|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Наан - индиски леб

Автор:
Редакција Рингераја

Прекрасен, мек, вкусен и релативно брзо готов. Одличен во комбинација со домат, сирење, толчени пиперки



Подготовка

Замесете тесто од состојките. Добро измесеното тесто поделете го на 8 делови. Фино направените топчиња од тесто покријте ги со чиста крпа и оставете ги дса стојат околу половина час. Кога ќе скиснат исучете ги во тркалезна форма и ставете ги во голем плех за печење обложен со хартија. Јогуртот и маслиновото масло измешајте ги добро. На секое лепче ставете по една лажица од смесата и премачкајте. Одозгора ставете сусам.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3

Состав

500-600 гр брашно
1 кисечка сув квасец
2,5 дл топла вода
1 дл. топло млеко
1 лажица шеќер
1,5 лажица сол
0,75 дл. маслиново масло
1 лажица прашок за печиво

За премаз:
200 гр. густ јогурт
125 дл. маслиново масло
црн и бел сусам



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?