AnnaMolly RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: jasna_sr da ve prasam dali nekoja ima kako mojot rez znaci jas veke 9 meseci ko sum pravena carski rez a rezot mi e dolga, rozeva ispaknata linija debela okolu 2mm i koga se sreduvam tamu dole nemozam ubavo da se sredam(bricam) zosto ne mi e ramen rezot i nemozam vrz nego da stavm bik ,a bolki i nekoi drugi problemi nemam samo izgledot na rezot me plasi.dali toa e normalno i dali nekoj drug ima takov rez pozdrav i cekam odgovor .. Јасна, добре дојде во мојот свет Еве еден пост што сум го пишала пред некое време на темава. ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR И јас сум така шиена, а имам огромна келоидна лузна и 17 месеци по породувањето изгледам како вчера да ме оперирале. Бев на неколку доктори и сите ми кажаа исто - кожата ми е склона кон формирање келоидни лузни и без разлика како ќе ме сошиеле, резот пак таков ќе ми бил. Сега се поминати 27 месеци од породувањето, а нема промени во лузната. Мене ми е долга, розова, дебела линија, избледа буквално како да сум излегла од операциона сала пред 2 саати Само не 2 мм, мене ми е дебела најмалку 7 мм! Штом и 9 месеци по породување не ти е повлечена, знам дека е разочарувачки, ама нема ни да ти се повлече. Оди си на кожно и консултирај се. Мене воопшто не ми пречи ни изгледот на лузната ни ништо, среќа само што не те боли. Друго ништо не е важно.