|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Менструални болки
6.7.2009 11:23:54   
Julie1
Како се справувате со менструални болки?

And this is my beautiful life ...
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Менструални болки
6.7.2009 11:58:29   
mami
пред породувањето и немав болки воопшто,а после тоа почна да ме боли стомакот ужасно многу ама само вториот ден..тогаш пијам кафетин менструал и обично поминува

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 2
6.7.2009 12:05:44   
Еца
Пред да се породам имав страшни менструални болки, но како што веќе имам кажано се плашам од лекови па никогаш се сум ги пиела за да ја намалам болката.Обично лежев во кревет со шише топла вода и така ги ублажував болките. Пред да забремена по втор пат ги немав немам тие проблеми, а и доколку ми се појавеа знаев да се напијам кафетин менструал.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 3
6.7.2009 14:23:56   
Iva
До пред првата бременост имав ужасни менструални болки, а после првото породување тие целосно изчезнаа. Еве се породив и со второ, а болките повеќе ги нема. Дај боже да продолжи такаuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 4
6.7.2009 23:38:04   
mis.
Леле кога ја читам ива како јас да сум пишувала.И кај мене е иста ситуација.Дури кога ќе ја видам крвта знам дека сум добила без никаков симптом а колку само ме болеше пред да ги родам децата.

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 5
6.7.2009 23:54:03   
niki
I jas da mu se priklucam na klubot zeni sto problemite so menstrualni bolki si gi resija so poroduvanjeto.  I ne samo toa tuku i obilnosta na krvarenjeto se namali, togas po osum dena mi traese menstruacijata, a sega pet i toa poslednite dva oskudno.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 6
18.7.2009 14:53:02   
dani85
koristam kafetin menstrual i mnogu mi pomagaat i gi pijam prviot a moze i vtoriot den koga ke mi dojde

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 7
18.7.2009 16:43:10   
katence
mnogu jaki bolki sekogas sum imala a kako se spravuvam goltam kafetini i menstrual.

(Одговор на членот dani85)
Непосредна врска до пораките: 8
6.8.2009 17:24:54   
Natasha5
leleee jas pred bremenosta imav mnogu golemi menstrualni bolki.prvo piet ketonal a posle kafetin menstrual,ne mozev da izdrzam ako ne se napiev nekoe apce.a sega ne znam ke vidime kako ke e belki nema da mi se pojavat.nekoi vikaat posle porogajot demek mozele da isceznat.

(Одговор на членот katence)
Непосредна врска до пораките: 9
25.6.2011 16:05:42   
Maca25
Овој циклус ми почна и заврши еве без никаква болка. Откако се породив се случувало да имам јаки менструално болки, но почесто поминувам без никаква болка, па дури и неколку пати не ни осетив дека добив. Едниствено нешто што ми остана од пред бременоста е нередовниот циклус и вртоглавиците. Крварењето ми е многу намалено, еве сега ми траеше 3 дена и толку. Се надевам дека вака ќе остане. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Natasha5)
Непосредна врска до пораките: 10
20.4.2012 19:46:56   
ana mari
zenski ve molam za pomos skoro edna nedela imam kako kafeav iscedok... na pocetokot mislev deka sum dobila ama eve skoro nedela dena vaka se slucuva znae li nekoj... eve cekam da dojde mm od teren pa da idam na lekar pomos ako nekoj znae sto e ovaaaaa

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 11
20.4.2012 20:44:46   
Ikana
Ана мари мислам дека тоа ти е менструацијата, дека имаш слаб проток на крв, па така ти изгледа. Не се плаши, штом дошло на дента од менструацијата, тогаш мора да е менструација. Можеш ТУКА да видиш повеќе.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 20.4.2012 20:45:57 >

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 12
15.5.2012 21:12:20   
Natasa981
Neznam kade da pisam pa ovde izbrav..Nenormalno me bolat jajnicite eve veke dva dena, od koi denes so posilen intenzitet.Bolkata e kako koga me boli pred da dobijam, ama sega malce posilno..mozebi i kako koga me boli pri ovulacija, stoznam samo posilno..Seuste go dojam bebevo ,ima 7 meseci od poroduvanje ,no seuste ne sum dobila menstruacija posle poroduvanje.Sto da se napijam? Neznam dali smeam Ketonal user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 13
15.5.2012 21:29:48   
kapina
mnogu retko imam menstrualnui bolki i tie se slabi bolki mozam da pominam za vreme na ciklusot i bez nitu edno apce za smiruvanje na bolkite dodeka ne bev mazena ne znaev sto e menstrualna bolka ciklusite mi bea bezbolni sega koga se omaziv imam ponekogas mnogu retko slabi bolki

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 14
15.5.2012 21:54:48   
bocence
za menstrualni bolki samo cafetin menstrual samo toa mi pomagase porano sega ne mi se tolku silni koga treba da dobijam

