Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 13:18:05
Ljubovce
Ubav den za site idni i veke mamicki Nie poleka si se psremame za naseto bebule,vecar si kupiv mnogu ubavo kebence i taka celata so pozitivna energija si se raduvam na se novo kupeno..35 nedela sum i veke treba gore dole da sum spremna :) nego utre sum na pregled i vcera pravev krvna slika i veruvale ili ne mi pokaza zelezo 27.5 na gorna granica,a pred 3 nedeli isto pravev krvna slika mi bese 5.7 i gi piev tie totem ampuli,jadev seme od kopriva i denes ne mi se veruva sto vidov...duri mi e somnitelno deka ova moze da e tocen rezultat,zarem e mozno do tolku visoko da se kaci za samo 3 nedeli????mnoguuuuu cudno,sepak ke vidam sto ke kaze utre maticnata,a vo urina mi pokaza pozitiva kaj kristali (acidum urikum ) nemam poim sto e ova prv pat mi se pojavuva,,,se nadevam deka ne e nisto strasno ama sepak malku sum vo zbunka... Vo sabota imam svadba ama treba da patuvam duri do Berovo i sum vo mnoguuuu golema mislam sto da pravam,tolku mnogu mi se odi ama od druga strana mi e strav,edno e daleku a drugo veke ke go fatam i 9 mesec da ne napravam nekoja belja pa da se cudam sto me snaslo ... pozdravce do site,denovive se tamam izmisleni za nas,soncence kolku sto ni treba
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 13:30:57
kremco
Milo mi e Ana Mari sto se razveseli nikoj ne moze tocno da ti kaze koga kje se porodis..Ljubovce ne znam jas bi odela na svadbata na tvoe mesto,imas uste 5 nedeli do poroduvanje,sum bila vo berovo stvarno e daleku,ama so dobra kola i smireno nema nisto strasno da se sluci na kraj krajeva sepak si vo mk i vo berovo da se sluci ima porodiliste se zezam nemoj da se nalutis ima vreme za poroduvanje odi na svadba..
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 13:43:01
mila28
Ljubovce vo vrska so serum zelezoto, dali napravi pauza od 5 dena(da ne pies ampuli) pred da proveris. Potrebna e pauza od 3-5 dena, bidejki dokolku se napravi neposredno den, dva posle takva terapija koncentracijata na zelezoto e golema i ne e bas merodavno.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 13:45:23
Ljubovce
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
Ljubovce vo vrska so serum zelezoto, dali napravi pauza od 5 dena(da ne pies ampuli) pred da proveris. Potrebna e pauza od 3-5 dena, bidejki dokolku se napravi neposredno den, dva posle takva terapija koncentracijata na zelezoto e golema i ne e bas merodavno.
Ne napraviv a toa i go pomisliv,kako gi zavrsiv vednas naredniot den bev za krvna slika...znaci gabe mi e ovaa krvna slika,potpolno si vo pravo.... Fala Mila
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 13:49:36
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
Ne napraviv a toa i go pomisliv,kako gi zavrsiv vednas naredniot den bev za krvna slika...znaci gabe mi e ovaa krvna slika,potpolno si vo pravo.... Fala Mila
Molam Ljubovce... Da..za zal, megutoa izgleda ke mora nova krvna slika. Obicno go kazuvaat toa i te prasuvaat dali si pod terapija, neznam zasto ne ti kazale. Ne e strasno..za 3-4 dena napravi nova.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 19:54:09
vanessa30
Zdravo zenski, Kako ste? Jas eve uste ne sum porodena , a utre mi e final termin, ama mojov mocko nema aber od izleguvanje. Na CTG -to nema kontrakcii, a srcenceto dobro bu cuka se vo ramki na normala. Inaku sum otvorena 1 prst denes me pregledaa, i posle toa malku prokrvriv ama mi kaza ginek deka toa e normalno, taka da ne se uplasiv. Ako nebide do ponedelnik vo vtornik ke odam so provokacija. Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 23:02:33
*mika*
Ajde mamicki da ve prasam nesto. Denovive custvuvam bolka, pecenje vo gorniot del na stomakot odma pod gradite. Ama pece, zeze ko izgorena kozata od sonce da mi e, a nema promena vo bojata. A ako se dopram kako modrica da imam.. neznam dali od tezinata na stomakot pa se tegne vo toj del.. i dali e kozata ili muskulcinjata pod nea... bas me cudi.. inaku sum 31va nedela.. se ima li na nekoja od vas nesto slicno deseno??
