|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
30.9.2011 12:30:39   
Mihaela 2010
Miana jas cela bremenost ja isterav doma sedejki,uzivajki bez nikakvi stresovi i nervozi,pa pak kerka mi se rodi so pomala kilaza.Mislam deka nema vrska toa sto go kazuvaat deka ako za vreme na bremenost si pod stresovi i nervozi deka deteto ke ti se rodi nervozno i placlivo..

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2026
30.9.2011 13:13:47   
ana mari
Mihaela 2010 i jas mislam deka nema vrska ako se nervirame za nesto pa deteto da ni bilo nervozno posle ili placlivo jas mislam deka toa se gluposti od starite....

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 2027
30.9.2011 14:32:37   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Miana jas cela bremenost ja isterav doma sedejki,uzivajki bez nikakvi stresovi i nervozi,pa pak kerka mi se rodi so pomala kilaza.Mislam deka nema vrska toa sto go kazuvaat deka ako za vreme na bremenost si pod stresovi i nervozi deka deteto ke ti se rodi nervozno i placlivo..

Dobro de,pa ne e SAMO nervozata taa sto pravi decata da se ragaat pomali,tuku nervozata e eden od faktorite koi sto vlijaat na razvojot na bebeto..

Непосредна врска до пораките: 2028
30.9.2011 18:12:44   
sladjana ms
user posted image Zdravo mamicki! Jas denes si gi zemav rezultatite od mikrobioloskite brisevi i sega bas na krajot mi se pojavi ovaa dosadna kandida, inaku drugive opasni bakterii dobro e gi nema. Uste koga mi gi zema brisevite dr. mi kaza deka ja imam kandidata okolu groto na matkata i me cistese so jod i mi prepisa poligenax. Eve veke po samo 3 dena imam podobruvanje. Od utre vleguvam vo 36 nedela i kako seuste da ne sum svesna deka se priblizuva krajot od user posted image i se obiduvam da ne me obzemaat stravovi i crni misli vo vrska so poroduvanjeto. Vo ponedelnik sum na eho i konecno po 5 nedeli da go vidimeuser posted image kolku porasnal. Inaku generalno dobro se cuvstvuvam malku mi spadnaa i otocite na nozete i se nadevam deka do kraj se ke bide vo najdobar red. Ako nekoja mamicka vcera  bila na casovite vo GAK neka bide dobra i da ni kaze sto se slucuvase tamu. Pozz do site vasuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2029
1.10.2011 10:39:30   
Merka5
Sani13,da ne gi spremi mekite???user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 2030
1.10.2011 13:42:39   
kremco
Zdravo,dragi user posted image sto,ima novo?da ne se porodila Sani13? i da se porodila rece nema internet,moze kje ni pise preku ordinacijata na maz i. Za ova sto zroruvavme pogore za nervozata i goleminata na bebeto ,mozam da kazam deka maliot mi bese sovrseno mirno bebe,bremenosta ja pominav smireno,bese krupen i mnogu lesen za se,ne placese recisi premiren so isklucoci.A sega jas sum turbo aktivnauser posted image ne se zdebeliv voopsto kako prviot pat, nezz kolku sum kacila ama stomace  golemo imam,neznam dali ova bebe kje bide pomalo poradi toa,ama mislam deka isto se razvivaat,bas za dv e ned ke gi sporedam merkite.Ne veruvam vo toa ama i se plasam drugovo da ne bide lutouser posted image pozz na site

(Одговор на членот Merka5)
Непосредна врска до пораките: 2031
1.10.2011 15:18:00   
ana mari
lele kako se blizi terminot za poroduvanje se povise i povise me faka strav user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 2032
1.10.2011 16:08:23   
vesnab
zdravo mamicki !!!
jas da vi kazam denes cel den si placam, ni sama neznam zashto, izgleda hormonite vo glava mi mavaat user posted image , vo sreda ili cetvrtok planiram da odam na pregled, taman togash i posledni briwsevi, edvaj cekam da go vidam user posted image moe i da se slikame normalno user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 2033
1.10.2011 16:15:58   
Natasa981
Lele vesnab, i mene istoto mi se slucuva, mi ide da placam po cel den.. i se nerviram za gluposti.. denes me iznerviraa mnogu luge, mnogu sum tazna.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 2034
2.10.2011 1:21:40   
Merka5
Jas nemav vreme za placenje,turbo bev,eve sega se pribirame so mm od stanot,uste nekolku posledni 'zahvati' i gotovi sme so renoviranjeto.Denes i krevetceto go montiraa,radosti zivi,se izvadiv za perenje,od postelnina do obleka i mal milion mecki od Disney sto gi imam kupeno da gi isceslame i doterame i da gi stavime da go cekaat 'Gospodarot na sobata' user posted image .
Vesna jas sum vo vtornik na kontrola user posted image .

