Похован кромид
Автор:
Редакција Рингераја
Совршена комбинација со ладно пиво

Подготовка
Ги исипуваме брашното и солта во сад. Правиме дупка во средината каде го исипуваме пивото. Ги додаваме јајцата едно по едно. Мешаме бавно додека не се добие густа изедначена каша. Оставаме смесата да одстои најмалку 30 минути. Го лупиме кромидот и го сечеме на цели кругови со дебелина 1 см. Кромидот го посипуваме со млеко и оставаме да одстои 1 час. Во сад за пржење загреваме поголема количина масло. Ги цедиме парчињата кромид и ги потопуваме во кашата од пиво. Пржиме од двете страни околу 3 минути додека не добие златна боја. Пржениот кромид го поставуваме врз хартија за да се исцеди вишокот масло. Сервираме веднаш.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
Состав
2 јајца
750 мл млеко
0,5 кафена лажичка сол
Масло за пржење
375 мл пиво
240 гр брашно
3 главици кромид
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од првите дилеми кај многу жени кои се обидуваат да забременат ил...
Зголемен ризик од бубрежни камења во лето – еве зошто!
Кога мислиме на лето, обично ни паѓаат на ум одмор, сонце и разладувањ...
Летото е време за авантури, патувања и романтични моменти крај плажа. ...
Сакате бебе? Еве колку често треба да водите љубов!
Кога ќе одлучите дека сте подготвени за бебе, едно од првите прашања ш...
Летот со авион за некои деца може да биде вистинско возбудливо доживув...
Анкета
Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?