|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
5.7.2011 13:29:09   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

Mamicka77 kolku se imas popraveno do sega? kolku i da vniumavas ili vo prvite meseci ke stavis kilaza ili vo poslednite, sepak sme trudnici neli. user posted image Jas si se nalepiv ubavo do 20 nedela e od togas pa navamu potocno od 04.05.2011 do sega imam samo 1 kg kaceno, znaci ne si ja posti mnogu dusata posle toa sakas nejkes ke gi simnes visokot kg. Zamisli si neredoven son pa obvrski so user posted image , obvrski doma eheee ima da se stopime user posted image

pa pocnav so 59 a sega sum 65 ipol a sum 32 nedela deneska vleguvam vo 8 misec po terminot sto mi e,a za postenje bas ne si ja postam dusata sto mi se jade jade samo testenini i leb ne a blago mnogu jadam od toa ne mozam da se otkazam i od sladoledot mozebi i blagoto poprava

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 126
5.7.2011 13:34:19   
libra.n
jas do sega sum 17 kg. zdebelena i momentalno sum sednata so kantickata eurokrem pred mene ( me potseti varja deka imam) i ne mu ja ilam mnogu, ke oslabuvam koga ke se porodam. 

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 127
5.7.2011 13:36:43   
Carelija
Skcura77 jas pred nekoj den bas si isprav se sto imav do sega kupeno za bebusot, i da ti kazam iskreno samo postelninata ja staviv vo masina na 40* za da ne se macam so ogradite. Toa se novi alistenca i potrebno im e samo kolku da mu padne prasinata od niv i da zamirisaat na cisto sekako ke se peglaat potoa. Jas perev so eden tecen detergent grcki e a kako mu e imeto tocno nz a omeknuvac na chicco si zemav i bas sum zadovolna.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 128
5.7.2011 13:38:24   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Zdravo na site, alal da vi e na muabetot za jadenje, a jas doma nemam leb sega i doprva kje pravam rucek! user posted image
Mi gi isprevrtevte i crevata i zeludnikot, se ligavam kako kuceto  moe koga kje vidi deka mu go zemam tanjirot da mu stavam hrana pa ne moze da doceka!
Jas nedelava prvpat odam na CTG, sega sum 37 GN pa se sekiram malku sto kje mi pravat tamu i kakov kje bide rezultatot, sto e uste povazno. Bris pravev za streptokoka, izleze negativen. Inaku i jas se sekiram za vodenjakot da ne ne primetam deka mi e puknat ili deka mi tece i sekoe odenje vo WC se panicam dali mocam ili e vodata od vodenjakot user posted image
Sakav da ve prasam kako gi spremate alistata za bebeto i postelninata?
Na kolku stepeni gi perete, dali gi vriete i sarenite i belite, dali ima specijalen prasak ili omeknuvac za bebeski alistenca? Nesto isprav, nesto mi ostana i mnogu se sekiram kako da gi isperam najpravilno.
Pozdrav do Hoho i Lara2224, malku me zasekiravte sto ve nema, a sega mi e milo sto problemot bil samo vo internet-vrskata. Pozdrav i do site drugi RR, neka ni e so lesno. user posted image

skcura77 jas do sega sto kupiv za user posted image ne mi e uste nisto pereno no na raka ke gi peram non stop ne sega samo omeknuvas pedijatrite kazuvaat da ne se stava barem do 1 god a za prasok kupiv od taj bebe duel,ne sum vo plan nikako da gi peram vo peralna bidejki se upropastuvaat do godina ke mu peram i bodi i pidzami na raka a posle godina samo tie ke gi stavam vo peralna a se drugo na raka jas i moite alista i na mm ne gi peram vo peralna tie sto ni se za ne sekojdnevno sto se samo za izleguvanje a ona po doma sto nosime i postelnini krpi dolen ves toa vo peralna samo nadvoresniter alista gi peram na raka tie po noviete sto se za izleguvanje a ona po doma sto go nosime toa vo peralna,sega sekoj si ima razlicen vkus i mislenje imam mnogu prijatelki sto stavaat se vo peralna i rece e pa mi upkosa za kratko vreme epa peralnata gi zatepuva a osobeno centrifugata.Jas ke vi kazam eden primer mozebi sum malku dosasna ama veke koga padnavme na muabet mm i eden negov bratucet kupija isti trenerki od isto mesto samo bojata razlicna jas na mm gi peram se uste na raka a na bratucet mu negovata zena gi odma stavase vo peralna i za dva meseca upki fanaa i vika epa mojte fanaa a tvojte ne e pa deka gi peres pa u peralna e pa jas mu gi na raka peram i po toa sum uverena deka upropastuva ali sekoj si ima pravo

