|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Солена торта од рендани тиквички

Автор:
Редакција Рингераја

Без пржење и без капка маснотија



Подготовка

Во два садови изрендајте по една голема исчистена тиквичка, посолете и оставете 20 минути додека да пушти вода. Вклучете ја рерната на 180 степени. Изматете 3 јајца со миксер додадете ја тиквичката и 3 лажици брашно. Ако смесата е течна, додадете уште малку брашно сецкан першун. Плехот (35 х 25) обложете го со хартија за печење и ставете ја смесата без да додадете масло. Печете 20 минути. За тоа време изматете ја и другата кора и печете ја во истиот плех откако ќе ја извадите првата. Ќе добиете две кори кои се цврсти и меки во исто време, не се кинат и можат да се сечат по желба. Секоја кора се премачкува со павлака, се додава по желба буковска пипер, магдонос и други додатоци. Се става во фрижидер и се служи.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

За кори
2 х 1 тиквица
2 х 3 јајца
2 х 3 лажици брашно
сецкан першун

Фил
околу 600 гр. кисела павлака



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?