Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 14:03:07
Lara2224
Ke odam dennovive da vidam do kaj e rabotata... mnogu ispaniciv, kolku poveke stvari citam tolku povise mi e strav... A za na rabota so da pravam...? cel den sedam na kompjuter a toa mi e nenormalen pritisok...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 14:54:52
heba
Lara i ti ko mene ne tuku chitaj sve i svashta ako se plashish, sea bev na dr od glupavite prashanja zakluci deka citam gluposti i mi rece namesto da cepkam po internet da idam da proshetam malce. inaku dzabe se zanesuev tek denes vlagam vo 27 nedela a ja si mislev nesho deka od petok sum 28ma ...bebevo tezi edno kilce mene mi se vide malo ama dr vika taman bilo neznam kako e kaj drugite...?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 15:16:29
Lara2224
neka e zdravo i zivo, taman si e i neka si raste taka... jas vekje ne znam so da pravam, citam tebe se nesto ti se slucuva, a jas do sega ne sum ni povratila pa da ne zboram za nesto ne daj boze potesko, a od pred nekoj den eve imam sansa da imam komplicirana bremenost. Najmnogu od se mi bese strav da treba da lezam i sega ima sansi toa i da mi se sluci...! Se nadevam deka na nareden pregled ke mi kazat deka se pomestila postelkata i deka se e vo red... A i mene maticnata mi rece ne se zanesuvaj olabavi se malku... ama aj de, olabavi se da te vidam....
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 15:25:35
Carelija
девојки ме интересира вашиот став за депилацијата за време на бременоста. јас сум во 14 недела од бременоста (природна бременост), но предходно имав ин витро и од хормонската терапија ми се појавија влакна па дури и на стомакот , па доколку знаете некој совет кажете
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 15:36:05
Lara2224
Jas Carelija do si se depilirav normalno kako i pred bremenosta samo malku poretko posto mene pa pomalku mi rastat sega... Malku poso si poosetliva neli ne boli povekje no mene me skokotkase i so kozmeticarkata se utepuvavme od smeenje... a sega bogami so novonastanatava situacija ne znam sto ke se pravi i po toa prasanje.... :(
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 15:48:20
Carelija
И јас сега поретко се депилирам оти како што викаш побавно растат сега но незнам што со оние влакна што ми се појавија на стомакот, пошто ипак тоа е осетлива зона, а и незнам колку се безбедни кремиве за депилација
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 16:20:47
vanessa30
Ringejaki da ve prasam do koga ja pievte folnata? Koga bev za merenje na vratnoto zadebeluvanje d-r Adamova mi rece do 12 nedela da primam fola, a posle da pocnam so Mg 2*250mg. Posto nekoi trudnici piele folna do 16 nedela i sega se zbuniv???
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 17:16:08
lilicka
Carelija моја пријателка се депилира на стомак без проблем но со восок а за крема незнам,знам дека го прашала својот гинеколог и рекол дека не е никаков проблем
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 19:02:14
heba
da ti kazam i jas najmnogu se plasham od lezenje doma daj boze brzo se da se vrati na mesto!! inaku za depilacija jas stomakov go izbegavam inaku i jas od terapijana li ili normalno kako kaj site mi se pojachaa vlakna na stomakot a nikogash ne sum imala u moive 30 godini bashka edno mislam deka e dolgo 5 cm ama ne cepkam stomak nikako posto sum maler a imi e zal da mu brmcaham so aparatceno na deteto ahahhahaah a toa dolgono vlakno mi e kako sueverie pa ne go kornam :))) ajde de drugarkami mi rece deka posle poragjaj se gubat pa ja reshiv da gi ignoriram sea toa e znam deka grozno licat ama...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 20:43:52
mamicki
Само што се враќам од 4Д преглед кај Адамова. Камен ми падна од срце! Бебето е, фала Богу, здраво, право, со сите нишани, и 10 дена понапредно од гестациската старост. Докторката рече дека е вистински немирко оти цело време не престана да мрда и клоца, се покажа ептен, цел циркус направи Сега ќе можам малку да здивнам, инаку цело време страшни филмови си вртев, само се наслушував
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 23:12:54