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 129
5.7.2011 13:40:26   
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

pa pocnav so 59 a sega sum 65 ipol a sum 32 nedela deneska vleguvam vo 8 misec po terminot sto mi e,a za postenje bas ne si ja postam dusata sto mi se jade jade samo testenini i leb ne a blago mnogu jadam od toa ne mozam da se otkazam i od sladoledot mozebi i blagoto poprava

Ami ako e taka jas sto da recam koga sum 29+5 a imam +15 kg. ama ne se zamaram znam deka ke gi simnam

Непосредна врска до пораките: 130
5.7.2011 13:42:05   
libra.n
Carelija se soglasuvam za perenjeto na alistata, i jas taka samo da mu padne prasinata gi staviv vo voda so malku prasok, a inaku koristam obicen prasok zosto ne sakam da go naviknuvam da mu bide zavisna posle kozickata od posebni prasoci.neka steknuva imunitet, se razbira stavam po malku prasok i dobro gi plaknam.A omeknuvac ne stavam, mi rekoa deka mozelo alergija da mu se javi prvite nekolku nedeli, a potoa ke gi peram najobicno kako i naiste alista, daj Boze da e se vo red. E sega ako gledam deka mi javuva alergija ke go zmenam prasokot.

Непосредна врска до пораките: 131
5.7.2011 13:54:11   
Hanna 81
Zdravo.
Vo vrska so dimenziite zadolzhitelno da odish na vtoro mislenje.Jas bev na uz kaj tri dr i site trojca mi kazaa razlichni dimenzii i razlichni podatoci za plodovata voda.
Shto se odnesuva do zastojot vo bubrezi, zadolzhitelno da piete mnooogu technosti, uvin chaj zemete si refus i kapnete nekolku kapki limonov sok na cajot, i super ke vi bide. Taka cajot e mnogu po pitok negoli toj podgotven od filter kesichki.
Inaku jas so zastojot vo bubrezi maka macam veke 3,5 meseciuser posted image

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 132
5.7.2011 14:02:32   
dushice
libra.n sto ti kaza doktorot vo vrska so bakterijata ti kaza kakvo ke bide poroduvanjeto?

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 133
5.7.2011 14:14:51   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

libra.n sto ti kaza doktorot vo vrska so bakterijata ti kaza kakvo ke bide poroduvanjeto?

Ej da, vaka: maticnata uste pred da mi zema bris mi rece deka nemalo potreba da se pravi kontrolen bris ama posto doktorot sto ke me poraga insistirase da ima cista situacija vo odnos na brisevite, nie gi napravivme vcera, cisto za da mu prilozam rezultat na doktorot. A ne trebalo da se pravi kontrolen zatoa sto koga ke sum otidela na poragaj ke mi gi pobarale rezultatite od posledniot mikrobioloski bris i dokolku imalo nekoja od infekciite(pa duri i lecena da e kako kaj mene so eritromicin) tie sekako ke mi stavele inekcija so antibiotik za da go zastitat bebeto. Taka mi kaza maticnata inaku mi rece ne se sekiraj ima mnogu polosi infekcii od ureoplazmata a i doktorite pri poroduvanje znaat kako da go zastitat bebeto dokolku se zapoznati so toa deka ja imas ureoplazmata. Sto znaci jas veke ne mu se sekiram poveke za toa, samo cekam da dojde golemiot momentuser posted image