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 6.10.2011 23:34:38
Natasa981
*mika* neznam sto bi mozelo toa da bide, stom te zeze kozata da ne e nekoja alergija mozebi..? Mene bas tamu odvreme navreme me cesa, isto i celiot stomak, abe se drapam kako shugava, duri i mislam krv ke si pustam. Toa izgleda se tegne kozata, treba da se macka zasto raste stomakot.. Zenski, jas sum ok, narednata nedela sum pak na ctg, pa ke vidime:) imam cuvstvo deka mojava balerina nema skoro da izleze:) a jas edvaj cekam da si ja vidam! Otprilika zavrsivme so ova kupuvanjeto, ma da mislam deka nema kraj koga se raboti za bebuska, sve nesto ti fali i sakas da go imas
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 0:44:39
Buuu
Isto i jas nosam zensko....resila da me maci do kraj....bev na CTG vcera i imav kao kontrakcii veke sum eden prst otvrena...postelkata sozreana pa ke vidime ocekuvam do krajov na nedelava konecno da iskoci gospogava ali panika me faka nevidena
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: Buuu
Yummy Mammy ic da ne mu ja mislis,da se iznaigras na svadba i za mene hahahahha...jas inace denes bev na CTG detevo mi e razmrdano se spustilo konecno i mi rekoa deka e mozno do krajov na nedelava da se rodi kolku sto se izraduvav...tolku i panika me fati ...inace ti kade ke se poragas??? Jas na klinika :)) pozdravvvvv
Jas vo Sistina ke se poragam, so drzavnive sum skarana skroz aj so lesno neka ni e, pa ke se pofalime tuka koe poprvo ke iskoci. A sto nosis ustvari? Jas nosam edna Mihaela (valjda)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 9:25:44
Yummy Mammy
Buuu, do krajot na koja nedela? do denes petok ili do nedela? jas sega vo 10 sum na ctg pa ke vidime do kaj sme... A toa eden prst otvorena, ne znam kako go merat toa, ama jas mislam deka od start sme site po 2-3 prsta otvoreni, a?! Ili ne?!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 10:35:00
Ljubovce
Dobroutro mamicki....po edno utrinskio za site .... Jas sum denes na pregled i edvaj cekam da si go vidam :) ke vi raskazam kako ke pominam... pozdravce do site
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 13:32:58
@Mila@
zdravo mamicki, jas ushte se macam so nastinkava veke 3-ti den, ni mi e podobro ni polosho-verojatno treba odreden den denovi da pominat i da pomine i taa.ovoshje zelencuk se ubiv od jadenje,limoni,vit c,med i sto li ushte ne ama ne pominuva i mm go nasinav i sega dvajcata sme krsh so toa sto on ima poveke opcii za lekarstva. Bebushov si mrtka nema muka..dodusha so kivanjevo i nego go izmaciv ama ne se buni mng. Se nadevam ke mi pomine poskoro da ve druzam pocesto.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 14:09:01
Ikana
Topla supa od kokoska so ocetce ili limon...proverena rabota...onaa so petel na pakovanjeto...ahh nastinka si e nastinka, mora da se odlezi 1 nedela....cuvaj si ja silata i sto pobrgu da ozdravete!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 14:58:59
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Go merat vaginalno so raka - ti teknue? Ili si zaboravila....???? Pika raka i meri Zatoa posle toa ima malce kako krv
