Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Неговото Височество бифтек!
Бифтекот се сече на дебелина од 1 - 2 цм. Од месото се вади мрснотијата а се препорачува бифтекот претходно да отстои некое време во масло за да омекне. Се пече на јако загреана скара од 3 до 6 мин. Кога ќе се испече едната страна се врти на другата. Бифтекот се спрема според желбите: крваво,полукрваво или скроз печен. Ако под притисок на прстите е многу меко тогаш во внатречноста е уште сирово, Ако под притисок на прстите е нешто поцврсто тогаш е полупечено, И ако е цврсто значи да е потполно печено Кога е место готово се додава пиперка исечена на парчиња претходно испечена со масло или маргарин На крај се посипува со мелен бибер или пармезан.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
забава Бремените
Автор: bobik
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Депресијата и анксиозноста не живеат само во мислите
Во новото секојдневие, депресијата и анксиозноста не се само „ментални...