|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Тиква
15.1.2012 12:08:52   
Natuska85
И мој К не сака тиква во последно време.Му ја правев за вечера обично со ориз ама еве веќе да пати по ред,ќе касне две-три лажички и после несака,па мора друго нешто да ми спремамuser posted image .Ама како што гледав сабајле на пазар и нема веќе тикви....

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 51
15.1.2012 12:26:47   
Џесика
Бобо тиквата ја јадеше измешана во чоколино, многу вкусна комбинација, обично со банана го јаде чоколиното, ама и вака го таманеше user posted image пробај измени ја комбинацијата

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 52
30.1.2012 12:36:04   
vezilka RR
Никола тиква ја сака во сите можни комбинации. Со овошје, банана, јаболко или круша. Со зеленчук, со компир,морков и малку павлака. Само тиква. Како и да сум му ја спремила, ја тамани. Ами сега ни ја снемува, што ќе правиме. Замрзнав малку во длабоко, па така ќе си го продолжиме малку радувањето на тиквата..

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 53
2.3.2012 18:11:29   
SkCura77
Му давам печена тиква, блендирана, исчистена од корната нагорена лушпа и од доле од потпечената кора, значи само портокаловкото месо, ја лапа ептен. Можеби поради слаткастиот вкус, можеби од што е нов вкус а тој е љубопитен да проба се ново. Не знам само за тиквички млади сега кога ќе излезат на пролет како да ги спремам и дали ќе ги јаде. Варени, печени?

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 54
2.3.2012 18:18:06   
Calypso
Zelenite tikvicki vareni, so kompir, so morkov, so brokula... ama mozes i modifikacija na polneti tikvicki da napravis, samo sto ke gi varis. Ama toa otkako ke vovedes telesko meso vo ishranata, i toa sama ke si go meles, jas taka pravam.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 55
2.3.2012 18:35:46   
taci83
eve od mene eden recept za kasicka od mlada tikvicka kerka mi ja jadese mnogu
Potrebno:80 g tikvicka,5g pcenkaren gris,100ml mleko 5g maslo ili margarin(nemora da se pravi po ovaa gramaza mozete da stavite za polala smesa.
Podgotovka:Tikvickata se cisti,se mie i se sece na mali kockicki i se vari na umerena tem.Koga ke omekne malku go dodavame grizot ili ako sakate mesto grizot moze i melen oriz.mo mala cinija se mesa grizot ili orizot so malku voda(isto kako sto se mesa puding) izmesaniot gris ili oris se istura vo tenzereto so tikvicka i se vari 10-15 min i se dodava mlekoto i masloto i se vari uste 5 min.Gotovit obrog se pasira,vo ova kasicka po zelba moze da se dodade meso,zolcka,riba,-zavisi od vozrasta na deteto.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 56
3.3.2012 10:36:46   
Luci
Марио ја обожава оваа тиква user posted image Му ја варам со кафеав шеќер, ја обожава. Само така му ја имам спремано до сега

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 57
9.3.2012 9:05:37   
Andriance
Денес на А сакам да му дадам да проба тиква...да ми каже некој како да ја издинстам user posted image викаат така била најубава...иначе имаме скоро 6м

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 58
9.3.2012 22:29:40   
Andriance
A denes si krkna tikva so malku banana...i malku od moe mlekce....mi bese zamrznata i znam deka vkusot ne e ist kako so sveza..ama pa sto da praam so tolkava tikva..sekogas kje mi ostanuva...ja svariv vo malku voda kolku da omekne...ja ispasirav so malku banana..malku mlekce od mama i op...krakanje skoro cela teglicka

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 59
10.3.2012 8:20:44   
Luci
user posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

A denes si krkna tikva so malku banana...i malku od moe mlekce....mi bese zamrznata i znam deka vkusot ne e ist kako so sveza..ama pa sto da praam so tolkava tikva..sekogas kje mi ostanuva...ja svariv vo malku voda kolku da omekne...ja ispasirav so malku banana..malku mlekce od mama i op...krakanje skoro cela teglicka

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 60
27.5.2012 11:47:03   
Cher
Пробавме тиква со компир од хип пред два дена, на 5,5 месеци, и како никогаш досега столицата на бебето беше тврда, брбушка, страшно... инаку нормална столица има, два пати дневно, на друго овочје или зеленчук немало ваква реакција user posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 61
27.5.2012 11:58:11   
Maca25
А зошто не пробаш домашно приготвена тиква да дадеш? И не мора со компир да биде. Пробај само тиква, па после само компир. Не ги мешај заедно, затоа бебто ти имало запек.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Cher)
Непосредна врска до пораките: 62
27.5.2012 15:08:52   
Cher
Сигурно ќе пробаме, сега нема тиква на пазар, ама мене ми е омилена, сигурно ќе му понудам да проба тиква која не е од тегла, ама беше страшно user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 63
27.5.2012 16:09:58   
Annet
dosega samo od hipp tikva sum i davala ja obozava celo go jade mislam uste edno ke izede ihihi najubava e;-)))

