
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Готвачууу каде е мојот шишкебап? Оваа реченица сигурно ви е позната од цртан филм. Ако сакате појак вкус, оставете го месото цела ноќ во маринада.
Месото се сече на поголеми парчиња а кромидот на половина, се нанижуваат на стапчињата така да почнува и завршува со месо. Се става во сад и се додава сол, бибер, магдоносот и целерот и изренданиот морков, така да бидат покриени. Се долива вода и се вари на тивко додека месото не стане меко.Пред крајот се додава црвениот пипер.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
800 gr Јагнешко,
500 gr кромид
120 gr моркови,
сол, бибер во зрна,
црвен пипер,
лист целер и магдонос,
8 дрвени стапчиња.
забава Бремените
Автор: bobik
Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?