Потпечени компири со презла
Автор: 
Pepelaska *
Pepelaska### Ви препорачува
Подготовка
Компирите се лупат, мијат и сечкаат на коцки. Се стават во поголем сад им се тура две црпалки вода и се посолуваат. Потоа ги ставаме во рерна и печеме околу 8 минути да омекнат. Путерот го растопуваме во поголема тава.Ја пропржуваме презлата внимателно да не загори.Ги додаваме компирите и мешаме додека не се прекријат со презлата.Посипуваме со сол и цимет( по желба) па сервираме. Наместо да ги печеме може компирите да се сварат во зовриена вода.Се цедат и се додаваат на пржената презла.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 2
Состав
800 грама компири
50 грама презла
40 грама путер
цимет
сол
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
пеперутка16
Кој период од вашиот живот бил најубав досега?
Детството. (50%)
Период на училиште, факултет. (20%)
Кога бев девојче. (20%)
Оженета. (0%)
Се надевам уште на најдоброто. (10%)
Број на сите гласови: 10
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