Hahahahaaaa, ne mislev ma tolku detalno znam kako merat nego ne mi e logisno nekako, "eden prst otvorena" i kazale... Pa site sme barem dva prsta otvoreni i koa ne sme trudni, a? Ili gresam? Inace i so prvoto dur ne sednav na boks ne mi butaa prsti da vidat kolku sum otvorena, a eve sega i so vtoroto, samo ctg i eho mi pravat. Inace denes se bese ok, slobodno mozam da igram na svadba i ako ne zavrsam na dezuren vikendov, vo ponedelnik imam zakazano pak ctg i eho.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 14:59:02
Buuu
do nedela sega zautre treba da idam....a toa eden prst otvorena vaginalno me pregleduvaa so raka ajde pii sto ti rekoa na CTG pozdrav
Buuu, do krajot na koja nedela? do denes petok ili do nedela? jas sega vo 10 sum na ctg pa ke vidime do kaj sme... A toa eden prst otvorena, ne znam kako go merat toa, ama jas mislam deka od start sme site po 2-3 prsta otvoreni, a?! Ili ne?!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 15:15:04
miana
Go merat vaginalno so raka - ti teknue? Ili si zaboravila....???? Pika raka i meri Zatoa posle toa ima malce kako krv
Hahahahaaaa, ne mislev ma tolku detalno znam kako merat nego ne mi e logisno nekako, "eden prst otvorena" i kazale... Pa site sme barem dva prsta otvoreni i koa ne sme trudni, a? Ili gresam? Inace i so prvoto dur ne sednav na boks ne mi butaa prsti da vidat kolku sum otvorena, a eve sega i so vtoroto, samo ctg i eho mi pravat. Inace denes se bese ok, slobodno mozam da igram na svadba i ako ne zavrsam na dezuren vikendov, vo ponedelnik imam zakazano pak ctg i eho.
Pa kako mislese ti...Ne sme otvoreni bre normalno- kako otvoreni...otvoreni se misli tamu vo karlicata ( valjda ) hahhaha lele se iznaemseav..Pa ti be srcka deka odis vo sistina pa ne ti brcale ama mene vo drzavna koga odev poslednite pregledi obavezno ctg i brcanje so raka..A koga me primija za poraganje me primija okolu 18h pa do poragajot utre denta vo 11h koj kako pomine mi brcase da vidat do kaj sum takada.......mnogu ubavo znam kako se meri kolku prsta si otvorena..A inaku koga ti se blizi termin poleka si se otvaras..Moze i dve nedeli pa i poveke da bides dva prsta otvorena ..Kaj mene dva tri dena pred poragaj bev 2 prsta otvorena... Ama ubavo me iznasmea
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 7.10.2011 15:54:49
Buuu
Jas poima nemav dodeka ne otidov prv pat na CTG i togas so raka me pregleduvaa vaginalno inace si cekam uste pa vo nedela idam pak na klinika me faka panika samo na toa bolkite mislam ke skrenam veke nacisto...inace imam dogovoreno za epiduralna anestezija pa nekako si se tesam so toa
Pa kako mislese ti...Ne sme otvoreni bre normalno- kako otvoreni...otvoreni se misli tamu vo karlicata ( valjda ) hahhaha lele se iznaemseav..Pa ti be srcka deka odis vo sistina pa ne ti brcale ama mene vo drzavna koga odev poslednite pregledi obavezno ctg i brcanje so raka..A koga me primija za poraganje me primija okolu 18h pa do poragajot utre denta vo 11h koj kako pomine mi brcase da vidat do kaj sum takada.......mnogu ubavo znam kako se meri kolku prsta si otvorena..A inaku koga ti se blizi termin poleka si se otvaras..Moze i dve nedeli pa i poveke da bides dva prsta otvorena ..Kaj mene dva tri dena pred poragaj bev 2 prsta otvorena... Ama ubavo me iznasmea
Неверството е една од најдлабоките повреди што може да му се случат на...
Анкета
Гушкајте ги бебињата. пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?