|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
25.7.2011 11:46:54   
vanessa30
Sk Cura ne se panici, zemi dlaboko vozduh i smiri se, moze denes ke izleze user posted image ? Pa ke te cekame da ni pises.
Ako nesto seriozno ne bilo vo red ke ti kazea i vednas ke interveniraa. SO Don't worry, be happy. Pisi vecer sto se nparavila.

Inaku jas oficiajlno vlegov vo 30 nedela, utre sum zakazana za pregled, i malku nemir me faka sto ke mi kaze ginekologot, bidejki od 21 nedela ne sum otidena na prgled, bev na odmor, pa maticnata mi bese na odmor, pa i Dimitrov vo remedika i toj na odmor i sega so netrpenie cekam da ja go vidam mojot bebusko.
Inaku nisto ne sum kupila za bebeto nekako si vikam uste e rano, barem da dojdam pri kraj tamu 36-37 nedela pa togas se ke iznakupam. Samo poklon dobiv od sestra mi od Australija vreka za spienje, bodinja, kapce, ligavce, spikozni....

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 826
25.7.2011 12:03:12   
lady_bug
SkCura77 i jas sum celata za nikade se nekoi gluposti mi idat u glava se me nervira bebvo se stega mrda kloca si vikam dali od toa stooseca od mene deka sum takva i jas sum nekako depresivna p ai toplovo me zivcira aman vece a kakvi se tie lekari sto ctg pravat 2 pati u ist den c c c c se i sesto covek ke cue a ti imas bolki go cuvstvuvas dolu ili nekoj pritisok dolu?stoznam jas pak sama si sednam i si gi sledam znacite pa vo sredata ke mu kazam sto osecam jas sum vece 37ma nedela a i ne se sekiraj sto e tuka e bebeto ke mora da izleze :) kako bebe nosis?

Непосредна врска до пораките: 827
25.7.2011 12:08:09   
Hanna 81
Helloo na site RR!
SK Cura, i jas mislam deka voopshto ne treba da se sekirash, da imashe neshto vednash ke te zadrzhea vo bolnica,ne rizikuvaat. Opushtise, odmorisi i nasoci gi mislite na ubavi raboti.
Za kupuvanje za bebceto ijas nishto ne sum kupila iako vlegov vo 35 gn, edno nemozham a vtoro ima vreme samo imam spisok  napraveno (blagodarenie na vashite sovet) shto se treba da se kupi za pochetok i vo koi prodavnici treba da se odi,pa ako ne mozam jas ke odi nekoj drug:-)

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 828
25.7.2011 12:10:58   
hoho
Здраво и од мене, ме немаше кратко ама морав да одам на викендче на воздух.
SkCura нема место за паника, има многу што ги викаат по 2 пати на ден, пати си на крај, мора да те конторлираат, а да имало нешто страшно немаше туку така да те пуштат дома. Опушти се стварно знам дека на крај викаат по два пати на ден, не ти го кажувам ова само колку да те смирамuser posted image Мора да те следат цело време. Ајде може денес е денот на доагање на свет на твоето најмило. Само позитивно. Знам дека веќе сите сме напнати, со горештини, со мисли ама мора да се издржи. Поздрав и пиши што си направила.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 829
25.7.2011 12:13:14   
Bethany
Добар ден и од мене, мамички.
СКцура, и јас исто мислам дека нема потреба да се плашиш, можеби право и ќе те задржат таму. Ќе ти речеа ако нешто не било во ред.
Вчера цел ден бебето ми толку многу мрдаше, се истегаше или што ти знам што правеше, стомакот, кожата ме болеше. Ептен беше болно. Кога се истегне, ми го раздели стомакот на два дела, па уште кога ми направи како планина на стомакот и воопшто не е пријатно. Од една страна ми е драго што го чувствувам, ама па од друга си викам, леле како тек ќе боли за месец дена.
Да ли и на вас ви е тако болно, или што? Јас на момент се дури исплашив. Срце на мама user posted image А вчера му викав, ајде малку смири се, кога ќе те плеснам по тоа газето мало што го тртиш, се на десната страна ми е газето, се осликува и е тврдо. user posted image

