|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Што кога сопругот отворено се додворува н...
15.1.2011 12:50:00   
arh_diz
Moderno vreme user posted image
Vesna bidi otvorena so nego ova e mnogu seriozna rabota , dokolku sega premolcis toj ke si se opusti i ke bide mnogu poloso za tebe , ke si se neriviras samata vo sebe. Zatoa otvoreno prasaj go sto saka i sto misli ponataka.Decata kolku se negovi tolku se i tvoi nemoj da popustas poradi decata , tie ke si izrasnat a ti ke bides taa koja posojano ke strada.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 26
15.1.2011 15:07:00   
Viktori
Сега како ги читам постовите.... нешто не ми е јасно... Ај ќе седнат да разговараат и што ќе му каже? Зошто бе и се пушташ на комшиката???
или "знаеш ли дека имаш и деца" или " што правевте со комшиката кога ме оставивте на работа"

Според тоа како се однесува целата вина ќе ја префрли врз тебе.. тебе те нема, ти си крива бла бла. Типичен не-маж, сорта на изумирање. Не му верувај. Се те лаже. Имал уста требал да каже нешто ако не ми чини. Ако нема љубов и почитување од едната страна, ти не си должна ништо. Инаку јас не знам како вопшто си дозволила да стоиш ти таму а он да се пушта на други бееее.....???

< Поракaта ја уредил виктори -- 15.1.2011 15:09:35 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 27
15.1.2011 15:17:31   
kikicka

Ако и понатаму продолжи да се однесува како глупаво детиште, јас да сум би флертувала и јас пред него, да го доболи малце, па после би го шутнала.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 28
15.1.2011 15:21:32   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Ако и понатаму продолжи да се однесува како глупаво детиште, јас да сум би флертувала и јас пред него, да го доболи малце, па после би го шутнала.

Ххахахаха неееее, ова гарантирано нема ефект! Ако не му е гајле, може на трепавици да дуби.... нема да ја погледне бе.

Мислам дека Весна сама го знае одговорот. Што се случува, во какви односи се, каков е ми.....И знае до кај се и што се.....

Весна, се што ние кажуваме е од наша гледна точка, реакција на твојот пост. Како е точно, ти си знаеш. Собери сила ум, разум и направи го тоа што ти мислиш дека е најпаметно за себе и децата.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 29
15.1.2011 16:59:17   
Snowhite RR
Јас нешто тука не разбирам, како може после 18 години заедно сега одеднаш така да се однесува, или и пред тоа бил од тој калибар или има некоја многу добра причина за така да го промени однесувањето. Весна размисли добро зошто тоа го прави, и досега ти никако не си реагирала на ова? Едноставно се правиш дека не гледаш што се случува или?
Јас не би толерирала вакво однесување во никој случај, но не сме сите исти нели

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 30
16.1.2011 0:02:26   
veckasr
jas zatoa bas denes razgovarav so mm bidejki ni e godisnina od brakot zosto go pravat toa mazite im se dodvoruvat  na drugi pred zenite  im i on mi vika toa go pravat bidejki sakat da probat nesto novo  posebno tie sto ne se izziveani ne deka sakat da gi ostavat zenite samo sakat da smenat malku

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 31
16.1.2011 0:12:04   
Viktori
ako taka probuvame i menuvame, kaj ke ni e krajot?
Ili mozebi mislat deka imaat ekskluzivno pravo?
Inaku neka ja zatvori vratata od nadvor, pa kolku saka neka menuva, ic oko nema da mi trepne.

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 32
16.1.2011 0:16:13   
nadica
го делам мислењето на виктори за многу нешта па така и за ова
ако сака да проба нешто ново со затворање на вратата однадвор user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 33
16.1.2011 0:22:39   
Beatris
Ќе пробува, ќе пробува ама нека си остане кај таа за проба што му е user posted image  Ќе трпам јас омаловажување само затоа што некој се осеќал неизживеан или имал потреба од промена, ај важи

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 34
16.1.2011 8:11:31   
Snowhite RR
Епа така е тоа, секој мора да го помине тој период од животот, некои порано, некои за жал покасно, затоа треба да си паметен да си го поминеш додека немаш фамилија, деца, а не да ги срамиш и понижуваш и нив и самиот себе. Па не може некој да биде жртва само затоа што овој другиот не бил изживеан, нека си мислел порано user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 35
16.1.2011 10:29:52   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

Мислам дека Весна сама го знае одговорот. Што се случува, во какви односи се, каков е ми.....И знае до кај се и што се.....

i jas mislam vaka...posle 18 god vo brak ti najdobro ai go znaes ..a nekogas sme i samite krivi nema da legneme so meseci so mazite..neznam sto da kazam sigurno nedoslo naednas ova so kafinjata da pie po komsiki..ti znaes najdobro kako doslo do toa..sepak ne ste malku zaedno.a ako ste nemale kavgi i ste bile intimni poslednive meseci togas e druga prikazna.togas toj navistina ne mu e gajle za tebeuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 36
17.1.2011 10:30:02   
Maca25
Читам и не ми е јасно, како човек кој е возрасен и своеволно оформил семејство може да се понаша како дете. Знам многу вакви случаи, конкретно моја блиска пријателна го има проблемот со тинејџерот кој е влезен во телото на нејзиниот сопруг и со неа постојано зборувам на оваа тема. Да, муабет треба за да се почне од некаде, но мислам дека во ваков случај кога пред мои очи сопругот флертува со други жени - е богами тука треба да се покажат заби. Нема да дозволам некој да ме омаловажува мене и моите деца. ТОј човек, да е татко на децата, но со таквото однесување треба да му се покаже местото. Ако сака да продолжи да флертува, слободно да си оди кај комшиката, нема што јас 3 деца да издржувам, па и едното будала во очи да ме прави.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 37
21.1.2011 3:16:29   
ikki
Весна, разговарај со него и посочи ги сите работи кои ги прави а те повредуваат. кажи му дека ти не си отпадок, дека сепак имас достоинство и заслужувас да бидеш почитувана. и кази му дека повеќе очи несакаш да и видиш на комшивката а не па кафе да пие со маж ти, и ако уште еднаш го видиш со неа нека си ги спакува парталите и преку врата. и неиживеаноста не е изговор, толку години во брак и сега ке си го надокнадува времето сто не го иживеал. ако продолжи така ич не го трпи. 

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 38
21.1.2011 13:07:56   
misticia
Не ги дочитав сите постови само првите
и да прашам
можевте ли на таков гад да му барате алиби и изговори?

уште да му се дотераш и да го молиш ако немаш достоинство.....

колку за модерните времиња, секако сама ги гледаш децата во твојот стан
дај му ги клоците и нека живее под кирија со комшивката

така да те понижува и тебе и децата немој да си дозволуваш

или ако сакаш да му дадеш втора шанса - бидејќи е татко на твоите деца- барем покажи му дека не се нервираш и дека не ти е гајле и речи му морам да излезам до игротека со децава, оди до комшивката да не ти е досадно

да видиш како ќе реагира кога ќе мисли дека не го сакаш и не ти е гајле

Непосредна врска до пораките: 39
21.1.2011 13:14:02   
negla
sepak, misticia , ne se raboti samo za eden zivot tuku za tri zivoti.sepak ke se navratam na moeto deka so razgovor se se resava!ako veke ne odi rabotata ima i razvodi.

(Одговор на членот misticia)
Непосредна врска до пораките: 40
21.1.2011 20:19:19   
skorpijana
da i jas se soglasuvam so negla ako ne biva razvod be da se dodvoruva i odi so druga a ima odgovornos za mene i decata e toa ne ke moze nema da gi vide decata sto ke gi nauci toj zenete se a potoa odite so drugi decata i zenata doma taa neka raboti i ciste deca neka cuva a jas ke si go ladkam

(Одговор на членот negla)
Непосредна врска до пораките: 41
25.1.2011 2:06:32   
baby_bump
Веднаш клоцата......, па после ако се свести што направил, може да разговарате, ако не чао.
Што ќе чекаш, што ќе разговараш, ќе облекуваш секси облека, ќе го заведуваш, што тој да не е ретардиран па не знае што прави?
Машки егоистични шовинисти. Тој да флертува пред тебе значи знае добро што прави, па не си ти невидлива,.....тоа го прави намерно, ама треба и ти намерно да го испратиш во пм.
Каде живееме бе женски? пред 50 години? кога мајките/бабите наши го трпеле пијанството, ќотекот и швалерките заради што ќе речат другите??
Не благодарам.

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 42
25.1.2011 16:06:15   
misticia
тоа е мое мислење
убаво е ако се реши се со разговор, ама ако бил тој таков да се разбира од збор ситуацијата не би била таква каква што е

таквите стануваат само полоши со тек на време
затоа од дома ве школувале ве праќале на англиски, ви барале соодветна струка, барем на 99% од жените тука
за да не трпите кретени

да е моја ќерка ни ден нема да опстане тој брак пократок ќе е од свадбата

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 43
25.1.2011 16:41:11   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: misticia

да е моја ќерка ни ден нема да опстане тој брак пократок ќе е од свадбата

potpis.bezrazlika dali kerkami e sredno a toj neka ima i 3 fakulteta ne e ubavo da ja ponizuva...[poznavam slucaj toj so fakultet pa svalerkata ja donese karsi stanot na zenamu ..govedo nevideno

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот misticia)
Непосредна врска до пораките: 44
2.2.2011 8:24:06   
bliznaci29
уф фала богу до сега не сум приметила таква работа,а и не верувам маж ми дека би направил такво нешто 1000% сигурнаuser posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 45
10.4.2011 10:00:07   
mamicki
Ме испровоцира, не темата, туку коментарите. Лесно е вака, од дома во фотелја да препорачате некому да стави крај на бракот- и баста! Но во пракса, тоа не функционира сосема така. 18 години заеднички живот и две деца се сериозна инвестиција за само така да се фрли по ветар. Секако дека Весна или било кој друг мора најпрво да разговара со сопругот. Да разговара- не да се кара!
Јас, доколку би била во ваква ситуација, токму тоа би го направила. Би си обезбедила мирно попладне или вечер, децата можат еден ден да поминат со баба или дедо, и би му кажала, сосема сталожено дека забележувам оти во последно време неговото внимание го привлекува секоја жена што е колку- толку во возна состојба (уууууупс, сори), и дека тоа ми пречи. Би сакала да знам зошто го прави тоа? Јас не сум подготвена да толерирам такво поведение. Или ќе расчистиме со тоа сега и овде или од утре натаму и по судови. Подготвена сум да прифатам дека можеби и јас, со своето однесување несвесно сум го испровоцирала, затоа и сакам да слушнам што има да ми каже, па да видиме, можеме или не можеме да го надминеме тоа?
П. С -оф топик, најискрено, на сите сопруги и мајки им препорачувам да бидат малку посебични и посамоуверени. Мажот ви веројатно нема ниту да забележи дека секој ден по трипати метете со правосмукалка и бришете прашина, но ќе забележи ако сте средени и привлечни. Ако ги оставите некоја вечер чиниите од вечерата немиени, и место покрај мијалникот вечерта ја поминете во кревет со него, веќе следната вечер лесно ќе се договорите тој да ги измие додека вие се подготвувате во бањата за уште една „жешка“ вечер. Прежалете некоја пара и дозволете си некој викенд без повод и без деца да заминете некаде, во некое мотелче... итн. Со оглед на тоа што имам 18 годишно брачно искуство, а мажот ми и ден денес ме гледа како капка вода на дланка иако не сум мис Холивуд ( искрено, тој е многу поубав од мене!), верувајте ми, се исплаќаuser posted image  

(Одговор на членот bliznaci29)
Непосредна врска до пораките: 46
16.4.2011 16:56:28   
petra27
Hmmmm.....mislam deka ti premnogu molcis.....sekogas ke ja pametam recenicata sto mi ja kaza malka mi pred da se omazam:Sekogas koga maz ti ke se sprema da izleze zemaj gi patikite i odi so nego....i toa mnogu mi pomogna.Sekade sme zaedno i taka i ke ostane.Zatoa devojko sredi gi rabotite so razgovor,doznaj dali navistina taa go privlekuva,kazi mu otvoreno deka toa sto go pravi ti smeta......ne e potrebno romantiki,cuda za da se vrati cvrstinata i iskrenosta vo brakot,tuku prijatelski razgovor koj mislam deka ke gi resi rabotite...pozdra i ti posakuvam da zastanes cvrsto pred nego i zasekogas da go resis ovoj problem i da bide minato....

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 47
31.5.2011 12:48:47   
blond
Мм не дека се додворува на други пред мене, ама така си се смешка,несвесно испраќа некакви сигнали.Се обидувам многу пати да му докажам дека неговото учитиво однесување изгледа како праќање сигнали, ама што да му правам, таков си е, културен и насмеан.
Но така класично додворување-не.
Сега за сега паметно ми е мажето.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 48
27.7.2011 14:12:11   
Mihaela 2010
По природа сум многу љубоморна,и кога читам вакви работи ми се ежи кожата.На секој може да му се случи вакво нешто,ама мислам дека ако мене ми се случи ке се швркнам..
Дури бевме во врска го фатив еднаш,па прекинавме па пак се смиривме,ама дури сме во брак не се случило да флертува пред мои очи.Еднаш бевме на одмор и тоа женски јаки по танги шеткаат по плажа,ја се вртев тој не,воопшто незаинтересиран,незнам може само така се понашал пред мене.Инаку да се случи такво нешто стварно не знам како би изреагирала,ама сигурно неубаво,пред се е понижувачки за самата жена,со тоа те омаловажува.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 49
27.7.2011 15:08:09   
miana
Сега како ги читам постовите.... нешто не ми е јасно... Ај ќе седнат да разговараат и што ќе му каже? Зошто бе и се пушташ на комшиката???
или "знаеш ли дека имаш и деца" или " што правевте со комшиката кога ме оставивте на работа"

Според тоа како се однесува целата вина ќе ја префрли врз тебе.. тебе те нема, ти си крива бла бла. Типичен не-маж, сорта на изумирање. Не му верувај. Се те лаже. Имал уста требал да каже нешто ако не ми чини. Ако нема љубов и почитување од едната страна, ти не си должна ништо. Инаку јас не знам како вопшто си дозволила да стоиш ти таму а он да се пушта на други бееее.....???

< Поракaта ја уредил виктори -- 15.1.2011 15:09:35 >

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I''''''''m not sure about the universe..

Јас се сложувам со ова што го напишала Виктори
Мислам дека грешката на Весна е тоа што дозволила тоа да продолжи и да се развива и понатака и понатака...Значи,кога нешто ви пречи треба веднаш откако ке се случи прв пат да го прекинете за да се подзамисли,а не да оставите тоа да прерасне во нешто повеке..Сопругоѕ на Весна видел дека тоа воопшто "не и пречи " и продолжил понатаму и ке продолжи доколку таа не се побуни веднаш за истото..Мене кога нешто не ми се допаѓа од страна на сопругот -веднаш реагирам и доколку продолжи да се ппвторува - значи тпј мене веке не ме смета за личност,не ме почитува и намерно ме провоцира..Мојот сопруг беше женкар да речам,бевме другари пред да стапиме во врска и ги знаев соте негови флертови и врски...Кога почнавме врска се промени и стана друг човек..Ме забремени и веднаш се земавме..Од тогаш гледам дека многу работи промени кај него и тоа ми се допаѓа..Во мене видел нешто за кое вреди човек да се промени...Тој пред мене не флертува но го имам приметено како загледува жени,и во тој момент ке приметам дека и тие жени му возвракаат и тоа ме ужаснува..Веднаш реагирам и му велам - да одам ако сакаш да ве запознаам? да не ти биде џабе зјапањево..Му иамм кажано дека во мое присуство не сакам да ме омаловажува и да зјапа..Сум рекла - кога си сам ,зјапај колку сакаш,ама немој мене за некои рошли да ме понижуваш како да ме нема...Мислам дека треба веднаш да се реагира,некогаш и самите жени се криви што мажите им бегаат од раце..Веднаш сечи додека е тазе инаку после тоа се е џабе...Сопругот на Весна мисли дека на Весна не и смета,дека Весна не приметува и баш му е супер..И сега ако она веке жустро изреагира тој или ке и се извини и ке и рече - не знаев дека ти пречи,или ке ја направи луда!! како на пример - Што ти е на тебе ма? Само се шалиме,се сум јас нездрав и сл..Трета реакција нема..Станот твој немој да му го спомнуваш ,може ке го навредиш..Само кажи му - Или ке го промениш она што ми пречи или собирај парталите и право кај неа.Немој да дозволиш правдање-само речи МЕНЕ МИ СМЕТА ТОА,ИЛИ СМЕНИ ГО ИЛИ ЈАС ПОВЕКЕ НЕМА ДА ТРПАМ...Мислам дека ке успееш..Те поздравувам Весна и биди јака..Ти за разлиак од многу жени си во предност такада уживај-имаш се што ти треба за да продолжиш и понатака додека некои и немаат па мораат да трпат. П.С - пиши ни што ке направиш.user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.