Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Семејство и партнерски односи

Порака

vesna1 -> Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 8:28:09)

Imam problem i sakam da gi cujam vasite mislenja. Mojot soprug otvoreno se dodvoruva na drugi zeni pred mene. Imeno ima edna nemazena komsika koja zivee do nas  sama pod kirija i cesto pati odi na kafe kaj nejze sam.  Mene taa mnogu me nervira. Isto taka bilo da e zgodna prodavacka, komsika, prijatelka ednostavno im e se pika, gi rasprasuva za nivniot intimen zivot, pa vika ajde da pieme kafe. Eve sabajlevo posizev koga ja vikna da odi so nas so kola na rabota, pa me ostavija mene i produzija sami. Neznam kako da reagiram. Kako da go pravi toa namerno, znae deka me nervira. Inace jas ne sum mu dala nikakov povod, samo rmbam na rabota, doma , dve deca i nemam vreme za nisto drugo i nikakva pomos. Neznam sto da pravam, nekogas mi doaga da go isteram od doma i sama da si gi cuvam decata bidejki stanot e moj, imam plata.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pepelaska * -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 8:50:43)

Весна од кога е започнато тоа, далии тм претходно си беше таков. Мислам дека треба да му обрнеш повеќе внимание нему, дотерај се изненади со нешто, заведи го уште еднаш остави ги малку обврските остави го детето на еден ден и посвети му го нему. Незнам која е причината можеш и отворено да го прашаш зошто го прави тоа па и пред тебе, разговарај мора да има некоја причина што тој пред тебе го прави тоа, сепак според мене тоа е непочитување на својата сопруга.
Јас имамв еден таков на времето и бев луда по него ама знаев дека ако го земам секогаш ќе полудувам кога тој ќе излезе сам, па со тешко срце решив дека подобро ми е мирна глава.

big_mama817 -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 8:51:04)

весна1 ако мислиш дека тоа намерно го прави можи со тоа сака да ти го привлече вниманието да ти каже дека може сака со тебе да помине да бидете интимни и сами незнам некако организирајсе изненади го излези на пауза отиди кај него на работо во смисла дојдов заедно да пиеме кафе или мда ручаме може треба малку да внесеш страс во  вашиот интимен живот знам дека не ти е лесно но треба да се обидеш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

fila -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 8:52:46)

nemoj da  go trpis toa sto ti go pravi soprugot  ne dozvoluvaj da te ponizuva  koga moze da gi pravi tie raboti pred tebe znaci deka ne te ceni i ne mu znaci tvoeto mislenje sto ti mislis za nego    a stom gi imas site uslovi za da zivees  ic nemoj da se dvoumis nego pokazi mu malku zabi za da vidi deka pravi gluposti a ne po sekoja cena da go trpis   nieden maz ne zasluzuva da trpis nesto radi nego  OVA TI GO KAZUVAM OD LICNO ISKUSTVO

anedespo -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 8:57:07)

Mojot go pravese toa koga imase 20 godini. Znaci mlad i zelen bez dovolno samodoverba, koga flertot mu znacese nekakva potvrda.  Jas ova bi go presekla i bi zabranila. 

Octavia -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 9:19:18)

Весна, во целава ситуација најважна си ти. Несреќна си, понижена и бесна. И јас мислам-со право. Маж ти се однесува, најблаго кажано, непристојно. Со кој памет оди кај сингл комшики на кафе? И флертува пред тебе со други, ги вика на кафе... Се знае кога и со кој кафе е кафе, а кога е се друго, освен кафе. Ако мислиш дека го сакаш и дека има шанси да се смени, разговарај со него. Ако не, соопшти му дека така веќе не може, па одлучете што понатаму. Искрено, човек што сака, не се однесува така, ако ништо друго, барем да помисли како се чувствуваш ти. Никој не е совршен, ама мора да има некоја граница. А тука онаа нормална граница е одамна помината (според мене). Размисли-вреди ли?

