|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро!
28.3.2012 15:50:13   
Annet
jas ne odbivam pomos,ama koga ne mi se ponudila 8 meseci,znaci deka nesaka da pomogne,ami se pominavme i grcevi i se,dete place celi noki,ona spie,a majka mi vika donesi jas ke ja cuvam naspij se.epa sega ako mu e na mm majka i nea i e vnuce,neli?ako na majka mi i e zal sto ne spijam 3 meseci unazad ,nea ne i e zal za sinot sto ne spie 3 meseci unazad.......
mi treba pomos,ama edno ligavce ne mi isprala,baska i doma se rabotam.e sto saka od mene,kutam ne vikam,ke me eksploatira...........................moze i nie ke bideme svekrvi i babi i se,samo gospod umot da ni go cuva.........ama koga ke propati covek ke si znae za ponataka...ee kolku imam za kazuvanje,ama ke si go zaboravam,nekam da sum zlopamtilo,samo me pogoduva nejzinata neodgovornost i sebicnost,tolku

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 276
28.3.2012 16:02:49   
kikicka
Не дека обдивам помош,колку пати сум ја оставала Л и кај мајка ми икај најзе ама Л и баш не сака кај неа некако кога ке ме види мене одма трча ,а кај мајка ми не ме ни регистрира....Ако стварно ми треба помош ...вослучајот кога бевме во болница и реков пошто гледам дека скаше нешто да помогне колку и да несакав алипта да ми пери и пегла имав куп алишта за пеглање а требаше да си одеме ,и кажав испеглај ги алиштата и тоа е тоа,испеглала се наредилана спална тоа е ок...мене ме нервира што некогаш кажува нешто без да размисли или колку непто да се кажело да се најде во муабет . За помош не одбивам нити мајка ми нити неа ама сега кога гледам дека нешто криво работи ине прифака си тера тогаш ме лути,а за виканици караници не ,на тивок тон си правиме муабет и пто да кажувам кога нешто ми смета кога таа пак знае по старо...накрај испадна дека јас Л сум сакала на посебен начин д ја гледаат дрн дрн,им било страв од мене да ја кренат ,бакнат и цело време тоа ми труби : ЧБаба си ја бакна ,да искоритам додека мама не е тука user posted image а никој не рекол не ја бакнувај или не ја кревај...викав да не ја креваат кога Л не сакаше апла се гледаше дека детето бега од раце на сите и не сака не е случај само со нив ама ете она користи ситуаци....др ситуација: кога ја чуваше додека полаав направив јадење дента пред да ја оставам и тоа што Л најмнг јаде....и дала дајаде ,се намрштила не сакала не и било убаво,викам јас како не сакала она тоа највеке го јаде..после на сите го иструбе дека дететоне ми го јадело јадењето што сум го направила јас..... којзнае колку ја ранела на саат и повратила 3 пати за време од 4 часа додека ме немаше. и кога дојдов заткнав дете во раце исповратено а таа стои и гледа како свкор ми цисти повратеното А што дремеш ти бре земи пресоблеци го детето па згора на тоа и ме лаже дека 2 повратила и кога бевме во болн. од што и прпкаше се кажа и значи она пак ме лаже и матка со некој глупости...тоа менервира ШТО лажеш,поарно вистина неголи да лажеш повеќе само агресија се ствара ..Неможам да сватам која е поентата ако ме излаже за нешто когана крај секогаш ја откривам ,пошто свекор ми незнае да лаже човекот а свеки лаже растур праве user posted image

< Поракaта ја уредил kikicka -- 28.3.2012 16:04:29 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 277
28.3.2012 16:44:05   
dostickage
Ne mi e edno jasno kako mozat bre da lazat na tie godini ama da se laze da se rastura i toa za banalni raboti.
Stvarno ne im lici na godinite,breeeee

Sea pred nekoj den mojata lepotica od ranite seeseti si otvorila pismo adrsirano do mene.Inace na nivna adresa mi stigaat takvite raboti so da praavm ne mozam da smenam taka adresa jas na edna maz mi na druga.nemam osnov jebi ga.I lepoticata si go zela pismoto od Socijalno i si go otvorila.I si se zaprasav sama so da pravam? Mu vikam na mm ako sleden par otvori neso moe kje treba glavata da i ja otvoram , on jadniot mi vika ODJ*BI  jauser posted image  
Brzo se sloziv na ODJ*BI JA.
Preku takvo mi e da se nerviram za nejzinite gluposti,stvarno ne mi e na nivo da pricam za i so ulicarki.Sram mi e i da komentiram  se gubi sekakva smisla

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 278
28.3.2012 16:49:46   
Beatris
Луѓе вие си имате мака, а јас па имам мака што мојата свекрва е тотално ненаметлива, читај незаинтересирана за ништо, откако сме земено 5 пати дали била кај нас за скоро 2 години, за дете да причува - никако, а и не можеш да и ја оставиш кога не ја знае, нормално кога ја гледа само во сабота (одиме таму на ручек), и тоа не секоја недела. Едно крпче ни тропалче и нема купено, не знам како не и е мерак user posted image  

Ај сеа фати крај што е подобро/полошо user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 279
28.3.2012 16:53:38   
dostickage
Abe mojava e od sve po neso ne mi se ni zbori za toa.
Kakvo kupvanje kakvi bakraci.Interes,apsolutno nikakov osven za jadenje bubreziuser posted image
Kjuti kjuti ne mi se ni zboriuser posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 280
28.3.2012 16:57:31   
mila mama
Ја мислам игнорација е боље него мешање. А најлошо од се е игнорација за помош, а мешање за се и сешто. Уставри сите мајки погоре шо се жалат колку што ја разбирам немаат толку помош во чување на детето, пр. со пуштање на машината два пати на плавење, туку со правење на сезнајки и тупење над глава без реално да сакаат да помогнат.
така да игнорација и почит и сакање од далечина е најдобитна комбинација, а ја мислам дека сум на пат да ја постигнам user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 281
28.3.2012 17:07:16   
kikicka
Да ти кажам и јас веќе почнав со тоа ,ама стварно тупи user posted image дури некогаш ме фака смеа кога ми кажува нешто пто го имам слушнато од неа 98374981 незнам кој пат веке!
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama RR

Ја мислам игнорација е боље него мешање. А најлошо од се е игнорација за помош, а мешање за се и сешто. Уставри сите мајки погоре шо се жалат колку што ја разбирам немаат толку помош во чување на детето, пр. со пуштање на машината два пати на плавење, туку со правење на сезнајки и тупење над глава без реално да сакаат да помогнат.
така да игнорација и почит и сакање од далечина е најдобитна комбинација, а ја мислам дека сум на пат да ја постигнам user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 282
28.3.2012 17:30:09   
bombica
Јас не сум за да пишувам на темава пошто свеки ми е ептен погодена, нормално со одредени мани кои се толерираат, ама ве читам редовно на темава,долго се мислам дали да пишам(пошто одма ќе ме нападнетеuser posted image ) ама еве се решив....Јас разбирам дека има секакви свекрви злобни, наметливи итд. ама зар е можно на ниедна свекрвата да не ви е погодена а мајките на сите се суперuser posted image Не сакам погрешно да ме разберете сигурно имате мака па затоа тука маките си ги пишувате ама па стварно немам прочитано некој да се пожали од мајка а има и те како понаметливи мајки од свекрви.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 283
28.3.2012 17:47:30   
Annet
ima majki takvi eve svekrvite hehehehhese salam ama se ima po svetot bog da cuva

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 284
28.3.2012 17:53:03   
arh_diz
Nekogas i nie samite sme vinovini , ne se vinovni za se svekrite od igla pravime slon.Mnogupati mi ima receno svekrva mi nemoras da zemes se zdravo za gotovo naprai se deka ne si me slusnala i teraj si po svoe gledaj si go deteo i maz ti,razlicni genaracii sme ne ocekuvam da se soglasuvame.Inaku za mnogu raboti sto mi rekla imala prvo , primer za M se tresam nad nego vika sedi odmori ima i tatko ,za vikend nemoj da gotvis ne si robot, sekoja mozna prilika iskoristete ja da prosetate nadvor od drzavata ne e se vo pai i stedenje

Биди тоа што си

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 285
28.3.2012 18:33:30   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Јас не сум за да пишувам на темава пошто свеки ми е ептен погодена, нормално со одредени мани кои се толерираат, ама ве читам редовно на темава,долго се мислам дали да пишам(пошто одма ќе ме нападнетеuser posted image ) ама еве се решив....Јас разбирам дека има секакви свекрви злобни, наметливи итд. ама зар е можно на ниедна свекрвата да не ви е погодена а мајките на сите се суперuser posted image Не сакам погрешно да ме разберете сигурно имате мака па затоа тука маките си ги пишувате ама па стварно немам прочитано некој да се пожали од мајка а има и те како понаметливи мајки од свекрви.

spored tebe mamicke  ispaga deka nie gi napagame svekrvite epa aj sega ke ti pisam eden primer

pr  mila e preladena samo primer stavam sto e bilo i stvarno i  se spremame da odime kaj moite i taa vednas so komentar eeee pa deka sega ke ja vodete neli gledate deka deto e preladeno ke se prelade uste tolku
a pr se spremame da odime kaj nejziniot brat t.e  vujko na mm i taa so komentar epa ako odete ubavo sto vi teknalo ke ja izvedete mila em ke ja vidat znaci kaj moite ke se razbole a kaj nejzini rodnini nema da se razbole
e toa me mnogu nervira i pogoduva i vrijam

Непосредна врска до пораките: 286
28.3.2012 18:38:13   
mila mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Nekogas i nie samite sme vinovini , ne se vinovni za se svekrite od igla pravime slon.Mnogupati mi ima receno svekrva mi nemoras da zemes se zdravo za gotovo naprai se deka ne si me slusnala i teraj si po svoe gledaj si go deteo i maz ti,razlicni genaracii sme ne ocekuvam da se soglasuvame.Inaku za mnogu raboti sto mi rekla imala prvo , primer za M se tresam nad nego vika sedi odmori ima i tatko ,za vikend nemoj da gotvis ne si robot, sekoja mozna prilika iskoristete ja da prosetate nadvor od drzavata ne e se vo pai i stedenje

Блазеси ти. Некогаш на мм и да му е мило да зготви не дека некој го терал, туку дека он сакал, имам осеќај дека и е криво што и се мачи детето. Ја и цел ден да работам нема да рече леле уморна си, а мм нешто ако сработи цел ден ќе го преувеличува сработеното. Некогаш исто многу работи работиме, само што тој едниот викенд, а јас другиот, кога го сработувам јас е нормално, ама ако го сработи он многу е.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 287
28.3.2012 18:43:41   
Ikana
Добро бе женски, па мажите кај ви се да им спискаат на свекрвите?
крај краева, негова мајка е, он нека се расправа! Што има јас да разговарам воопшто, ако не е за нешто убаво? Знам ете живееме одделно, ама верувајте јас ако не ми се прави муабет, не кревам телефон. И точка. Ќе ја барам јас кога сакам и кога можам. Многу е едноставно!
Пример: мојата ќерка се вика по мајка ми. Прво женско внуче во двете фамилии, и мојата и на мм. Мислите свекрва ми не замери? Па кој ја шиша? Тоа беше башка идеја на мм. Така да она нека разговара со синот за се што ја мачи, а не вас да ве малтретираат. И исто...седнете си ги мажите и кажете им што ве мачи.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 288
28.3.2012 19:36:51   
mamicki

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

крај краева, негова мајка е, он нека се расправа! Што има јас да разговарам воопшто, ако не е за нешто убаво? Oна нека разговара со синот за се што ја мачи, а не вас да ве малтретираат. И исто...седнете си ги мажите и кажете им што ве мачи.

Potpis!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 289
28.3.2012 19:41:50   
mamicki
Off topic... imav sosetka, stara, nad 80, a jas dete, 12-3 godini. Ja sretnav na ulica i me zamoli da ja odvedam do edna druga sosetka, stotina metri podaleku. Ja fativ pod raka i ja vodev, sretnavme edna zena, verojatno nekoja nejzina rodnina, se zamuabetija sred ulica, a jas stojam i cekam. I starava pocna da se zali, losa bila snaata, zaboravala jadenje da i odnese vo nejzinata soba i sl. a zenava i veli: "Ribata od glava smrdi, ne e vinovna snaa ti, sin ti e vinoven", taka i sega, ne se svekrvite vinovni, tuku tie poradi koi ste se nasle so tie svekrvi pod ist pokriv.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 290
28.3.2012 20:59:09   
mamicka77
dzabe e i toj se rasprava so nejze i vika prestani zeno ne mi se mesaj ostavi ne da ziveeme ama ona sto si znae pak si znae ama pak i jas veke sto si znam znam si i si teram po moe

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 291
28.3.2012 21:15:54   
temjana
"Ribata od glava smrdi, ne e vinovna snaa ti, sin ti e vinoven", taka i sega, ne se svekrvite vinovni, tuku tie poradi koi ste se nasle so tie svekrvi pod ist pokriv.

Многу јасно,башка и мислам не е мое да зборувам ама бре луѓе па не се мажам доколку немам каде да живеам или пак неможам да си дозволам под кирија да одам. И јас да сум свекрва нема да дозволувам некој да ми го нарушува редот и спокојот што толку време си го имам. Извинете ова е само мое мислење но навистина сметам дека кога некој ќе дојде да ми живее во мојот дом треба да се прилагоди на моите правила, ако сака поинаку бујрум нека си живее сам. Јас еден период работев само за сметките и за ќиријата ама пак во ниту еден момент не се покајав, тој мир и спокој е незаменлив и тоа не бев мажена значи зборувам за иселување од кај моите нај нај нај прекрасни родители. Но едноставно не ми беше разбирливо некој на 25 години со завршено високо образование да живее со родителите. И повторно ќе речам ова е мое мислење а јас сум поприлично независна и неможам да давам очет на никого за ништо во животот

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 292
28.3.2012 22:39:09   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana
И јас да сум свекрва нема да дозволувам некој да ми го нарушува редот и спокојот што толку време си го имам. Извинете ова е само мое мислење но навистина сметам дека кога некој ќе дојде да ми живее во мојот дом треба да се прилагоди на моите правила, ако сака поинаку бујрум нека си живее сам.

ПОТПИС за оваuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

spored tebe mamicke  ispaga deka nie gi napagame svekrvite epa aj sega ke ti pisam eden primer

pr  mila e preladena samo primer stavam sto e bilo i stvarno i  se spremame da odime kaj moite i taa vednas so komentar eeee pa deka sega ke ja vodete neli gledate deka deto e preladeno ke se prelade uste tolku
a pr se spremame da odime kaj nejziniot brat t.e  vujko na mm i taa so komentar epa ako odete ubavo sto vi teknalo ke ja izvedete mila em ke ja vidat znaci kaj moite ke se razbole a kaj nejzini rodnini nema da se razbole
e toa me mnogu nervira i pogoduva i vrijam

Зачи не испаѓа дека ги напаѓате туку ГИ напаѓате ама тоа е ок нели па темата е да се каже нешто за наметливата свекиuser posted image .Муабетот ми беше дали вака би пишувале за вашите мајки кога нешто ќе кажат или направат што вас не ви се свиѓа? Или па сте помислиле ле дека вашата снаа за брат некаде на форум( а можеби и на овој )исто вака ја напаѓа вашате мајка?
А за примеров мамичка77 ме интересира како се понашаш ти , па и мт, на овие изјави на свеки?Само ја слушаш и после се јадеш се нервираш или одговараш нешто.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 293
29.3.2012 8:00:23   
Annet
lelle ne e edna zenska belja ihihih jas pisuvam i se smeam lelee za dzabe nervozi ajde.jas obicno na ovaa tema ne razgovaram si traam,ama ete tuka se opustiv kazav poveke,ako de...
ama ne napagam nikoj,i vo pravo ste,mazite se za kotek.... hehehheehhee
ama ajde sega tuka se si kazuvame de,na koj drug??
user posted image

Непосредна врска до пораките: 294
29.3.2012 8:07:29   
arh_diz

И јас да сум свекрва нема да дозволувам некој да ми го нарушува редот и спокојот што толку време си го имам. Извинете ова е само мое мислење но навистина сметам дека кога некој ќе дојде да ми живее во мојот дом треба да се прилагоди на моите правила, ако сака поинаку бујрум нека си живее сам.

Potpis
Nemoze nekoja sto dosla vo mojata kuka da mi akzuva sto da pravam ili uste da kazuva kako jas ne sum cistela ataa cistela i da ne nabrojuvam.Jas se soglasuvam so postovite na bombica.Nemoze nie mladite se da znaeme i da sme najpametni.Stavete se malku vo situacija vie ste svekrvi i vasta snaa postojano kazuva loso na sin vi , mazot tuka se naoga vo nezgodna situacija

Биди тоа што си

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 295
29.3.2012 8:23:36   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Potpis
Nemoze nekoja sto dosla vo mojata kuka da mi akzuva sto da pravam ili uste da kazuva kako jas ne sum cistela ataa cistela i da ne nabrojuvam.Jas se soglasuvam so postovite na bombica.Nemoze nie mladite se da znaeme i da sme najpametni.Stavete se malku vo situacija vie ste svekrvi i vasta snaa postojano kazuva loso na sin vi , mazot tuka se naoga vo nezgodna situacija

Некако не се согласувам целосно со вашите мислења.
Прва причина е тоа што ете пример јас отидов снаа не со цел да барам хармоничен живот со свекрва, туку со МАЖ! Но, ако живеењето во заедница го налага тоа, тогаш и двете ќе се приспособиме една на друга. Колку и да имало претходно ред и спокој, немало уште едне член (снаа). Исто е кога и бебе доаѓа во куќата. Нов член, нови промени во домот и привикнување на целата ситуација.
Според вас излегува дека нејзина куќа, нејзини правила. Тогаш, што ако мм е домазет?Моја куќа, мои правила?!? Не и не!
Јас имам син, и јас ќе бидам свекрва еден ден. Но, ќе имам разбирање за големата промена што ја трпи снаата, но и ќе имам разбирање за потребата од интима на новите сопружници. Редот и хармонијата ќе останат да си ги имам јас со мм, а мојот син ќе треба да има мир со неговата сопруга. Е ако снаата проба да го наруши мојот однос со мм или јас нејзиниот со нејзиниот маж т.е син ми, тогаш настануваат проблемите.

А верувам дека ниедна снаа не почнува да брмчи и да се жали од свекрвата без причина. А додека свекрвите знаат да си ПРЕувеличат.
Еве само ЕДЕН пример од многуте, ја прашав свекрва ми како го пржи стекот, зошто така на золва ми мн и се допаѓал. И она ми кажа и покажа. Земав јас да пржам она стои и не се трга, си земала вилушката и она си става, она си ги обрќа. Јас побарав од неа само да ми каже и еднаш да покаже и толку,и постојав десетина мин, гледам дека и двете за џабе губиме време и си се тргнав јас.И реков неколку пати дај, она еве вака еве така, сто пати ми повтори како треба, демек јас прв пат се среќавам со такво нешто и на крај пак не дава јас да пржам. Муабетот потоа бил: Ми го остави снаата јас да го пржам стекот, а таа си излезе.user posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 29.3.2012 8:24:57 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 296
29.3.2012 8:27:42   
Annet
e blond za ova si 1000 % vo pravo i mene toa mi se slucuva noon stop.....i imam ukazano i se e po staro.za see si vo pravo,samo site imame razlicen zivot zatoa se ovie diskusii,koj si ima maka ke si pise haahhaha ;-))
e a dali ve ima prasano svekrvata:SO TI NAPRAVI MAJKA TI DA JADES?????????????? sto ke iodgovorite?

ihihihihi smeski do smeski sekoj den,ako se nervirame za se ke umreme pred niv ,ajde snaii samo napred aahhahaha ;-)))
i jas imam zensko uste od sega mislam da i obezbedam zivealiste da nema problemi kako mene,na kraj se mazime za mazite ne za nivnite roditeli..moreeeee,hahahhahahahha

< Поракaта ја уредил Annet -- 29.3.2012 8:28:29 >

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 297
29.3.2012 8:41:26   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

na kraj se mazime za mazite ne za nivnite roditeli..

Токму тоа и јас го кажувам.
Погоре спомнато е некаде, дали така со мајките се однесуваме и се лутиме на нив. Се лутам и тоа како, се случувало и да не разговарам со неа некој период, се случило и да и се развикам за банална работа ако ме изнервира, додека на свекрвата пазам да не и го повишам тонот и за работи што се за пискање, туку со понизок тон (во однос на мајка ми ) и го кажувам тоа.

Сепак и разликите во генерации си го прават своето. Свекрва ми е генерација со баба ми, тродупло е постара од мене. И нека ми прости, ама не може она да ми каже дека кравјото млеко е подобро уште од бебе да го пие бебето, отколку адаптирано (бидејќи за нивно време кравјото било најубаво, но и единствено user posted image ).Исто како да ми кажува дека пелените се подобри од памперсот user posted image

Непосредна врска до пораките: 298
29.3.2012 8:56:45   
bombica
Значи Блонд тој што иде во куќа независно снаа или зет треба да се прилагоди на останатите во куќата и на начинот на живот во таа куќа.И јас имам син се надевам ќе дочекам снаа еден ден ама таа снаа неможе мене да ми кажува јас колку пати неделно или месечно ќе чистам, како да го правм стекот, пинџурот и сл.Ако сака да живее во моја куќа има да се прилагоди ако не нека си бараат чарето заедно со син ми. А да не правам муабет тука што се се пишува за свеќи.Била нечиста , неисчешлана, да ја види човек ќе се испалаши и да не набројувам.Алоооо па таа жена е мајка на вашиот сопруг.Значи ако она била нечиста не се перела , пеглала тогаш не го перела и пеглала и синот а вие ете сте го бендисале и сте се омажиле за него.
А за помош горе имаше Анет пишано дека свеки не се понудила 8 месеци за помош.А Анет ти си и побарала помош?На пр. ако јас неможам да издржам ми се спие пошто П. не спиел цела ноќ кога ќе се симне свеки кај мене и викам П. цела ноќ не е спиен ај причувај го јас малку да дремнам.Значи јас барам помош не чекам сама да се понуди.
И толку од мене на оваа тема. Кажав и во првиот пост не ми е тука местото за пишување.Свеки ми е ок не е идеална како што не сум ни јас а и искрено вакви муабети за свеки ме нервираат.... извинете ако некого не му се свиѓаат моите размислувања али јбг неможе сите исто да мислиме....поздрав и продолжете да ја полните темава[m=smiley36.gif]

Непосредна врска до пораките: 299
29.3.2012 9:01:48   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

крај краева, негова мајка е, он нека се расправа! Што има јас да разговарам воопшто, ако не е за нешто убаво? Знам ете живееме одделно, ама верувајте јас ако не ми се прави муабет, не кревам телефон. И точка. Ќе ја барам јас кога сакам и кога можам. Многу е едноставно!
Пример: мојата ќерка се вика по мајка ми. Прво женско внуче во двете фамилии, и мојата и на мм. Мислите свекрва ми не замери? Па кој ја шиша? Тоа беше башка идеја на мм. Така да она нека разговара со синот за се што ја мачи, а не вас да ве малтретираат. И исто...седнете си ги мажите и кажете им што ве мачи.

Tuka go stavam svojot potpis. Toa e rabota na vasite mazi, a ne na vas. Jas licno ne bi si dozvolila da se raspravam so svekrvata, osobeno koga tuka e mojot soprug da go napravi toa koga e potrebno...

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.