Koj ne go razbira tvoeto molcenje,nema da gi razbere ni tvoite zborovi.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 15
15.5.2012 22:34:08   
Annet
eee jas odkoga se porodiv neznam sto e bolka ,pred toa auuu so ketonal i so ketoprofen po 2 -3 piev edvaj zapirase bolkata i mi traese po 7 dena a sega ne me boli duri ne sekavam koga ke dobijam,da ne se podrecam samo ama zasega mi e taka,za ponatamu neznam kako ke bide

(Одговор на членот bocence)
Непосредна врска до пораките: 16
15.5.2012 23:56:13   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Neznam kade da pisam pa ovde izbrav..Nenormalno me bolat jajnicite eve veke dva dena, od koi denes so posilen intenzitet.Bolkata e kako koga me boli pred da dobijam, ama sega malce posilno..mozebi i kako koga me boli pri ovulacija, stoznam samo posilno..Seuste go dojam bebevo ,ima 7 meseci od poroduvanje ,no seuste ne sum dobila menstruacija posle poroduvanje.Sto da se napijam? Neznam dali smeam Ketonal user posted image

Ако ептен не можеш да издржиш и болката те спречува да извршуваш некои обврски околу бебето тогаш напиј се нешто. Само не знам дали кетонал може да се пие додека се дои. Најубаво да прашаш во аптека, или пак некој фармацевт тука нека пише. Може ќе добиваш, а може да е најобично воспаление.
Јас добив неколку дена откако престанав да дојам, безосетно добив, траеше пократко од порано. Уште добивам без никаква болка, но последниве неколку пати многу ме болеше стомак првите 2 дена. Јас добивам на 60 -70 дена сега, а пред да родам на 90. Малце од малце ми е посреден циклусот.user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 17
16.5.2012 0:36:20   
Ikana
Ketonal мислам дека НЕ смее за време на доење да се пие, како и аналгин....
Менструалните болки мене ми се како породилни понекогаш, но еве после пораѓајот, некако ми се смирија и не се толку нападни....За болка, бидејќи не дојам веќе, пијам аналгин, понекогаш кетонал, а кога беа неиздржливи пиев кетонал ретард или спазмекс. Имав грчеви со денови пред да добијам и откако ќе добиев, продолжуваа уште два дена и потоа се смируваа.

Непосредна врска до пораките: 18
16.5.2012 0:42:49   
Maca25
Јас пред да родам, па и сега ако се напијам било какво апче против болки ми се прекинува циклусот. Не знам зошто и како, ама од секогаш ми се случувало ова. Минатиот пат добивав 2 пати. Вториот ден откако добив имав јаки болки и се напив апче, до вечерта циклусот ми прекина, утредента цел ден пак ништо и тек вечерта пак добив и пак со иста болка. Сега само си трпам user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 19
16.5.2012 9:12:50   
JovanaJ
Jas imam mnogu bolna menstruacia. Bolkite za zal ne prestanaa posle poroduvanjeto. Sekogas sum cekala prvo da dobijam pa da se napijam Ketonal ama nekako ne mi deluvase. A bev na mislenje i jas kako Maca deka ako pijam Ketonal pred da dobijam ke mi ja odlozi menstruacijata. No pred nekoja nedela imav razgovor so eden ginekolog, ne od MKD, koj sto mi rece deka ne sum vo pravo. Za mnogu jaki bolki, apceto protiv bolki se pielo uste pred da dobies koga ke gi pocuvstvuvas prvite slabi bolki i grcevi, duri i od predhodniot den ako ciklusot e epten tocen. Bolkite bile predizvikani od hormon koj sto ja stega matkata i pravi grcevi...so razlicen intenzitet kaj sekogo. Kaj zenite so mnogu jaki bolki trebalo apceto da se ispie pred da se zgolemat koncentraciite na toj hormon. Vo sprotivno lekot moze voopsto da ne deluva bidejki hormonot ima dostignato mnogu visoko nivo. A odlozuvanjeto ne bilo odlozuvanje nego docnenje sto i da ne sum se napiela apce ke mi docnelo sekako. Pa resiv da probam iako mislev deka ne e vo pravo...Minatiot ciklus se napiv uste pred da dobijam koga nemav tolku jaki bolki. I za prv pat vo mojot zivot mi prestanaa bolkite od Ketonal (retard), bea minimalni a si dobiv normalno bez odlozuvanje...se prerodiv. Covekot bil vo pravo i od sega natamu vaka ke pravam. user posted image

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 20
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

pasta za zabi
barbi03

Koja pasta za zabi ja upotrebuvaat vasite deca

colgate (58%)

bekytan (18%)

lakalut (25%)

Број на сите гласови: 57

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!