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 2035
2.10.2011 6:35:49   
Mrs.Tinka
Bravo Merka5, bas si optimist. Jas kako vesnab i Natasa981 se ubivam od placenje, ne znam sto mi e, me ubiva strav i depresija. 

Непосредна врска до пораките: 2036
2.10.2011 11:36:06   
ana mari
deneska vleguvam vo 32 nedela lalalallaauser posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2037
2.10.2011 13:04:48   
kremco
Jas nemav vreme za placenje,turbo bev,eve sega se pribirame so mm od stanot,uste nekolku posledni 'zahvati' i gotovi sme so renoviranjeto.Denes i krevetceto go montiraa,radosti zivi,se izvadiv za perenje,od postelnina do obleka i mal milion mecki od Disney sto gi imam kupeno da gi isceslame i doterame i da gi stavime da go cekaat 'Gospodarot na sobata' user posted image .

i kaj nas slicna situacija,jas koga sum zafatena bas sum raspolozena,mene me fakja depresija koga mi i strasno zdodevno (togas sakam da se karam)user posted image ..Mamicki ako vi se place olesnete se isplacete,ama nemojte toa da stane precesto,napravete nesto ubavo za  sebe user posted image

merka5 kade kje gi redis mecinjata?nie imame mnogu ama nemam kade da gi stavam nemam polici samo ubava detska plakar,komoda i krevet,bi sakala nekade da gi naredam mnogu mu se ubavi ama kade???

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 2038
2.10.2011 16:35:41   
vesnab
merka5 jas i ti vo ista nedela na pregled, ista nedela, ushte vo ist den da se porodime i super user posted image a mashko beshe tvoeto user posted image ili devojce ???
jas denes isprav skoro se za sonceto moe i do sega peglav user posted image ostanaa samo ushte nekoi raboti za na raka ama toa na svekrva mi kje i go ostavam deka navednuvanje od stomaceto teshko nekako user posted image
pozz do site rr i da vi se pofalam deka za najubav komentar za bremenost za mesec septemvri sme jas i user posted image moe na prvo mesto user posted image

< Поракaта ја уредил vesnab -- 2.10.2011 16:36:43 >

Непосредна врска до пораките: 2039
2.10.2011 20:51:01   
Merka5
Mashko e user posted image ,arslan na mama,koga ke zabutka stomakov 2 pati oklu mene go vrti user posted image !!!
5ka ke bide u ist den da se porodime Vesna,toa znaci u isto vreme ke lezime na GAK,ke se naoruzame so pips i taman edna ke spie edna ke cuva straza od lebarkite user posted image !!!
Kremco,vidi vo @Home karsi Sistina e,na 1sprat imas detski del,tamu ke mu gi kupam stalazata,masickata i stolcinjata za u soba (za masko se drveni,plavi so kolicki i vozcinja na niv,pa po niv ke gi redam drugarite na Grashko) user posted image inace sega site se nabutani kaj nego vo krevetceto i na natkasnata za presoblekuvanje  user posted image !!!

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 2040
2.10.2011 21:57:30   
Fiao
Zdravo na site. Ocigledno ne sum samo jas taa sto renovira i edvaj ceka da se vseli i da pocne da gi sreduva rabotite na user posted image . Jas utre vleguvam vo 30ta nedela i veke vo vtornik sum na kontrola za posleden skrining - edvaj cekam da ja vidam bebufkata. Mene seuste ne me fatile depresivni misli, mozebi posto i nemam voopsto vreme za toa, a iskreno se nadevam deka nema ni da dojdat takvi momenti, posto togas sama sebe ne se trpam, a kamo li kako im e na drugite so mene user posted image . Mislam deka moite nervozi zavrsija so zestinite, sega sum nekako kako prerodena user posted image . Sakav da napomenam, najcesto nervozite vo bremenosta gi predizvikuva samata bremenost, odnosno hormonskite poremetuvanja, taka sto mnogu bi bilo tesko da se izbegnat. Zatoa ako me prasate mene slusajte si ja dushickata i ako ste nervozni - pizdete i ako vi se place placete, zosto podobro e toa da go isfrlite nadvor, otkolku da go cuvate i sobirate vo sebe! user posted image