Beatris -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 9:24:29)

Мислам дека со искрен разговор можеби би се постигнало нешто, но ако продолжува да го прави тоа треба да се преземат некои други мерки, мислам дека никој не треба да трпи такво омаловажување. Дали до сега сте поразговарале за неговото однесување?

vesna1 -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 9:26:55)

Iskreno mislam deka e neizivean. Jas mu bev prva, i bevme vo vrska 8 god, a vo brak  sme 10 god. Jas mislam deka se kae sto ne se izveal na vremeto i saka sega da nadoknadi. No neznam dali jas mozam da go trpam toa.

mama26 -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 11:13:48)

vesna toj nema pocit prema tebe stom pred tebe se udvara na bilokoja uste poloso sam na kafe a znaes?pa toj nemoze da skrie?mislis vesna deka brakovite se idealni na nas drugite? ne . no mazite barem ne priznavaat ili se krijat a tvojov neznam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] toj kako da ocekuva da go ostavis pa zatoa i apla pred tebe taka se odnesuva...

imav otvoreno tema za moja prijatelka koja isto taka mazot si pie kafe redovno so edna ista zena -kukata e nejzina a i dve deca ima ..prekina da bide intimna so nego ednostavno radi decata koi veke se spremni za mazenje .radi niv.znaci so edna ista zena sto e mnoogu pogolema sansata za razvod kaj niv..no zenava otvoreno mi kaza radi decata veke se golemi a toj mene vo krevet ke me zaboravi i neka krsi glava so nea kaj saka.kako go trpi neznam mislam deka jas ne bi mozela[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

veckasr -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 11:56:35)

znaci on nema nikakva pocit prema tebe znaci so tebe e samo poradi decata ti si taa sto treba da go sopres toa da razgovaras so nego zostogo prave toa koga on si ima zena  nema potreba od drugi  sedni go razgovaraj so nego a ako i  posle toa prodolze da prave taka da se dodvoruva na drugi da ode na kafe sam prevzemi po drasticni merki 

negla -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:08:13)

i mojot se zanesuvase nesto dodeka bevme vo vrska ama potoa go srediv toj problem.sega mu veruvam vo toj pogled

Viktori -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:10:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesna1

Imam problem i sakam da gi cujam vasite mislenja. Mojot soprug otvoreno se dodvoruva na drugi zeni pred mene. Imeno ima edna nemazena komsika koja zivee do nas  sama pod kirija i cesto pati odi na kafe kaj nejze sam.  Mene taa mnogu me nervira. Isto taka bilo da e zgodna prodavacka, komsika, prijatelka ednostavno im e se pika, gi rasprasuva za nivniot intimen zivot, pa vika ajde da pieme kafe. Eve sabajlevo posizev koga ja vikna da odi so nas so kola na rabota, pa me ostavija mene i produzija sami. Neznam kako da reagiram. Kako da go pravi toa namerno, znae deka me nervira. Inace jas ne sum mu dala nikakov povod, samo rmbam na rabota, doma , dve deca i nemam vreme za nisto drugo i nikakva pomos. Neznam sto da pravam, nekogas mi doaga da go isteram od doma i sama da si gi cuvam decata bidejki stanot e moj, imam plata.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

а да земеш еден стап, па маж ти да биде пионер - маж, жртва на семејно насилство во РМ? [sm=smiley18.gif]

Инаку кога ќе разговараш со него, јас искрено не верувам дека ќе биде искрен, ама мораш да пробаш, посочи му онака узпут дека не те срами тебе, туку децата и целото семејство!

Тоа со сексуални изненадувања, јас мислам дека се џабе... Филмови, филмови кои се прават во екот на врската, подвезици, штикли и кинење облека..... но ако те сака и ако сака секс со тебе ако уживате обострано, тој ќе води љубов со тебе ако мирисаш на риба пржена.....Не е тука до изненадувања и возбудувања, туку нешто подлабоко, треба повеќе од чипкани гаќи...

negla -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:12:49)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]     taka e samo so razgovor se se resava!!!!!

rina13 -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:18:46)

jas mislam deka se raboti cisto za  maska psiha,i da tocno neiziveanost,mazite koi ne smenile dovolno partnerki  se smetaat za neostvareni nedovolno polni so sebe gi mavaat takvi misli se jadat vo sebe sto ne "proziveale",jas na tvoe mesto ne bi kutela ni eden moment neli sakaj se i pocituvaj pred se sebe a posle drugite,ako mislel da trca po komsiki prodavacki i se osanati zenski togas trebalo na vreme da misli.Pa na kraj kraeva neli sekoja zena saka da se oseka edna i edinstvena i sakana a veruvam deka si go zasluzuvas toa pa zasto i da ne go dobies.

