|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Тиква
30.11.2013 22:11:53   
zzaa
Мојава зелена тиква обожава, да и давам секој ден ке јаде. А ваква есенска тиква лани јадеше стално, сега не сум се сетила да купам да испечам.
Баш ме потсетивте деновиве ке купам, па ке видиме дали ке јаде.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 76
1.12.2013 0:18:58   
Snowhite RR
M obozava tikva bas seg brzo barase ama nemav utre da kupam da ispecam i na J sum i davala varena pomesna so dr ovosje ili so biskviti

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 77
1.12.2013 9:56:12   
AneLav RR
И моиве обожуваат тиква посебо варена измешана со млеко и бисквити, се дават , секогаш им е малкуuser posted image

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 78
1.12.2013 11:07:48   
Bethany
Јас никогаш немам варено тиква. Ај ако може некој да ми каже што и како, колку долго се вари, само во вода ли, па потоа се пасира со бисквити и млеко, така?

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот AneLav RR)
Непосредна врска до пораките: 79
1.12.2013 12:13:21   
AneLav RR
Ништо ја сечеш на парченца ја лупиш и само и ставаш вода да ја покрие, многу брзо се вари кога ќе омекне ептен се распаѓа ќе видиш, ја вадиш од водата, ја мешаш со бисквити ладно млеко и одма ја даваш, нема некоја филозофија. Како чоколино е така, нмногу ја сакаат моиве.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 80
1.12.2013 12:20:54   
Bethany
Супер, фала! Баш после ручекот за десерт ќе му дадам.
Мм да оди на пазар да купи, па и ќе испечам некое парче плус.
ммм сега ми се пријаде user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 81
1.12.2013 15:27:02   
Палешка РР
А знаете да правите тикварник? user posted image
Јас ќе ви кажам

Тиквата се вари, се пасира. Се бијаат три јајца со 9 лажици шеќер и 1 филџан млеко и внатре се додава пасираната тиква. Брашно не треба, да не мислите дека е грешка.
Плехот се подмачкува со малку масло и се става смесата да се печи. Не знаете колку е преубаво! user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 82
1.12.2013 16:47:09   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Јас ќе ви кажам

Тиквата се вари, се пасира. Се бијаат три јајца со 9 лажици шеќер и 1 филџан млеко и внатре се додава пасираната тиква. Брашно не треба, да не мислите дека е грешка.
Плехот се подмачкува со малку масло и се става смесата да се печи. Не знаете колку е преубаво! user posted image

Уф Палешка, мора да се проба ова. Само колку се става од тиквата на оваа мера?

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 83
1.12.2013 18:02:54   
Палешка РР
Јас ставам половина тиква, другата половина ја печам, ако е голема тиквата.
Ако е од малите, тие долгнавестите тогаш цела.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 84
1.12.2013 19:01:57   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Јас ќе ви кажам

Тикварникот е традиционално јадење во нашиот град.Нема кој незнае да го прави .Многу е убав,ама јас не сум обожавател на тикви и разни производи од тикваuser posted image Мајка ми е експерт за тикварник

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 85
2.12.2013 0:27:35   
Snowhite RR
Денеска испечивме тиква и М остави уште две парчина, а тикварник мајка ми прави, јас до сега не сум правела и мислам дека нема да сака М така, сепак печена мислам дека е поздрава, ама за промена убаво е некогаш и тоа да се направи

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 86
2.12.2013 8:38:05   
Mihaela 2010
I jas mislam deka ako napravam tikvarnik ke mi ostane...ama ete vikendov ne uspeav da ispecam tikva se nadevam denovive kaj i da e ke bideuser posted image

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 87
6.12.2013 13:13:11   
AneLav RR
Денес ми текна, а им имам правено на децата и многу го сакаат, помфрит од тиква. Им го имам правено на два начина:
1. Ја сецкате тиквата како компирчиња за помфрит ги редите на хартија за печење ги попрскувате со маслиново масло и сол. Ги печете на 200С штом ќе им поцрнат врвчињата готови се.
2. Класично пржење во масло како помфрит штом ќе се заруменат готови се и потоа се посолуваат.
Моиве деца многу ги сакаат затоа што посолени имаат многу сличен вкус со компирчиња пржени.
Па тиквата е зеленчук, нели многу е убава и со сол.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 88
6.12.2013 16:20:25   
Felly RR
АнеЛав, а од каква тиква го правиш ова?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 89
7.12.2013 20:10:09   
Mihaela 2010
denes neli cel den kaj moive i i kazav na majka mi deka M projade tikva,blagodarenie na gradinkata...i zenata kupi ispece ubava blaga i ni nosi i ova moe dete iskomentira:aaaa jas ne jadam,samoza uzinka koga ima vo gradinkauser posted image user posted image user posted image

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 90
21.1.2014 18:40:31   
mimi 27
Женски не ми е баш јасно на бебиња каква тиква давате од големите што се благи или од оние малите тиквички, значи јас од големите што се портокалови имам дадено и најомилена и е а од тие другите малите тиквички немам дадено дали смее да се дават на бебенце и на кој начин се подготвуваат??user posted image user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 91
21.1.2014 20:09:14   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimi 27

Женски не ми е баш јасно на бебиња каква тиква давате од големите што се благи или од оние малите тиквички, значи јас од големите што се портокалови имам дадено и најомилена и е а од тие другите малите тиквички немам дадено дали смее да се дават на бебенце и на кој начин се подготвуваат??user posted image user posted image

Мими27 тиквата ги содржи истите хранливи материи било да е мала или голема.Кој вид да го земеш важно е бебето да го сака вкусот на тиквата.Јас на моето user posted image му ја давав варена и потоа блендирана,како кашичка.Но можеш и да ја испечиш.Според мене подобро е тиквата да е природно блага,да нема потреба од додавање на шеќер.Конкретно јас му давав од малите тиквички со долгнавеста форма,кои се и поблаги.user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот mimi 27)
Непосредна врска до пораките: 92
21.1.2014 20:23:51   
Defne90 RR
I jas im davam od tie dolgnavestite,najblagi se i nema potreba da se dodava seker.moite deca ja obozavaat,Nie ja jademe pecena taka ni e najvkusna.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

Непосредна врска до пораките: 93
22.1.2014 9:52:22   
vezilka RR
Годинава нејќе да проба тиква,ама ни под разно. Исто и тој вика само во градинка јадам. А таму не знам како им ја спремаат, еднаш ја донесе дома, и некако поинаку беше спремена. се истепаа со внукот кој да јаде од таа од градинка. Им донесовме друга од дома, и Никола ја нејќеше. Ако знаете како ја спремаат по градинкиве, кажувајте, хехе..

НАУЧЕТЕ ГО ДЕТЕТО КАКО ДА РАЗМИСЛУВА, А НЕ ШТО ДА МИСЛИ!

(Одговор на членот Defne90 RR)
Непосредна врска до пораките: 94
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]
Оди на:

Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: