|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Каде се лечите?
25.8.2009 19:34:09   
Sunshine 31
Според вашите искуства во лечењето кои се најдобрите гинеколози и уролози во Скопје односно во земјава?Ве молам упатете ме некаде.Какво е вашето искуство и мисленје за др.Зоранчо Петановски спец.по гинекологија и акушерство во Ремедика?Мојот дечко оди кај него на испитувања и не знам дали е подобро да оди кај уролог а не кај него?Ве молам одговорете ми нешто.
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Каде се лечите?
25.8.2009 20:08:48   
mami
sunshine 31 еве ти еден линк каде што имаме предложено гинеколози од кои ние сме задоволни, а за уролог незнам, ке треба да се распрашате
http://www.ringeraja.mk/forum/m_17/mpage_2/tm.htm

(Одговор на членот Sunshine 31)
Непосредна врска до пораките: 2
25.8.2009 20:36:21   
Sunshine 31
Фала многу ке проверам

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 3
25.8.2009 20:47:22   
arh_diz
Kaj nas mnogu nepravilno se postapuva pri ispituvanjeto. Soprugata pie tableti i gi vrsi site ispituvanja a za soprugot nikoj ni da prasa user posted image  mislam katastrofa mnogu ni e nazad zdravstvoto  i mnogu vreme gubime vo odenje po doktori .Treba paralelno da se ispituvaat dvajcata togas se doaga do rezultat. Urologot i ginekologot treba da dadat svoe mislenje zaklucok sto ponataka.

(Одговор на членот Sunshine 31)
Непосредна врска до пораките: 4
26.10.2009 12:41:39   
vezilka RR
и јас мислам дека премногу време се губи заради некоја востановена пракса кај нашиве гинеколози..имам слушано муабети дека повеќето гинеколозо прво ти препорачуваат една година да се обидуваш природно да забремениш па дури после тоа те праќаат на испитување. Кај мене не беше така..јас кога му кажав на мојот матичен, д-р Боро Парталоски, дека сакам да останам бремена тој уште веднаш мене ме прати да испитам хормоно а мажле да направи спермограм и бидејќи имав хоемонската слика не ми беше баш најдобра, од другиот месец почнав со хормонска терапија и инсеменација. После три неуспешни обиди ми провери проодност на канали и бидејќи утврдивме дека НЕ СЕ ПРООДНИ направив лапароскопија (значи тоа се случува шестиот месец откако решив дека сакам да останам бремена)..и еве сега кога ќе ми заврши постопративната терапија си продолжувам со третманот..а замислете иначе колку време ќе изгубев за џабе оти со затнати канали немаше шанса да останам бремена..

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 5
26.10.2009 13:49:39   
evgenija
mojot ceka 1 godina za da proglasi vonredna situacija i da preporaca razni ispituvanja, men emi e toa ok, od pricina sto bebe i ne se pravi tolku brzo i ednakvo kaj site. 

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 6
26.10.2009 14:06:40   
Bogdancanka
Ние со мм кога почнавме заедно да живееме веднаш јас отидов да се проверам,али не проверував кој знае што,обичен преглед и докторот што пред 6 год ми беше матичен ми рече да дојде и мм да направи спермограм.И октако го направи спермограмот мм докторот ни рече што е проблемот.За зал тоа ни го рече толку сурово што мислам многу му влијаеше на мм.Е потоа пошто излезе проблемот до мм неговите веднаш почнаа ајде за Скопје неможе да е тоа проблемот и свекрвата ни најде еден приватен доктор што не би го препорачала на никој Добри Ристевски.Почнавме терапии и таму и спермограмо наместо да биде подобар излезе многу полош мислам причина за тоа беше стресот што го доживеа ммuser posted image user posted image user posted image и притисокот од неговите ајде таму ајде ваму.....Потоа имав друг матичен што му даде надеж на мм фала богу али сега па овој излезе дека сака само џебот да му го полниме.И него го сменив сега имам друг матичен не прати во Струмица да правиме спермограм кај докторката Фроска Ќосева резултатите сега се подобри за разлика од пред 6 год али сеуште не се како што треба.А докторката Фроска не прати кај уролог пак во Струмица Др-Ристо Ќосев кој исто така пак ни влеја некоја надеж и сега таму се лечиме.Мм прима терапии и се надеваме ќе биде во ред........иако пак размислуваме за вештачко оплодување.А за вештачкото оплодување бевме кај Др-Слободан Р Радулович во Белград.

(Одговор на членот evgenija)
Непосредна врска до пораките: 7
1.11.2009 15:52:52   
mila81
Nie so mm koga se zemavme ( prethodno bevme vo vrska 10god), jas otidov na ginekoloski pregled prv pat. mi napravija opst pregled , me poglednaa na eho, napraviv pap test i se bese vo red. Posle 6-7 meseci bidejki nisto ne se sluci povtorno otidov na lekar( sega kaj dr) i pak se bese ok. mi preporaca da pijam folna i mi gi dade klomifen. napravivme i folikulometrija i bese dobro. no pak dobiv. 
4 meseca ne otidovme na dr. potoa napravivme spermogram i rezultatite se pokazaa slabi.
sakav da ve prasam dali spermogramot treba da go cita ginekologot ili treba da odime na urolog?
ginekologot ni preporaca edni kapsuli za podobruvanje na kvalitetot,no vo drzavava ne postoi momentalno uvoznik(taka mi kazaa vo aptekata kade gi imale prethodno).
ama mojov dr nerkako ne mi  mnogu siguren, dosta e poznat i eden od najdobrite vo gradot.
neznam sto ke se sluci ponatamu no tie odenja po bolnici ne gi sakam.
ve molam za pomos.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 8
1.11.2009 16:05:17   
arh_diz
Za spermogramata najdobro ti e da se obratis na urolog -andrlog
A za kapuslite pisi mi kako se vikaat jas ne sum od Skopje pa mozam da vidam tuka i da ti gi pratam
Na ginekologot moras da mu veruvas dokolku ne si sigurna vo toj pobaraj si ginekolog drug

