Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Болки во грбот во бременоста 21.8.2010 10:55:53
kapince
zdravo milicki.bolkite vo polovinata gi osekam ushte od pocetokot na bremenosta,denes vlegov vo 5 ta nedela od bremenosta,ponekogas se sosema mali ponekogas pojaki samo ne mnogu jaki.bolkite mi se javuvaat poveke koga sum stanata ili ako sedam podolgo vreme okolu 5 min.vo edna polozba. ponekogas i matkata me boli samo po malku i retko.dali ova e nesto od koe treba da vnimavam ili .....sovet ve molam .
RE: Болки во грбот во бременоста 22.8.2010 8:19:55
kikiki
zdr liljace ! I jas imam isti takvi bolki vo dolniot del od stomakot a isto taka me boli i grbot . Dokolku doznaes nesto za bolkite te molam da me izvestis. Odnapred ti blagodaram tebe i na site ringejajki koi se vkluceni vo forumot
RE: Болки во грбот во бременоста 22.8.2010 10:01:05
ane.33
Zdr. jas sum vo 15 nedela i pocna nekolku dena da me boli polovinata i legnata i sednata.A so drugite dve bremenosti nemav vakvi bolki.na 26.08 sum na kontrola dali treba da odam pred vreme ili normalni se takvi bolki?
RE: Болки во грбот во бременоста 22.8.2010 11:12:20
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikiki
zdr liljace ! I jas imam isti takvi bolki vo dolniot del od stomakot a isto taka me boli i grbot . Dokolku doznaes nesto za bolkite te molam da me izvestis. Odnapred ti blagodaram tebe i na site ringejajki koi se vkluceni vo forumot
Bolkite vo dolniot del od stomakot ako ne se jaki i postojani e normalno. No dokolku e jaka bolkata javi se na ginekolog
RE: Болки во грбот во бременоста 23.8.2010 22:13:20
kikiki
pa...........kako da objasnam za bolkite ............koga miruvam ne me boli voopsto ali koga ke napravam nekoj poteg pr. koga sum sednata i sakam da stanam ..............bolkata ne e mnogu jaka slicna bolka imam pocustvuvano koga sum bila nastinata pred da zabremenam koga me neboluvale jajnici od prelada...od prilika taka nekako............... Eve pominaa nekolku dena i me naboluva se pomalku inace sim bremena 22 nedeli naredn pregled treba da imam na pocetokot od septemvri licno jas mislam deka ne e nisto strasno, no dokolku nekoj od vas e poveke informiran ve molam da me izvestite. Vi Blagodaram od napred pozz i pisete
RE: Болки во грбот во бременоста 24.8.2010 23:12:32
jasmina 25
kikiki i jas seuste imam bolki vo stomakot 23 nedela sum.doktorite mi vikaat normalno bilo bebeto pritiska i matkata se siri ni jas i ponatamu se plasam plus i nisko go nosam i mnogu odozdola me boli,pred edna nedela bev na 4d i se bese vo red tamu mi rekoa deka nisko go nosam no matkata si e zatvorena i da ne se plasam,sabalje ko da me bockase stomakot od desnata strana kaj jajnikot no legnav odmoriv i mi pomina,ne znam dali stvarno se normalni ovie bolki do pred dtri dena stavav utrogestan vaginalno...na kontrola ke odam pocetokot na septemvri pa ke vidime sto ke mi rece doktorot....a tebe kako te boli jas imam primeteno koga se dvizam mnogu ili rabotam ako sum odmorena ne me boli...poz
RE: Болки во грбот во бременоста 25.8.2010 0:25:18
kikiki
I jas deneska vlegov vo 23 ta nedela :-) taka da so terminot bi trebalo da sme tuka nekade :-) Deneska i mene me pritiskase desniot jajnik,bolkite gi custvuvam vo dolniot del kaj jajnicite......... gi imam od prilika opisano vo predhodnoto pismo..... iako e malku tesko da se opisi bolka......... me boli samo koga mnogu se dvizam ili rabotam a koga odmaram se e ok.Na kontola sum na pocetok na septemvri pa duri togas ke slusnam strucno mislenje. Licno moe mislenje e deka se raboti za rastenje na plodot bidejki jas go custvuvam plodot dolu i mislam deka e poradi rastot. Dokolku razberam nesto ke pisam ..... cekam soveti od tebe i od site ringejajki pozz
RE: Болки во грбот во бременоста 25.8.2010 9:31:25
jasmina 25
kikiki kako sto opisuvas bas isto i jas gi cuvstvuvam tie bolki koga rabotam i koga se dviza mnogu inaku ne...kako sto ti pisam doktorite mi rekoa deka e normalno zosto plodot raste i matkata se siri sum slusala deka vo sedmi mesec poke boli stomak zosto togas bebeto poke raste...normalni se ovie bolki samo sto jas panicam mnogu se plasam od predvremen poragaj...poz i pisi sto ke ti recat na doktor...
RE: Болки во грбот во бременоста 25.8.2010 10:54:35
penelopa
Да се приклучам кон трудниците кои имаат болки во грбот. Не би рекла дека се толку интензивни али некогаш воопшто не можам да најдам позиција ни за седење ни за лежење....затоа секоја вечер мажуле ме масира и многу ми помага- целиот грб и вратот и посебно стапалата тие навеќе ме болат.
RE: Болки во грбот во бременоста 6.9.2010 13:34:00
vezilka RR
Се почесто имам болки во грбот, навечер не можам да си фатам позиција за спиење. Вчера изгледа потпретерав со работа по дома и после ме скина грбот, се укочив, не можев до спална да си отидам..
RE: Болки во грбот во бременоста 27.11.2012 9:58:27
babyhope
леле едвај ја најдов темава, мислев дека не постои.. Зарем е можно да имам карлични болки а денес ми е прв ден од 6 недела? Ове два дена сум преокупирана со симптоми на спонтан абортус и прочитав дека е тоа е еден од симтомите . Вчера имав некој секрет кој имаше и траги на крв, но само малку, а претходно ми кажа др дека плодот не расте. Можно ли е овие болки што ги чувствувам всушност да се предвесник на најлоштот? И плус ми исчезнуваат сите симптоми на бременост, повеќе не одам често да мокрам, ми спласнаа градите и не ми се осетливи и болни како што беа, стомакот го чувстввам смирен а не надуван како порано УЗ ми е закажан за во четврток- леле ќе се спобудалам до тогаш
RE: Болки во грбот во бременоста 27.11.2012 19:22:33
Фиданче
Smiri se malku i misli pozitivno, sekoj ima razlichni simptomi, miruvaj zaradi sekretot a plodot ke vidat dali raste rano e . Mene bremenost mi konstatiraa vo 5 nedela a srceva reakcija mi vidoa vo 8nedela, jas mislam posle 6 nedela toa gledaat, ama e me fakaj za zbor. Ne se voznemiruvaj tolku eve go chetvrtok , pozz i pozitivni misli
RE: Болки во грбот во бременоста 27.11.2012 21:05:04
babyhope
Фала ти Фиданче за одговорот, но јас сум многу исплашена. Знам дека брзо ќе дојде четврток но до тогаш живеам во агонија. Болките се повеќе ми се зголемуваат, почести се ама не се појаки. Затоа прашањето ми беше зарем не е рано во толку рана бременост да се чувствуаат овие карлични болки? Примам се што треба да примам за поддршка во бременост па не се ни јавувам на лекар, што може да ми каже друго???
RE: Болки во грбот во бременоста 16.1.2013 3:28:46
katalina1
Vo posledno vreme i jas maka macam so bolki vo kicmata,potocno kaj krstot.Ic ne mozam da sedam,najubavo mi e ko ke se istrgnam v krevet i gi krenam nozete na stolce.
RE: Болки во грбот во бременоста 16.1.2013 22:54:46
Simona_k
Знам Каталинче јас сум 28 недела вчера бев на лекар за тоа.Ептен ме нападнаа болки во крстот уште во петокот. Ама еве денес сум подобро.Докторката ми рече калциум ,магнезиум шумечи по два пати на ден исто така и витамин б,а ако не поминело за една недела следува витаминско боцкање. Се радувам што е подобро сега за сега...Одмарај колку што можеш
RE: Болки во грбот во бременоста 19.12.2013 13:54:04
vezilka RR
Знае ли некој да ми каже каква врска има калциумот со болките во грбот? Читам на нет секаде за болките препорачуваат магнезиумсо калциум. И дали на пример ако гиимам болките треба да проверам калциумот каков ми е?
RE: Болки во грбот во бременоста 19.12.2013 15:01:51
Bethany
Калциумот има клучна улога на здравјето на коските, а грбот како столбот на телото, а посебно во бременоста каде што под притисокот и растот на стомакот , најмногу се чувствува болка во тој дел бидејќи мора да биде најсилен и ја носи тежината. Калциумот помага при зацрвстувањето на коските и во комбинација со магнезиум управуваат со мускулната активност : калциумот ја поттикнува контракцијата на мускулите, а маглезиумот ги олабавува, така да бидат во рамнотежа.
Некои од симптоми на недостиг на калциум се: болка во зглобовите, кршливи нокти, инсомнија, болка во мускулите, екзема, вкочанетоста на рацете и нозете.
Ако се сомневаш на нешто па може и да го провериш, јас никогаш го немам проверувано, а во бременоста пиев додатно само магнезиумот, бидејќи јас па чувствував повеќе грчеви во матката и стомакот, па ми помагаше. А калциумот пиев шумливи, ама дали неколку пати само.
RE: Болки во грбот во бременоста 19.12.2013 20:27:38
nutelce
pred nekolku godini imav sportska povreda na lumbalnite presleni - isprovocira pomestuvanje na preslenite -spondolo listeza od 2 stepen. so sekojdnevni vezbi ja odrzuvav muskulaturata no sedenejto na rabota si go napravi svoeto i pred nekoe vreme dobiv i dijagnoza diskus hernijna. sega sum pred poragjaj, vo cela bremenost nemav problem i bolki zosto bebcevo go nosam povisoko, ne mi pravi pritisok na kicmata i kolku sto mozev peshacev i vezbav...dali ovaa moja sostojba moze da bide problem pri normalen poragaj i dali ova treba da mu go kazam na koga ke me primat na ginekologija za poragjaj..edna koleska me uplasi pred 2 dena, demek neze i rekle (slicna situacija) deka ima rizik za prirodno i deka morala da se porodi so carski??