ripce
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria Mamicki kazuvajte sto da pravam?Se pravev hrabra,no...me faka strav.Ovie dva dena po cel den i cela nok me boli stomakot odozdole i polovinata.No nemozam da kazam na kolku vreme ,bidejki e toa postojano,bez razlika dali sedam ili stojam.Pred dva dena bev na CTG,no doktorot ne me pregledna nitu racno,nitu pak na eho,mi rece da odam naredniot petok, na 8mi. Neznam na sto se dolzat ovie bolki,no znam deka se daleku od vistinskite.A bebusot nekeko kako i da turka nadolu. Navistina sum zbuneta i neznam sto mi se slucuva.37ma nedela sum,znam deka nema mesto za panika...no navistina me boli. Немој да те фаќа паника, јас така им испаничив на моите ќе ме носите во болница или јас сама ќе одам да се пораѓам ... мислев дека тоа туку така ќе излезе... ама реално од болките до породувањето не оди толку брзо. Па, се отседов 5 дена во болница, видов свашта додека не ме фатија вистинските болки и се породив. Прибери се немој да паничиш, и немој од секоја болка да правиш дека дошол моментот за породување, немој да се плашиш биди храбра како никогаш!
(Одговор на членот Maria)
|