Непосредна врска до пораките: 2041
3.10.2011 13:45:46   
miana
Bogami i nie krecime po doma i pravime generalka user posted image Za user posted image se mi e isprano ( ke peglam pred poragaj - sega mi e rano) 29 nedela sum user posted image Sega na red e sobata ne devojkite user posted image   Inaku jas sum dobra...Dilema mi e koga da se javam kaj vrskata vo drzavna stoi mi e...Dali e rano sega ili koga? Mislam koga ke vlezam vo 30 ta nedela da se javam i da pocnam kaj nego da si odam na pregledi...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 2042
3.10.2011 15:49:00   
miana
Kaj ste be trudnici? Ve nema...Slabo temava denes

Непосредна врска до пораките: 2043
3.10.2011 16:01:01   
@Mila@
Tuka sme rabotime :) me zgnaa denes ne sum stanata od kompjuter nodzinjata mi se oteceni, a od kuckanje venite na racete mi se poznavaat :(((((,ushte malce i na casovi denes na klinika,pa na shoping na pantaloncinja trudnicki :(((

Ete izveshtaj od mene

Непосредна врска до пораките: 2044
3.10.2011 16:32:15   
soncko 2007
Veke dva meseci sum doma i mnogu e dosadno.Ne deka nema drugi obvrski user posted image user posted image .Andrej ima 4 ipol godini i so nego e epten interesno user posted image user posted image user posted image .Samo postavuva cudni prasanja.Vtora bremenost mi e ama nema vrska so prvata.34 nedela sum i imam mnooogu kiselini. Mislam deka ke umram od niv.Nisto ne pomagauser posted image .Ete taka sega za sega.Ima uste mnogu za kazuvanje(zalenje)user posted image user posted image user posted image  kako sto se priblizuva terminot , ama nema da ima mesto.
Pa pisete i vie za da si se pozalime edni na drugiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2045
3.10.2011 19:29:13   
sladjana ms
user posted image Zdravo mamicki gledam slabo ve ima na forumov. Jas nema da se zalam tuku ke se pofalam denes bev da go vidime user posted image .Fala bogu se si e vo red(inaku sum 35 nedela i 2 dena) bebco si e super ponapred za edna nedela po merkite,plodova voda dovolno,postelka  vo red. Dr. mi zakaza povtorno pregled za 3 nedeli, a togas ke bidam 38 nedela i 2 dena i najverojatno ke pocneme i so CTG.Denes sestra mi mi kupi kolicka za vnucko, mnogu e ubava i edvaj cekame da ja probameuser posted image . Pozdravuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот soncko 2007)
Непосредна врска до пораките: 2046
3.10.2011 22:46:47   
Natasa981
Eve me i mene:) gi privrsuvam poslednite obvrski pred da ni stgne bebufkata i lele nekako me faka strav kako se nablizuva vremeto.. Samo razmisluvam sto ke bide, kako ke bide, .. Prirodno e da se plasam , kako za prvpat ili? :) ima li nekoja mamicka da pise kako pomina na predavanjeto vo cetvrtokot na gak? Jas go propustiv toj cas:(

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 2047
4.10.2011 8:30:33   
Luci
Prirodno e da se plasam , kako za prvpat ili? :)

Ова  е моето искуство
Од моментот кога останав бремена имаше периоди кога навистина се плашев што и како ќе биде но при крајот на бременоста се опуштив максимално со гледање на видеа за породување на youtubeuser posted image Ноќта кога ми пукна водењакот си отидовме со мм во болница и тој беше мноооогу испаничен, дури и плачеше, а јас си бев онака релакс и среќна зошто знаев дека за неколку саати ќе се гушкаме со user posted image Така да послушај ме, не биди паничар, не се плаши и на пораѓај само со позитивни мисли никако другачиеuser posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 2048
4.10.2011 8:49:35   
KRISTIJANA*
Zdravo na site ,

Eve me i mene , vcera bev na pregled so bebushot e se ok , 31+5 tezese 1828 gr srcko moj .....go fativme na dva pati kako se prozeva .... mn bese sladok .....sega ostanuva da odlucam kade ke se poragjam dali vo sv.lazar ili na klinika kaj nas vo te...pa da prodolzam so pregledite tamu ...bitno srckoto mi e ok i edvaj cekam da si go gusnam user posted image

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 2049
4.10.2011 8:54:30   
vesnab
utre sme na pregled user posted image edvaj cekam da go vidam user posted image moe user posted image

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 2050
Страница:   <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?