Непосредна врска до пораките: 134
5.7.2011 14:21:30   
libra.n
A, i zaboraviv najvaznoto da ti kazam deka ke se odi na prirodno sekako dokolku e vo red se.
I drugo, za toa sto pravevme muabet za iscedokot kako voda sto go imame poveketo od nas, ja prasav bas vcera maticnata, rece ne se sekiraj sansi nema da e plodovata voda, ke osetis koga ke pukne vodenjak a i ako e puknat ke te fatat bolki odma, ne moze so puknat vodenjak da bides mirna. Mnogu mi e pozitivna doktorkata, ne znam dali e naj ok toa ili ne ama mene mnogu mi znaci toa sto mi dava hrabrost a i realna e.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 135
5.7.2011 14:33:16   
dushice
e bas me izraduva user posted image i jas pief eritromicin i pancef
iina mene sega koga bev ne mi zede brisevi a bev 32+6 tuku mi rece doji za dve nedeli
deka nemalo potreba od kontrolni brisevi
ama mene ne mi spomna za antibiotik
ke moram da prasam i koj e toj antibiotik posto jas sum alergicna na penicilinuser posted image
da ne bev ke bese mnogu poinaku
jas duri ne smeam da se mackam so jod radi tiroidnatauser posted image
mm vika mnogu si nezna samo bebeto da ne bide kako tebeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 136
5.7.2011 14:35:35   
Hanna 81
Da te prasham, kade se naoga Andrej kompani?

Непосредна врска до пораките: 137
5.7.2011 14:36:33   
eleonorastrumica
jas sum popravena edno 25 kg sum 37 nedela ,doktotor mi rece da odam na 12 juli povtorno na eho,za ctg nisto ne mi kaza ,site ve slusam odite na ctg a jas nisto od toa,pa i pokaceni leukociti pa edniot ginikolog mi rece da pijam amoksilicin ,pa i vaginaleti,drugiot mi rece poradi zastoj vo bubregot samo uvin caj i veke ne znam sto da pravam ,inaku alistata gi perev na 40 stepeni so bebeski prasok i so omeksivac baby soft ornel pozzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 138
5.7.2011 14:38:53   
dushice
a kade planiras da se poragas sto vikas deka si se dogovorila so lekarot vo dzavna ili?
inace bi trebalo da ja pustat do krajot na letoto taka mi kaza majkami i kazala nejzina prijatelka sto raboti tamu

Непосредна врска до пораките: 139
5.7.2011 14:41:44   
dushice
mene mi imaat kazano za alistencata deka se perat so poslab prasok kako merix i bez omeksuvac

Непосредна врска до пораките: 140
5.7.2011 14:57:02   
libra.n
Dushice, eritromicinot i pancefot se antibiotici, zatoa i ti dale takov vid na antibiotici posto si bila alergicna na penicilin. A za poragaj planiram da odam vo Cair, i ne mi e nesto oficijalno dogovoreno tuku doktorot mi kaza deka ke se vrati na 15-ti od odmor, pa ako izdrzam do togas ok, ako ne ke me poraga toj sto e na smena, ne mi e bitno voopsto toa, samo ke si gi nosam analizite od krv i mikrobiologija za da vidat kakva istorija sum imala. Ama kako sto gledam jas aber nemam od bolki (osven slabi menstualni ama eve veke edna nedela pa nisto) sto znaci ke si go docekam doktorot odmoren da me porodiuser posted image .A i zadovolna sum nekako mnogu od Cair, od personalot barem vo ambulanta, gore na znam kako ke bide vo sobite, kako i da e samo nie zdravi i zivi da bideme, ke se izdrzi 3- 4 denauser posted image

Непосредна врска до пораките: 141
5.7.2011 15:03:26   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hanna 81

Da te prasham, kade se naoga Andrej kompani?

vo stip na ednosmernata vo centar

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 142
5.7.2011 15:28:54   
hoho
Libra па и не фаќаат одма болки кога ќе пукне водењакот. Мене првата бременост што ми заврши во 5 месец заради пукнат водењак болки ме фатија дури после ден ипол. Ми пукна навечер водењакот, па наредниот ден цел ден лежев во болница и дури вториот ден ме фатија болки поручекта. Ама во секој случај водењак кога ке пукне се осеќа дека тоа е многууу вода, тече по нозе.