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Lilicka, gi kupiv od butik za trudnici vo Prilep, 1300 denara bea, inaku se kroeni kako klasicni pantaloni, ubavo izgledaat so se, a ima isto i farmerki za trudnici za istite pari, pa ako ne te vrzuva rabotata za poklasicna garderoba, podobro e da si zemes farmerki, se isplakja, tocno deka e za nekolku meseca, ama kje gi nosis cesto, a za meseto se raj. [/quote Istite pantaloni gi kupiv 450 den od firmata MARDI se e sega ne znam dali ima vo Skopje bidejki pogolem grad mozebi se poskapi jas sum od Probistip i gi zemav 450.Vo Skopje ne znam dali ima MARDI vo Strumica imam videno na taa firma i vo Stip bas prodavnica na taa firma a kaj nas prodavnicata ne e naMARDI no donasaat roba od taa firma.POZDRAV
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.3.2011 23:36:34
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
Istite pantaloni gi kupiv 450 den od firmata MARDI se e sega ne znam dali ima vo Skopje bidejki pogolem grad mozebi se poskapi jas sum od Probistip i gi zemav 450.Vo Skopje ne znam dali ima MARDI vo Strumica imam videno na taa firma i vo Stip bas prodavnica na taa firma a kaj nas prodavnicata ne e naMARDI no donasaat roba od taa firma.POZDRAV
Марди знам дека во Скопје има во Буњаковец на приземје од задниот ден во редот на дестан
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 16:34:56
mamicka77
Eve i jas da vi se pridruzam, bremena sum 18 nedela macninite zavrsija sega mi e podobro so bebceto e super na 14 April zakazav 4d vo Remedika kaj Elena Petrova bidejki sum kaj nea veke tri ipol godini i resiv da prodolzam do kraj kaj nea,pa zdravje boze go molam boga da bide se dobro da nema nikakov problem.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 16:41:51
Carelija
Posle poragjaj i da ostanuvaat vlaknaa i da ne lesno e za depicija, no stom ne sum jas edinstvena so vakov problem da ne se pravam nogu pametna podobro i jas da ne gi cepkam sega zasega.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 19:17:15
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi
Znam i jas deka malku preteruvama ama so da pravam ako ne mi kazat se tocno ako ima i najmal znak za somnez,tolku mi treba mene odma panicam! Ako nekoj drug imal ovakvo iskustvo slobodno neka pise,bas mi treba ohrabruvanje inaku tolku od mojot spokoj!!!!!Fala vi mamicki
mamapi i na mene mi se sluci da ne mi gi kazuvat tocno nedelite bidejki odam na privatno vo Remedika kaj doktorkata Elena Petrova i odam i kaj maticnata poradi transfuziologija na sekoj 30 dena sto pravam kumps test bidejki krvnata grupa mi e O- za da ne se maltetiram na sekoj 30 dena do Skopje Probistip bidejki sum od Probistip a koga dovagam na pregled vo remedika ne mi se faka za da proveruvam kumps test treba na dve nedeli da pravam prosetka se do Skopje i zatoa kaj maticnata odam samo poradi toa i poradi upot za poragaj i maticnata mi gi skratuva nedelite mi kazuva pomalku a vo Remedika mi gi kazuvaat tocno i zatoa jas si veruvam vo doktorkata Elena vo Remedika i ne ni stavam na pamet sto ke mi kaze maticnata.Inaku sum 18 nedela zakazav na 14 April 4d vo Remedika kaj Elena pa ke videme dali pak tocno ke mi ja kaze nedelata,zatoa ne se sekiraj bidejki na privatno i na drzavno ehoto sekako ne e isto deka deka se poubavi na privatnite kliniki.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 19:57:18
mamicka77
heba i na mene mi gi razlicno kazuvaat nedelite,bev vo remedika kaj elena Petrova koga bev 13n1den posle dva dena odam kaj maticnata za upot da zemam za transfuziologija i mi kazuva 13ni 4dena togas mi kaza isto a odam posle 3nedeli pak da zemam upot za transfuziologija bidejki na sekoj 20-30 dena moram da pravam kumps test i mu kazuva 14n5dena a treba da sum 16n spored mene i spored racunanjeto vo Remedika i na kalkulatorot na r.r isto kako vo remedika mi go dava,zatoa ne se sekiraj kazuva razlicnojas si se vodam po doktorkata Elena vp Remedika
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 19:58:10
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba
jas sum malce zbuneta so broenjet srekja tuka ima kalendar pa se orentiram nekako jas brojam edna pomalce aminatiot pat doktorot mi kaza deka e edna ponapred spored negovana presmetka odminatiot pat sega vo ponedelnik kje vlezam vo 28 ama spored moja vo 27, taka da cekam da vidam so kje mi recat vo vtornik na pregled . mozno lie spored goleminata i razvojot na bebeto da se smeni rokot za poragjaj? inaku mrdna denes ama koga kako shto mi rekovte lezev i go cekav a minatana nedela i koga odev i me rogashe stomakov mi se izoblichuvashe cel....nesho mi e potsmirena...