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 830
25.7.2011 12:29:53   
lady_bug
aj Bethany mene mie taka recisi dolgo vreme stomakot planina sto ti ne stanuva ba sinocka so mm go gledavme abe mislis gotovo ke izleze preku kozata i si se poznava gazeto kako go trti so nozeto koga udira navistina e ubavo da se gleda deka vo nas raste nov zivot no kako sto rece ti bolno e sepak eve sega bas koga sedam na pc se vrti nesto se buni rita mislam rebrata otidoa site zaedno so zeludnikot :)a i dolu besikata so glavceto koga ke zaudira nema prestanuvanje koga saka toa togas si prestane jas pa si se raduvam si vikam aj sigurno se mesti da si izleze a moze i mu stanuva tesnicko vnatre ako e pogolemo bebence i si vikam ajde koj den li ke bide da se guskame:)user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 831
25.7.2011 13:08:39   
mamicka77
bethany isto i kaj mene gazeto mu e celo vreme na desnata strana i moeto non stop go trtli duri nekna se isplasiv bese se mnogu istrtlelo i bese mnogu tvrdo i si pomisliv da ne se e izvrtelo toa da mu e glavceto i otidov na kontrola mi kazaa deka toa mu bilo gazeto a ne glavceto,glavceto si bilo nadole namesteno kako i sto tyreba,a nokeska edvaj ja prokarav nokta celo vreme me bolese stomakot neznam od sto ke e od papokot nagore osobrno koga dadam napon da stanam ili da se zavrtam i epten me uzboluvase no ne ispaniciv ne go razbudiv mm bidejki vikam sto ke mi pravi vo sred nokpa si rekov ako e taka i sabajle togas ke mu kazam da ne odi na rabota no eve od sabajle ne sum osetila ne znam od sto taka

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 832
25.7.2011 13:44:58   
Annet
dobar den zenicki ubavki;-)))
eve jas denes sum po labaratorii,bris do vagina mislam e super pisuva deka nisto nee porasnato,kolku sto razbiram ne pokaza nisto,i krvta mi e super,11,8 mi e a pred eden mesec mi bese 10,9,ama mislam deka e od lekot so med i seme od kopriva,i da znaete da si jadete eve ja probav;-)))))

i ma moeto bebence gazeto mu e na desnata strana i sal se trti nagore,a ne e mnogu aktivna,daj boze i koga ke se rodi da e vaka ;-))))) inaku eve vleguvam vo 38 nedela denes..pa aj so zgospod napred,duri vo sreda na CTG...
ajde imajte ubav den,mislete pozitivno,guskajte se so bebencata user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 833
25.7.2011 13:47:52   
Annet
aa da zaboraviv da kazam ,goktorot mi prepisa terapija:poveke odnosi ovie denovi hihiihihihihiihi e taka poubavo bilo za grloto na matkata,ajde zenicki site na rabota hahahahhaha so nasite vitki tela....malku da ve nasmeam....user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 834
25.7.2011 13:54:13   
mimi*
Ја денес повторно. Имам еден проблем се надевам некоја од вас ќе знае да ми одговори. Сега ги земав резултатите од микробиологија од брис за Стрептокока (GBS). Резултатот ми е чуден. Не пишува ниту позитивен ниту негативен само во продолжение пишува список од лекови, ваљда со кои се лечи. Во среда сум на преглед кај матичната за да го прочита, меѓутоа кој ќе издржи до тогаш user posted image . Се си мислам штом ставиле список на лекови сигурно е резултатот позитивен па ставиле список со што да се лечам. Ве молам кажете ми дали некоја од вас има вакво слично искуство, а јас одам на нет да побарам што значи ова.
user posted image user posted image user posted image
Поздрав

Непосредна врска до пораките: 835
25.7.2011 14:33:20   
dushice
mamicki da ve prasam jas sum 36+4 do koga da go pijam magnezolot?

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 836
25.7.2011 14:36:18   
Hanna 81
Mimi a dali ima do imeto na bakterijata ima znak +?

Непосредна врска до пораките: 837
25.7.2011 14:47:57   
dushice
do sekoj lek treba da stoi  R S I ako go ima ova znaci bakterijata na toj lek e ili rezistentna ili senzitivna za da znae lekarot koj lek da ti go prepise a ako nema nekoj od ovie znaci deka nemas bakterija  

se nadevam ti pomognav

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 838
25.7.2011 15:04:30   
dushice
mamicki dali pievte fluonatril za zabite

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 839
25.7.2011 15:16:02   
Annet
jas ne piev.....podeleni se mislenjata.....ama mene ne mi kaza dok na vreme i ne ni pocnav da pijam.....

