
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Локално штипско јадење познато низ целиот Балкан. Обидете се, Рингераја Ви ја открива тајната на пастрмајлиите.
Додајте го растопениот квасец во брашното и со вода замесете средно меко тесто. Изработете го добро тестото и оставете го некое време да постои за да скисне. Потоа разделете го тестото на 4 еднакви дела, секој дел посебно расплескајте го како за не многу голема погача. Исечете го месото на ситни парчиња, посолете го и разделете го на 4 дела и ставете го на четирите пастрмајлии. Распоредете го месото врз целите кори, околу секоја кора направете витка од тестото, врз месото ставете парчиња маст и ако сакате црвен пипер. Ставете ги вака подготвените пастрмајлии во рерна да се печат на 250 степени. Откако ќе се потпечат малку на секоја пастрмајлија ставете по едно изматено јајце и вратете ги во рерната да се испечат. Се сервираат топли.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
- 1 кг. брашно
- свинска удина
- 200 гр. маст
- 4 јајца
- пакетче квасец (25 грама)
забава Бремените
Автор: bobik
Грешки што несвесно ги правиме кога бебето има гасови
Гасовите се една од најчестите причини за немир и плач кај новороденчи...
Може ли сојата да помогне во процесот на забременување?
Плодноста е тема која загрижува многу парови, а исхраната често игра п...
Најчести повреди кај мали деца
Малите деца се љубопитни, постојано во движење и често не го проценува...
Храната и машката плодност: каква е врската?
Кога се зборува за плодноста, најчесто фокусот паѓа на жените. Но, нау...
Плацента, што претставува и како функционира?
Таа често останува во сенка на феталниот развој, но плацентата е еден ...
Филмови за возрасни.
пеперутка16
Дали сакате да гледате „филмови за возрасни“?