(Одговор на членот Cher)
Непосредна врска до пораките: 64
27.5.2012 18:57:13   
Andriance
jas pred nekoj den zamrznav tikva..ja iseckav na parcinja..i sega po potreba si vadam...daj prvo cista tikva posle mesaj...i ne znachi deka odma imalo reakcija na stolica...kaj nas obicno e naredniot den...od slivi na primer nie kakame brbushki...ama zatoa od banana po 3-4 peleni fini gomca user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 65
29.5.2012 13:03:40   
Cher

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

jas pred nekoj den zamrznav tikva..ja iseckav na parcinja..i sega po potreba si vadam...daj prvo cista tikva posle mesaj...i ne znachi deka odma imalo reakcija na stolica...kaj nas obicno e naredniot den...od slivi na primer nie kakame brbushki...ama zatoa od banana po 3-4 peleni fini gomca user posted image

user posted image user posted image сливата кај нас предизвика хаос, полна пелена, а со бананата му се нормализира столицата.

Непосредна врска до пораките: 66
5.8.2012 17:33:10   
natus
A tikvicka, zelena, od koja vozrast se dava???na 4 mesecno bebce kako da mu ja spemam???vo kombinacija so sto??moze nekoj sovet?

(Одговор на членот Cher)
Непосредна врска до пораките: 67
5.8.2012 18:57:56   
Maca25
Ако си почнала на 4 месеци со дохрана, мислам дека може да даваш. Јас почнав на 5 и тоа со зеленчук прво, морков, компир, тиквица, пашканат. направи некоја комбинација од продуктиве.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот natus)
Непосредна врска до пораките: 68
6.8.2012 14:27:00   
Natuska85
И зелена тиквица и тиква воведов меѓу првите продукти.Тиквицата можеш да ја комбинираш со морковче и компирче.Исецкај ги ситно стави ги да се варат,изблендирај и кркајтеuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 69
29.11.2013 9:01:33   
Mihaela 2010
Vcera kaj M vo gradinka imale pecena tikva za uzinka...na zenava sto ja zima i ja dale i M prepekala da jade,posto ne moze po pat sednale na klupata vo gradinka i pocnala da jade,znaci se sto e od gradinka mora da se izede a doma koga se pravi ne saka ni da proba...i ostanalo uste malku,i sinojka si ja dojade so slast...i pocna da mi bara uste,vikam nema od gradinka ti e,vikendov ke kupime i ke ispecam,i mi doaga i mi vika:Ete mamo gledas i tikva nauciv da jadamuser posted image user posted image ,abe sum se zgazila od smeenje,vikam e sega utre ke ti dvaram i kosteni,i niv da gi naucis da gi jades,mi vika:dobro...bog da cuva,zatoa im veruvam na ucitelkite koga ke kazat deka se si jade,neznam izgleda se natprevaruvaat koj povekje ke izede

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 70
29.11.2013 9:14:33   
Felly RR
И мојава дома не јаде тиква, а во градинка до сега не им дале, ама имаше најава дека ќе почнеле д аима даваат пудинг од тиква - се надевам дека така ќе ја пројаде. Навистина во градинка најмногу се јаде.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 71
29.11.2013 13:50:28   
vezilka RR
Никола едно време убаво си јадеше тиква. Сега кога ќе не види нас да јадеме ќе земе едно залче две и не сака веќе. Ние дома ја правиме печена, обично. А кај сестра ми, јадеше еднаш, така убаво, е даи дека со внуците, или дека беше поинаку спремена, не знам. Таа ја прави некако со млеко, не знам точно како (јас и готвење, хехе, ми кажала ама толку сум запамтила).

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 72
29.11.2013 14:37:42   
sandriana RR
Т како помала повеќе ја сакаше тиквата, оваа сезона нешто фаци ми прави и финти - па плука.
Викендов ќе се обидам да ја испечам премачкана со мед, да видам дали ќе ја бендиса така.

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 73
29.11.2013 23:46:54   
elenak
Еве баш сега имам печена тиква и тоа ептен блага, И дадов на Ј ама дали дека веќе беше вечерана и и се спиеше касна едно залче и не сакаше. Утре ќе и смешам со банана или јаболко така сигурно ќе ја јаде. Не дека не и е убаво туку дека е нешто ново што не и е познато па се противи. А оние од Хип, беби тиква, тиква со јаболко ги јаде, ѕвер!
Инаку баш ме интересира каков е тој пудинг од тиква. Ајде кажувајте рецепт ако знае некој.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 74
30.11.2013 7:06:41   
deluxe
Минатата година овој период user posted image имаше околу 5 месеци,и првите овошни кашички што му ги припремав беа со тиква и јаболко,а некогаш и само тиква доколку беше убава ,благаuser posted image Оваа година сеуште не сме почнале со тиквиоте,додуша јас не ги обожавам,ама за дечкиве ќе земам

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: