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 4
19.3.2010 16:50:40   
ripce
Мене синоним за гребаници по коленцата ми е брат ми... Се сеќавам кутриот постојано си беше со изгребани коленца, ама беше мнооогу немирен... и плус еднаш од поблиско минато заработи 5 конци зашто на камен си направи дупка на коленото. Леле, само син ми да не биде како него, јака ми душа. А уште сега е немирен.

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 5
19.3.2010 16:55:26   
Еца
Имавме ние лани летото стандрадuser posted image а вцера со татко и отиде на лулашките и си дојде со рана на очниот капак, братучетката и ја пуштила лулашката и директ во глава. Децаuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 6
19.3.2010 16:58:04   
matushka
Lele Paleshka jas se isplasiv sto go procitav tvojot post. Iskerno, i jas bi se utepala od placenje, ic nemam srce da gledam krv i placenje. Ama taka e so deca, mora na se da sme spremni. Inaku za sreka nemame iskustvo so grebanici, Mateja tolku e plasliv i vnimatelen sto edna skala da kaci so 4 oci gledauser posted image

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 7
19.3.2010 17:10:57   
vektor
Не е лошо за ваквите случаи сите дома да имаме хидроген 3% и бетадинче... ако е гребаница може само да премачкате со бетадин и да ја оставете отворена... Ако има рана, хидроген за чистење 2-3 минути, па бетадин и мала преврска... Ако е поопасно се разбира, на доктор...!

Нашата поддршка и знаење Ви се посветени Вам...

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 8
14.5.2010 17:32:02   
brineta88
Филип вчера си ја заработи првата гребаница на рачето.
Бевме кај золвами и дека сега почна да лази и играа со братучед му и да ти се пикнал кај термото и се изгребал. 
Не беше голема, но сепак имаше малку крвче. Но добро пројдовме без плачење.

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот vektor)
Непосредна врска до пораките: 9
14.5.2010 22:46:07   
niki
Ви се верува или не ние сеуште сме немале вакво искуство.
Паѓања да, модрици, џумки, пред некој ден прстите на ноџето со вратата си ги стисна, но крв уште не сме виделе. Ако не снајде нема да  издржам и ќе се онесвестам.
Браво за вас што сте смирениuser posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 10
9.4.2012 15:24:46   
vezilka RR
Минатата недела ја имавме првата гребаница од паѓање. Тој трчаше низ двор и падна на колена и почна да плаче, ама бајаги заплака што инаку не е случај пошто нон стоп паѓа на колена. И јас си викам изгледа му се спие па затоа плаче, кога тоа, вечерта кога го соблековме да го бањаме, гледаме првата гребаница, и баш си помисливме треба да се навикнеме на гледкава оти ќе ни биде за добро утро во наредниве 10тина години..

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 11
9.4.2012 15:42:02   
mamicki
Golemiot, F, toj beshe padni- stani, palavko, ziv... Deset toma se malku da gi iznapisham site negovi "rani junacki", a malovo , cinam e pomirno, uf, fala Bogu, oti ne znam dali mozam da preziveam ushte edno vozenje na nervive po roller coasteruser posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 12
20.4.2012 13:13:19   
Felly RR
M одеднаш си заработи две први големи гребаници. user posted image Пред некој ден, во градинка паднала и се удрила на оградата - додека биле надвор, и на целото обравче и се познаваа две големи линии изгребани. А сега па и на коленцето, ја видов дека е изгребана, пак најверојатно паднала а не ми кажаа. Дворот во градинката воопшто не ми се допаѓа. Всушност дворот е убав, само не ми се допаѓа што воспитачките ги оставаат да вртат цели кругови низ него, наместо да си играат пред нивната занимална.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 13
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

одмор
детенце

Кога одите на одмор со вас ке понесете?

Омилената книга (0%)

Кремата за сончање. (44%)

Наочарите за сонце. (33%)

Не се замарам. (22%)

Број на сите гласови: 9

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!