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 143
5.7.2011 15:36:32   
Carelija
Dushice prasokot moze da bide poslab ama i nemora pelenite sto mu gi stavaat na bebinjata vo sistina gi perat so ariel ( a neli site go smetame deka gi kosi alistata ), bitno e plaknenjeto da bide dobro a za omeknuvac da ne se stava ne sum zatoa sto treba tie alistenca da zamirisaat na ubavo a i polesno da se peglaat. Na chicco omeknuvacot sto go zemav jas pisuva 0+ znaci moze slobodno da se koristi od pocetok. E sega nasite alista gi peram so ariel a na bebceto posto se novi i seuste neobleceni gi pominav na raka so tecen detergent koj e poslab, ama samo zaradi toa sto nema potreba sega od nekoi prasoci rabotata e da mu padne prasinata samo, a za ponatamu koga ke se raspravame so damki i fleki ke si koristam ariel i za bebusot samo sto poveke pati ke plaknam a mislam i ponatamu negovite alistenca da gi peram na raka.

Непосредна врска до пораките: 144
5.7.2011 15:38:33   
sandriana RR
E pa libra.n - blaze tebe so takva matichna doktorka-barem e pozitivna i ti prai muabet user posted image . Mene za ureoplazmata mi dade terapija i za mene i za mm paralelno, i zadolzitelen kontrolen bris-utre ke vidam rezultat. A da ne kazuvam kolku me ispanici so rezultatot za D-dimeri,kolkava panika krena-za na kraj koga se vrativ na transfuziologija da baram sovet-doktorot mi se iznasmea vo lice so komentar da si ja smenam matichnata (parametrite mi bea soodvetna na gestaciskata nedelauser posted image ).
Kako odi procedurata vo Cair-kako se odreduva doktor koj ke te poragja?

Непосредна врска до пораките: 145
5.7.2011 15:42:33   
Hanna 81
fal mnogu, posle prochitavuser posted image
Mislev deka ima i vo Sk.
Fala mnogu, pozdravche

Непосредна врска до пораките: 146
5.7.2011 15:42:53   
Carelija
Zenski daj kazete planirate li da stavate pojasi za stegnuvanje na stomakot posle porogjaj ili ne i od kade moze da se nabavi dobar i kvaliteten pojas?

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 147
5.7.2011 15:48:49   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana

Kako odi procedurata vo Cair-kako se odreduva doktor koj ke te poragja?

Ne znam deka ima nekoja posebna procedura, jas samo od kaj 5-ti mesec si odev na pregledi kaj eden isti doktor koga ke bese toj na smena, i samo predpostavuvam deka ke go nacekam na smena za poragaj, a inaku nemam prasano dali moze da se povikuvaat od doma, zatoa sto nemam ni potreba od toa, i onaka mojot doktor moze ke bide uste na odmor koga ke se poragam jas.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 148
5.7.2011 15:52:17   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

Zenski daj kazete planirate li da stavate pojasi za stegnuvanje na stomakot posle porogjaj ili ne i od kade moze da se nabavi dobar i kvaliteten pojas?

Planiram jas da stavam posle nekoe vreme od koga ke se porodam zavisi dali ke bidam carski ili dali ke imam epizotomija, i mislam da si kupam miderce od penti, go imaat koristeno moi prijatelki i velat deka se dobri, ako ima nekoja pozitivno iskustvo so nekoj drug mider ili pojas neka pise

Непосредна врска до пораките: 149
5.7.2011 15:56:24   
dushice
libra.n alal i vera na maticnata sto te relaksirala pred poragaj koja i da e blazesiti
carelija karsi socijalno mi kaza mm deka prodavale pojasi ama za trudnici e sega dali se istite i za posle poragaj neznam vidi tamu

da ve prasam dali nie sto planirame da se porodime na privatno ni sleduva ednokratna pomos za novorodence i dali znaete kolku iznesuva ?

Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?