Beatris -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:21:59)

Iskreno mislam deka e neizivean. Jas mu bev prva, i bevme vo vrska 8 god, a vo brak  sme 10 god. Jas mislam deka se kae sto ne se izveal na vremeto i saka sega da nadoknadi. No neznam dali jas mozam da go trpam toa.

Независно од тоа дали е изживеан или не, што треба да му се дозволи он да се изнаживее а ти да се нервираш? За трпење секој може да истрпи многу, ама прашањето е дали и зошто би трпела? Која е гаранцијата дека откако ќе се 'изживее' нема да ги прави истите работи? Јас искрено не би можела да толерирам такво нешто, во никој случај! Не е тинејџер па да треба да си го јача егото на тој начин, не водејќи сметка при тоа за својата фамилија која треба да му претставува центар на животот... Како тргнал уште малку и дома ќе ти ја донесе комшиката ти кафе да им вариш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Мислам дека самата треба да донесеш цврста одлука за работите, инаку мислам дека само се повеќе и повеќе може да добива сила...

Џесика -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 13:24:34)

Јас искрено не поднесувам такви примитивни однесувања, алергија ме фаќа, затоа и прекинав една од најјаките врски, само заради такви глупости... едноставно би му рекла дека тоа што го прави не ме пали, а ако го прави лично за себе, нека го прави без мене... ваква работа би ја донела до свршен чин... да седам јас дома и да мислам што мајка бара мојот сопруг кај комшивката на кафе??? задње ќе му биде...

*miki mami* -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 15:14:34)

а да земеш еден стап, па маж ти да биде пионер - маж, жртва на семејно насилство во РМ? user posted image

Инаку кога ќе разговараш со него, јас искрено не верувам дека ќе биде искрен, ама мораш да пробаш, посочи му онака узпут дека не те срами тебе, туку децата и целото семејство!

Тоа со сексуални изненадувања, јас мислам дека се џабе... Филмови, филмови кои се прават во екот на врската, подвезици, штикли и кинење облека..... но ако те сака и ако сака секс со тебе ако уживате обострано, тој ќе води љубов со тебе ако мирисаш на риба пржена.....Не е тука до изненадувања и возбудувања, туку нешто подлабоко, треба повеќе од чипкани гаќи...

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Палешка РР -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 18:11:18)

Imam problem i sakam da gi cujam vasite mislenja. Mojot soprug otvoreno se dodvoruva na drugi zeni pred mene. Imeno ima edna nemazena komsika koja zivee do nas  sama pod kirija i cesto pati odi na kafe kaj nejze sam.  Mene taa mnogu me nervira. Isto taka bilo da e zgodna prodavacka, komsika, prijatelka ednostavno im e se pika, gi rasprasuva za nivniot intimen zivot, pa vika ajde da pieme kafe.

Штом го прави пред тебе, значи дека си му дозволила. Или си недоволно заинтересирано за него, па прави намерно за да види како ќе реагираш.
Колку и да се изладени односите меѓу вас, не смее да се дозволи вакво нешто, бидејќи те понижува тебе пред тие жени. Насамо нека флертува колку сака, но пред тебе не смее. Заземи став, не мора да се расправаш, туку да му предочиш дека не толерираш такво однесување. Тоа би бил мојот одговор.

nadica -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 19:52:14)

значи прво да расчистиме една работа јас тоа не би го толерирала ни еднаш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] кај сингл комшивка на кафе сам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image] и за сонување му е забрането

е сега друга работа е тоа дали го сакаш и тоа те повредува или само те нервира што сака од тебе да прави будала
во секој случај прво со себе да расчистиш „да го сакам и ќе сторам се за да го задрзам покрај мене и нашите деца“ или „не го сакам ама за доброто на семејството и очите на другите сакам да биде покрај мене“

РАЗМИСЛИ и преиспитај се 100 пати пред да пресечеш што и како понатаму, ако сепак го сакаш разговарајте и дај му шанса да се поправи, но ако нема ни трошка љубов се измачувате еден со друг а со тоа ги измачувате и вашите најмили

Боцко -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (14.1.2011 21:11:51)

