|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Есенски сон

Автор:
Редакција Рингераја

Есенско сонување во вид на колач



Подготовка

Пенесто изматете ги маргаринот и шеќерот, додавајќи една по една жолчка. Додадете го млекото и мешавината од брашно со прашок за печиво. Измешајте и додадете сецкано чоколадо и лажица по лажица снег од белки. Испечете го тестото во подмачкан плех (25 х 30) Ставете го млекото на оган и додадете го румот. Врелиот колач прелијте го со млекото и оставете го да се излади. Со миксер пенесто измешајте ги јајцата со две лажици шеќер брашно и ванилин шеќер.Додадете ги в о млекото кое врие и мешајте додека кремот не се згусне. Тргнете ги од оган, покријте ги со проѕирна фолија и оставете да се излади. Пенесто изматете го маргаринот додадете го пирето од костени и додадете го во изладениот фил. Премачкајте го тестото. На пареа стопете ја Нутелата и слатката павлака и мешајте додека не добиете изедначена смеса. Оставете го преливот да се излади и премачкајте го колачот. Оставете го колачот најмалку два часа во фрижидер пред послужување.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

За тесто

3 жолчки
140 гр. шеќер
100 гр. маргарин
3 лажици какао
1 лажица ситно сецкано темно чоколадо
4 лажици млеко
80 гр. брашно
1/2 пак. прашок за печиво
снег од 3 белки

Прелив

6 лажици врело млеко + 1 лажица рум

Крем

2 јајца
4 лажици брашно
1 пак. ванилин шеќер + 2 лажици шеќер
3 дл. млеко
120 гр. маргарин
250 гр. пире од костени

Глазура
4 лажици Нутела
1 дл слатка павлака
рендано чоколадо




Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?