heba i na mene mi gi razlicno kazuvaat nedelite,bev vo remedika kaj elena Petrova koga bev 13n1den posle dva dena odam kaj maticnata za upot da zemam za transfuziologija i mi kazuva 13ni 4dena togas mi kaza isto a odam posle 3nedeli pak da zemam upot za transfuziologija bidejki na sekoj 20-30 dena moram da pravam kumps test i mu kazuva 14n5dena a treba da sum 16n spored mene i spored racunanjeto vo Remedika i na kalkulatorot na r.r isto kako vo remedika mi go dava,zatoa ne se sekiraj kazuva razlicnojas si se vodam po doktorkata Elena vp Remedika
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 20:05:51
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba
malku preteruvaat so kremite za strii dobar biznis se pravi a tie posekako iskachaat nema sredstvo sto kje ja pripremi kozata za tolku kratko vreme tolku da se optegne i da ne se pojavi stria taka da mashkajte si se so pavloviceva navecer kolku da ne e epten kamen suva inaku strii kje imame site e sea koj si ima poelasticna koza se kje si se vrati vo normala kaj drugite so i da namachkaat pa kje si ima toa mi go kazale site shto rodile shto gi znam. da ve prasham dali ima nekoj slicno iskustvo kako moeto so ushive non stop mi pulsira nesho kako pod pritisok da mi e glavava, a pritisokot mi ist kako i sekogash sto mi bil.
I jas mislam za kremeite deka nema vrska so kakva i da se macka si izleguvaat strii i si ostanuvaat zasekogas toa si e do kozata i jas se mackam so pavlikevamast.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 20:23:08
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: light
Zdravo na site I jas oficiallno vleguvam vo vtoroto tromesecije, sega sum 13+6, nedela proslata nedela gi napraviv site ispituvanja:krvna slika, mikrobioloski brisevi , isto i vo klinika napraiv PRISCA test za sto bev mnogu zagrizena vcera zemav rezultati i mi izlegoa dobri rizik 1 na 10000, sakam da ve prasam sto piete vie dali Pregancare Pregnazone ili Mamavit i dali piete nesto za zabite kako Calcium
Fala mnogu pozdrav na site idni mamicki
Jas sum 18 nedela do 13 nedela piev folna kiselina i utrogestan bidejki imam pominato eden spontan i doktorkata mi rece radi sigurnos ke gi pijam do 16 ama vo 13 vide deka e se dobro i se mi skarti mi dade magnezium od 250mg dvapati po edno i prenatal pijam bidejki mnogu povrakav
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.3.2011 20:29:56
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30
Ringejaki da ve prasam do koga ja pievte folnata? Koga bev za merenje na vratnoto zadebeluvanje d-r Adamova mi rece do 12 nedela da primam fola, a posle da pocnam so Mg 2*250mg. Posto nekoi trudnici piele folna do 16 nedela i sega se zbuniv???
Vanesa jas ja piev do 13 a i na mene doktorkata mi kaza do 16 dka ke ja pijam ama koga otidov vo 13 na pregled mi trgna se i mi dade magnezium od 250 dvapati po edno jas mislam deka e do naprednuvanjeto na plodot i zatoa nekoj pijat do 16 nekoj do 12ili 13n,a inaku odam kaj doktorkata Elena Petrova vo Remedika i i veruvam i ne sumnjam vo nea