една работа е повремен флерт без последици а сосем друга отворено распрашување за интимен живот со понуда за кафе. но, мојот машки ум ми вели дека тука нешто не штима. велиш не си дала повод, а цело време работиш и се грижиш за се без помош. тоа многу ми личи на мојата состојба. ако порано јас и жм бевме неразделни и буквално си читавме мисли, сега работите се сменија. намерно не велам откако се роди стефан иако е така. целото внимание на жм е насочено кон него. сега сме како одвоени светови без интима и поради тоа се таложат фрустрации. и покрај тоа, не сум помислил да барам утеха во друга туку сум решен да се борам за она што го имавме во име на она што го имаме.
но, недостатокот од интима предизвикува понекогаш непремостливи проблеми иако навидум се изгледа дека функционира. сепак, ако мт сака нешто на страна да направи, верувај дека тоа може кога и каде ќе посака а ти само ќе насетуваш и можеби ќе забележиш, ама ќе биде направено. повеќе ми личи дека тој сака да ти наговести дека на двајцата ви треба отворен разговор а неговата суета не му дава прв да предложи и чека од тебе.
ако се сакате, а верувам дека е така, разговарајте, разговарајте и разговарајте. искрениот разговор решава се, но под услов двајцата да го почитуваат договореното. и подобрете го интимниот живот. навистина вреди и ќе се исплати. ќе успеете.

Beatris -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (15.1.2011 9:43:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Боцко

повеќе ми личи дека тој сака да ти наговести дека на двајцата ви треба отворен разговор а неговата суета не му дава прв да предложи и чека од тебе.

Не се согласувам со ова, колку треба да е човек недозреан за да на таков начин и со понижување на оние кои му се најблиски сака да наговести дека нешто не е во ред или да поттикне разговор. Сепак зборуваме за возрасни луѓе! Мене ми изгледа како себично да си го тера својот 'мачо' трип без притоа да размислува за ништо... Ако сакал да разговара има и други начини за да го наговести тоа

kikicka -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (15.1.2011 10:43:32)

ne vrede ,takov ne te zasluzuva,ti si mu darila dom,deca,ljubov,seee a on tebe komsikata ma isfrli go od doma pa neka se cude zoshto!!!!GJUBRE (izvini) ama taka e!

kikicka -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (15.1.2011 10:50:15)

ako ednas go napravi stalno ke go pravi!znaci sekoj pat koga ke go zapostavite vashiot seksualen zivot toj sekogash ke odi na kafe so komshikata???? Bocko bravo zatoa sto ti si reshil sam da go reshis problemot sosoprugata anesi otishol na kafe,kaj tebe ne ne napravena greskata,a kaj vesna e veke storeno!!!najdobro ti siznaesh,nekogas treba da zrtvuvash odredeni raboti!!![sm=zmeden.gif]

Боцко -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (15.1.2011 12:22:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris
Не се согласувам со ова, колку треба да е човек недозреан за да на таков начин и со понижување на оние кои му се најблиски сака да наговести дека нешто не е во ред или да поттикне разговор. Сепак зборуваме за возрасни луѓе! Мене ми изгледа како себично да си го тера својот 'мачо' трип без притоа да размислува за ништо... Ако сакал да разговара има и други начини за да го наговести тоа

излегува дека работата е многу покомплексна. сепак, не знам колку можеме да зборуваме за мачо трип во услови кога мажот живее во станот на сопругата. за жал ова е балкан и мажите наместо да разговараат, тие се суетни кога се во условно подредена положба, особено кога добро го знаат тоа или кога им е ставено до знаење. но, не знам колку зборуваме за возрасни луѓе ако знае дека со своите постапки може многу работи да стави на коцка и да ги изгуби а сепак го прави тоа што го прави, особено ако воопшто немало обид за разговор. не оправдувам. искреноста нема алтернатива.

Martins mom -> RE: Што кога сопругот отворено се додворува на други жени пред тебе (15.1.2011 12:42:11)

Аууу...Весна, не е битно како си стигнала до оваа ситуација, ама битно е веднаш да ставиш крај на тоа негово однесување !! Очигледно е дека типот има проблем со самиот себе и е тежок егоист штом не му е битно како се чувствуваат тие околу него. Само отворен разговор може да ги реши проблемите, постави се строго и не одстапувај од твоите принципи ! Ако и понатаму продолжи да се однесува како глупаво детиште, јас да сум би флертувала и јас пред него, да го доболи малце, па после би го шутнала.

Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>