|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Печени тиквички

Автор:
Редакција Рингераја

Јогуртот може да се користи како пијалок, да се меша со овошје, мед и зеленчук, да се употребува во десерти, да се додава во салати и во сосови и многу повеќе.



Подготовка

Излупете го кромидот и исецкајте го. Загрејте го маслииновото масло во тава и запржете го кромидот. Измијте ги тиквичките и исецкајте ги во коцкички. Додадете ги во тавата. Додадете оригано. Гответе го 10 мин. Измијте ги доматите и додадете ги во тавата. Додадете ја пченката, солта и биберот. Измешајте и додадете ги тиквичките во тава за печење. Прелијте го јогуртот врз нив и додадете пармезан.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 2
Kомплицираност: 3

Состав

Кромид - 1 главица
Маслиново масло - 2 лажици
Tиквички - 600 гр.
Оригано
2 Свежи домати
Конзервирана пченка - 200 гр.
Сол
Бибер
Безмасен јогурт - 200 мл.
Пармезан - 100 гр.



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?