Maturant123 во 14:24
на тема Retki bolesti
Овошните јогурти спаѓаат во категоријата производи од ферментирано млеко, што се постигнува со дејството на различни видови на бактерии, а во составот одат и шеќер, арома и вештачки бои. Главните предности кои ги има се белковини, калциум и витамин Д, кои ги има и во останатите млечни производи. Меѓутоа, постои разлика меѓу обичните, пробиотички и овошни јогурти. Овошните јогурти и не го заслужуваат името овошни, со оглед на тоа што содржат многу мала количина на овошје, а многу вештачки бои и ароми.
Овошниот јогурт се прави така што на млеко со намалена количина на млечни масти му се додава шеќер во различни облици во текот на производството. Токму заради шеќерот и аромите, индустриски произведениот овошен јогурт не го сакаме многу често на нашето мени!
Наместо него Ви предлагаме комбинација од обичен или пробиотички јогурт, во кој ќе ставиме парчиња свежо или суво овошје. Освен овошје можеме да додадеме и други семиња и ореви. На овој начин ќе добиеме едноставен, здрав и хранлив меѓуоброк.
pumpici za izmolzuvanje
Автор: fetusce
pumpici za izmolzuvanje elektricna Lun
moite najmili
Автор: selvi
Продвижение групп ВК
Автор: prodvijenieVK
Привет! Занимаюсь раскруткой групп ВК!!
Онлайн вакансии
Автор: onlinerabota
Бизнес на дому! Проводите время в сети
moite najmili
Автор: jovanja
забава Бремените
Автор: bobik
Промовираме македонски автори: Александар Костадиноски
Неодамна излезе од печат книгата ”Ѕвездени окови\", првенче на Алексан...
Поддржуваме мали бизниси: Rus Design Lux
Ви го претставуваме брендот RUS DESIGN LUX , чиј креатор е Анита Русев...
Следење на овулација–промени на грлото на матката
Како да ги одредите плодните денови со пратење на грлото на матката?...
Видео од царски рез кое го заобиколи светот!
Денес, царскиот рез е многу чест. Сепак, малкумина знаат како навистин...
Поддржуваме мали бизниси: ЛУплетКА
Инспирирани од малиот херој Лука, слетени со љубов од неговата мајка Н...