|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Шиш ќебап

Автор:
Редакција Рингераја

Готвачууу каде е мојот шишкебап? Оваа реченица сигурно ви е позната од цртан филм. Ако сакате појак вкус, оставете го месото цела ноќ во маринада.



Подготовка

Месото се сече на поголеми парчиња а кромидот на половина, се нанижуваат на стапчињата така да почнува и завршува со месо. Се става во сад и се додава сол, бибер, магдоносот и целерот и изренданиот морков, така да бидат покриени. Се долива вода и се вари на тивко додека месото не стане меко.Пред крајот се додава црвениот пипер.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

800 gr Јагнешко,
500 gr кромид
120 gr моркови,
сол, бибер во зрна,
црвен пипер,
лист целер и магдонос,
8 дрвени стапчиња.



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?