|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Каде се лечите?
13.11.2009 2:11:37   
нада
Здраво луѓе
Нова сум на форумов и поминувам низ тежок период поради преголемата желба за бебе, а бебе немаuser posted image Пред година и девет месеци имав спонтан абортус и го поминавме тоа некако со надеж дека ќе имаме друга шанса набргу, бидејќи тој пат останав бремена за само два месеца откако решивме да имаме дете. Но, не било така лесно.После тоа следеше период на пазење од шест месеци и после тоа повторно се фрливме на работа ама еве и после повеќе од една година ништо.Користив кломифен за стимулација и се беше во ред имаше фоликули, овулација и се тоа ама бебе немаше.И после се дури пред некој ден дознавме дека проблемот бил во сперматозоидите т.е мал (многу мал)  број на сперматозоиди во ејакулатот.И еве сега сме на почеток од лекувањето на мм и за триесет дена треба да одиме повторно на спермограм.Инаку терапијата му е со таблети спимен и велмен. Ако некој од вас има искуство со овие лекови ве молам кажете ми дали има резултати и за колку време.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 26
13.11.2009 18:13:35   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Наде мила еве гушки за тебе без нервоза само позитивно.

(Одговор на членот нада)
Непосредна врска до пораките: 27
13.11.2009 18:46:58   
нада
Драга Богданчанка фала многу за подршкатаuser posted image и ние мислиме дека треба оптимизам и резултат ќе има. Сакав да те прашам каква терапија прима твојот маж од др.Ристо Ќосев и нешто повеќе за Ресмија бидејќи првпат слушам за неа. Поздравче

Непосредна врска до пораките: 28
13.11.2009 19:02:02   
Bogdancanka
Здр Нада сега засега прекинавме со терапијата пиеше провирон и олиговит а исто така ги има пиено и спимен и цинк.За Ресмије јас слушнав од моја прва братучеда од радовиш нејзината јатрва имаше ист проблем како мене одеше кај неа редовно неколку пати и сега си има девојче.Кај неа се носат сите резултати и она ги гледа и кажува терапија,али само жени прима не прима мажи.Исто така резултати од кај Ресмие има уште неколку сега мамички од Радовиш што ги познава мојата братучеда и јас некои ги познавам.Имам и број и адреса ако сакаш може да ти дадам?Ти од кај си?Јас сакав да одам али немав друштво јас сум од Богданци а мм нема време да ме носи за Ск кога ке ми кажат,а сама низ ск не ми се лута. Поззз

(Одговор на членот нада)
Непосредна врска до пораките: 29
13.11.2009 19:04:47   
arh_diz
nada ne se nerviraj i jas sum slicna kako tebe .Seuste nema 6 meseci od spontaniot abortus mada doktorot rece mozam da zabremenam .Ke si dojde samo po sebe koga najmalku ocekuvame kako ednas sme zabremenile samo pozitivno

(Одговор на членот нада)
Непосредна врска до пораките: 30
13.11.2009 19:25:24   
нада
Мили мои пријателки, ние само што почнавме со терапија на мм (бидејќи до сега не знаевме дека проблемот е во малиот број на сперматозоиди) и планираме да бидеме стрпливи барем до наредниот спермограм за 27 дена.Се надеваме дека ќе има подобрување. Не знам дали е тоа правилно да чекаме или треба во исто време да одиме и кај други доктори, уролози???

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 31
14.11.2009 9:18:07   
Bogdancanka
Мила Нада јас мислам треба да си завршите кај што сте си почнале,почекајте да ги видите резултатите,немој само да идете од еден на друг доктор може а и дај боже да се реши со оваа терапија што ја пие маж ти.Почекајте да видите резултати после 27 дена и се надевам ке биде се во ред ви посакувам се најдобро и без нервози само позитивноuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот нада)
Непосредна врска до пораките: 32
14.11.2009 19:56:09   
none
taman sakav da ti kazam da odime do kaj rezmie zaedno vidov deka ne si od sk ,pa nezna mkako da ti pomognam ako slucajno ides odi patot za sutka i prasaj napocetokot e i prasaj ke ti azat kade e od desna strana po edna ulica dolga prasaj zlato naj ubavo ,i jas treba da odam ,neznam zasto ne mi rece da dojdam pak,imam i broj od nejze pa ke ti go dadam ako sakas,so srekauser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 33
15.11.2009 15:11:49   
Bogdancanka
Ноне јас имам и број и знам точно кај е али проблемот е што не ми се иде сама за Скопје сама да идам некако ми без везе,ти кога ке идеш?

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 34
30.12.2009 12:45:12   
none
neznam koga da odam cekam maz mi da napravi spermogram da da vidime sto ke bide

Непосредна врска до пораките: 35
17.5.2012 18:37:43   
kikicka
Женски ај кажете ми добар уролог,ми треба за лекување на астенотератозооспермија.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 36
17.5.2012 19:31:22   
zagrizena26
of kikicka za lecenje maskite problemi tesko se lecat skros da isceznat ali da ima podobruvanje, kaj nas soprugot imase teratosperijai so terapija od dr.Lazarevski od Sistina se sredi piese spimen, zing i evitol i cigarite gi ostavi i alkoholot go namali se igrae vazna uloga ali samo pomin da ima.Direkno urolog neznam dali ce dadi terapija najdobro idete ako e za soprugot kaj tvoj ginikolog i on ce ve upati, aurolozite ce ve teraat uste misioni dr ispituvanja da pravire.Mislam deka ti pomognav, samo napred.Pozdravce

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 37
17.5.2012 20:06:40   
kikicka
Фала ти загрижена. Не е за мм,за дуга особа,имаат направено спермограм и не испаднал добро,се разочарале,е сега мене ме интересира да ги упатам ,пошто ми побараа помош ,на некој добар уролог,да виде што и како е проблемот,па ако треба и нека поминат низ испитувања што се мора се мора нели.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 38
17.5.2012 21:31:36   
Dreamline
Eve dokolku e od pomos. Za podobruvanje na spermogramot na mazot go najdov slednovo:

- vitamin E (dnevno 400 i.u.)
- vitamin C (dnevno 1000 mg)
- vitamin B12 (dnevno do 300 mcg)
- folna kiselina (dnevno do 800 mcg)
- selen (dnevno od 100 do 800 mcg)
- cink (dnevno 60 mg)
- L-karnitin (2g dnevno)
- acetil-L-karnitin (1g dnevno)
- L-arginin (4g dnevno)

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 39
28.5.2012 14:08:40   
vegagirl
Pokraj posetata na ginekolog i urolog treba da se konsutira i imunolo vo vrska so lekuvanjeto na neplodnosta. Ne sekogash prichinata moze da se vostanovi samo od voobichaenite pregledi koi rutinski se sproveduvaat. Jas imav olema pomosh od doc.dr.Dejan Trajkov od institut za imunologija i humana genetika pri reshavanjeto na nashiot problem. Posle dolgoodishni razocharuvanja, nekolku spontani abortusti so pomosh na terpijata koja ni ja propisha sega imame priunova. Iskreno im go preporachuvam na site dvojki koi imaat problemi so neplodnosta da se obratat kaj nego.

(Одговор на членот Sunshine 31)
Непосредна врска до пораките: 40
29.5.2012 0:14:40   
Nasha29
vegagirl kade raboti toj doktor, na koja klinika, kako da go najdam? Sto raboti, sterilitet ili...?user posted image

(Одговор на членот vegagirl)
Непосредна врска до пораките: 41
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.