(Одговор на членот mila81)
Непосредна врска до пораките: 9
1.11.2009 16:16:06   
mila81
ma ne da ne mu veruvam , ama on ne ne upati na urolog samiot gi procita rezultatite. sega cekame rezultat od spermokulura i pak ke odam kaj dr, i jas ke mu predlozam da odime na urolog. a za kapsulite ke vi kazam nedelava.

Непосредна врска до пораките: 10
1.11.2009 16:18:49   
mila81
kapsulite gi sodrzele site vitamini(vit e, c,d,selen,zing i dr) se piele po dve na den i 1-2meseca. kostale 20evra 30tableti,ama gi nema. vo zegin ne cule za ovie tableti.

Непосредна врска до пораките: 11
1.11.2009 17:10:33   
arh_diz
mila 81 koga ke ti kazat kako se vikaat pisi  mi ke se potrudam da ti gi najdam. Koga se raboti za zdravje ne se gleda na parite

Непосредна врска до пораките: 12
1.11.2009 17:34:30   
none
zdr arh-diz kako si sto ima novo,jas cajot go pijam  i eve sega cekam  da vidam sto ovoj mesec ?a i kolku se pie ovoj caj?a za doktori ginekoloozi  i jas ke odam kaj drug slednata nedela specijalist zatoa sto ovoj mojov veke mi e sumljiv,se mi odi pametot da ne mi se i mene zatnati  kanalite pozdrav

Непосредна врска до пораките: 13
1.11.2009 19:50:33   
arh_diz
None neznam kolku se pie cajot ne sum go piela jas .Jas sega odam kaj dvaica ginekolozi greskata skapo ja plativ nesakam povtorno da mi se sluci.Napisav eden recept koj mi go dade prijatelka  sigurno si go videla na forumot taa kaza kako 99% garantira deka ke se zabremeni  dokolku kaj dvajcata e se ok
Ti posakuvam da ne dobies none da ne izraduvas.Ti drzam sreka

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 14
2.11.2009 10:08:40   
brankica
Odete kaj doktor Tase Cvetanovski ima ordinacija kaj stara rampa,i raboti so kartoni.Poznavam najmalku 10 zeni sto imale bilo kakov problem se lecele kaj nego i ostanale bremeni.mojata snaa nemase deca 3godini,se lecese 1 cela godina kaj nego i sega ima 2 deca.

Непосредна врска до пораките: 15
2.11.2009 10:14:52   
Bogdancanka
А дали сте слушнале за Ресмије јас еднаш бев и кај неа требаше да идам пак али сама нив Ск некако тешко се снаогам.Она ги гледа резултатите и ти кажува терапија еве познавам три мамички од Радовиш од таму си нашле лек.Сега ми е и мака што не идев таму до крај.Има ли некој слушнато за неа?

(Одговор на членот brankica)
Непосредна врска до пораките: 16
2.11.2009 10:59:22   
none
jas bev kaj rezmije bas sega  za ovojh mesec da ne dobijam pa ke vidime 

Непосредна врска до пораките: 17
2.11.2009 15:34:26   
Bogdancanka
ноне а ти задоволна си?

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 18
3.11.2009 9:49:26   
mila81
dali znaete koj treba da ni dade upat za na urolog? ginekologot ili maticniot lekar

Непосредна врска до пораките: 19
3.11.2009 10:02:18   
mami
не ми требало до сега, но мислам дека матичниот треба да даде упат за било кој специјалист

Непосредна врска до пораките: 20
3.11.2009 10:04:56   
arh_diz
Po nekoja logika maticniot doktor treba da ti dade upat. No jas bi ti sovetuvala da otides na privaten kade se odi bez upat i see pobrzo , so ova drzavnive mislam ke se iznacekas i pak nisto

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 21
3.11.2009 10:14:23   
Bogdancanka
Na nas uput za urolog ni dava maticniot 

Непосредна врска до пораките: 22
3.11.2009 21:49:27   
mila81
kapsulite se vikaat Spermotrend

Непосредна врска до пораките: 23
4.11.2009 8:32:15   
none
bogdanka bev ednas samo ne mi rece da dojdam drug pat a seuste ne sum bremena a rece deka ke bide vo se vo red treba da i se javam da vidam da ne treba pak da odamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 24
4.11.2009 8:37:27   
Bogdancanka
Ноне па тоа е супер штом не ти кажала пак да идеш значи се е во ред и ќе биде не се секирај,јас требаше пак да одам само што друштво ми правеше една другарка кога бев и требаше заедно пак да идеме али она многу не се замара и не сакаше да одиме и само затоа не бев,сама низ ск уфффф тешко ми е не дека нема да се снајдам али ептен ми е глупо.Познавам доста на кој е помогнала Ресмије.Па ако не биде може да и се јавиш па пак да идеш али мислам штом не ти кажала во ред е кај вас и дај боже да биде што поскоро.позззз

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.