|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Похован кромид

Автор:
Редакција Рингераја

Совршена комбинација со ладно пиво



Подготовка

Ги исипуваме брашното и солта во сад. Правиме дупка во средината каде го исипуваме пивото. Ги додаваме јајцата едно по едно. Мешаме бавно додека не се добие густа изедначена каша. Оставаме смесата да одстои најмалку 30 минути. Го лупиме кромидот и го сечеме на цели кругови со дебелина 1 см. Кромидот го посипуваме со млеко и оставаме да одстои 1 час. Во сад за пржење загреваме поголема количина масло. Ги цедиме парчињата кромид и ги потопуваме во кашата од пиво. Пржиме од двете страни околу 3 минути додека не добие златна боја. Пржениот кромид го поставуваме врз хартија за да се исцеди вишокот масло. Сервираме веднаш.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

2 јајца

750 мл млеко

0,5 кафена лажичка сол

Масло за пржење

375 мл пиво

240 гр брашно

3 главици кромид



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?