Непосредна врска до пораките: 840
25.7.2011 15:42:58   
Hanna 81
Ni jas ne pijam, a ne ni planiram da pijam, poshto preteraa so parafarmaceutika.de kalcium, de magnezium, vakvi vitamini takvi vitamini, se e toa biznis.  Jas praktikuvam ovoshje , zelenchuk, mleko i mlechni proizvodi, meso i se ke bide ok.

Непосредна врска до пораките: 841
25.7.2011 15:47:33   
mimi*
Da dushice, pisuva s,i, r. Zboruvav i so doktorkata mi rece deka stom taka pisuva naodot bil pozitiven i sega ke mi dade antibiotici. Demek me smiruva ne bilo nisto strasno ke se iscisti zatoa sega i se pravel toj bris user posted image . Se nadevam deka ke bide taka.

Непосредна врска до пораките: 842
25.7.2011 15:47:50   
Annet
neznam kaj da go postavam prasanjevo ama ajde tuka ke pisam: koga da si zemam uput za bolnica za poragaj,mojov dok uste ne mi dal a ke odi na odmor udte malku,ke vazi li ako go zemam ovoj mesec za drugiot??????

Непосредна врска до пораките: 843
25.7.2011 15:50:20   
Annet
mimi mnogu trudnici ne go pravat ovoj bris,i malku mi e cudno zosto ne pravat, jas sakav da go napravam,za da se prevzeme ako ima nesto dodeka ime vreme,ama nemoj da se nerviras ne e strasno toa,sega koga barem znaes ke sprecis na vreme......... ajde ne se sekiraj ;-)

Непосредна врска до пораките: 844
25.7.2011 15:53:01   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

neznam kaj da go postavam prasanjevo ama ajde tuka ke pisam: koga da si zemam uput za bolnica za poragaj,mojov dok uste ne mi dal a ke odi na odmor udte malku,ke vazi li ako go zemam ovoj mesec za drugiot??????

Anet dodeka ne e otidel na odmor potrazi mu upot nema vrska koj mesec e nema da pisuva data ke mu kazes,jas mojot ke go zemam na 10 avgust a termin mi e 5 septemvri i mojata doktorka ke ode na odmor od 20 i taka da i rekov da mi go dade bez data koga ke ne primat na odelenie ke se pise datata pa sekako ko9ga ke vlezes vo 9 mesec moras kaj tebe da imas upot zar so bolki ke tracame do maticniot da ni dade upot

Непосредна врска до пораките: 845
25.7.2011 15:58:48   
Annet
fala ti i jas taka mislam,mu rekov ,mi vika rano e, a moze sekoj moment da se porodam,bog da cuva....baska i vo nasava bolnica site dok ne ziveat megusebe,kaj ke go baram .....ama mnogu im e gajle ,utre sabajle ja ke odam i ako treba cel den ke cekam tamu ,baska i ne pustaat da vlezes za da si prasas nesto,lud mentalitet

Непосредна врска до пораките: 846
25.7.2011 16:00:30   
dushice
mamicki da ve prasam jas imam zakazano duri vo sreda za bris a ke bidam 36+6 ( malku kasno neli) a sto ako vo megu vreme sum se otvotila dali pak ke mi zamat bris ili ne celo den tamu mi e pametot 

Непосредна врска до пораките: 847
25.7.2011 16:00:51   
srekna_mama
Мамички, јас сум веќе влезена во 40-та недела а денес на преглед ми рекоа дека user posted image уште абер нема од излегување! Дај кажете некој совет, што да се прави да се инспирира да излезе? user posted image

Непосредна врска до пораките: 848
25.7.2011 16:01:47   
dushice
ke moze li nekoja poiskusna mamicka da mi odgovori?

Непосредна врска до пораките: 849
25.7.2011 16:58:46   
Annet
dusice mene mi zemaa 36+4 bev , nisto ne bolese mnogu e brzo,ne se plasi,ako si otvorena dok ke vidi;-)
srekna mama mene mi preporaca dok odnosi da si imame....a za dr neznam , ti si ponapred od mene....setkaj poveke,neznam drugo ;-)))) ajde da si se olesnis so lesno;-))

Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?