|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Тапети
24.8.2010 23:49:18   
Тања РР
Размислувам за ставање тапети во дневната и бањата. Ме интересира има ли некој искуство со овие новите тапети? Како се поставуваат? Како се одржуваат? Може ли да ги залепам врз ѕидните плочки од кујната (ич не ми се по ќејф, тоа е единствен дел од станот што не го сменивме кога се вселивме)?
Слушнав дека се чистат со влажна крпа, лесно се вадат а некаде читав и дека се ператuser posted image
Ме интересира и од каде ги набавивте и колку чинат.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Тапети
24.8.2010 23:59:53   
Тања РР
Еве неколку слики од тие што ми се допаѓаат

user posted image    user posted image  
user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 2
25.8.2010 0:08:45   
Julie1
Тања јас немам искуство со тапети, но можам да ти помогнам во изборот на овие три... јас би ја избрала првата варијанта иако и останатите се супер user posted image

And this is my beautiful life ...

Непосредна врска до пораките: 3
25.8.2010 0:14:49   
Тања РР
Фала Џули. И јас би ја избрала таа варијанта кога би ми одговарала на мебелот.
Кај мене дома се е црно-бело така што ќе мора да бирам нешто во тие бои, евентуално со црвени елементи бидејќи такви ми се теписите.

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 4
25.8.2010 11:09:44   
penelopa
Јас искрено сум против тапети можеби бидејќи имам слабо искуство со оние старите што беа на времето па многу тешко се вадеа. Имаш право Тања треба многу да се размисли и да се комбинира со мебелот. Прошетај низ продавниците и убаво распрашај се за се.
Тука види има интересни модели: http://zainteriora.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=30&Itemid=80

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 5
26.8.2010 23:20:42   
Maca25
Закон се тапетиве на сајтов Пенелопа!! И ние сакаме на еден ѕид да ставиме тапети, нешто зелено, а исто и во кујната на висечите да залепиме тапет (некој зелен). таман нека ни стигне гарнитурата па ќе си го освежиме станот со тапети.
знам само дека денешниве тапети не се исти со оние старите што се одлепуваа од влага или топло. се чистат со немногу влажна крпа. еден другар има ставено дома исти како третите од изборот на тања. треба да се распрашам од каде им се купени.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 26.8.2010 23:22:44 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 6
26.8.2010 23:25:30   
EciPeci
Golem izbor na tapeti ima vo CarpetMax i se po prifatliva cena. Ima rang od - do i sekoj moze da si najde ona sto mu odgovara.
Nie doma stavivme pred edna nedela i super se osvezi stanot.

Pogledni kon sonceto i nasmevni se...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 7
27.8.2010 0:41:35   
Twins
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Тања , незнам од каде си ама во Битола сега скоро гледав во салон за завеси "Славица" и баш прашував, имаа огромен избор и од секој тип различни комбинации и цените им беа од околу 1700денари до околу 3100 денари за еден котур со кој можеш да покриеш 5 метри квадратни .
Имаа и стикери за детски соби и тепти за врати а нивните цени беа од околу 1000ден до 2000 ден.
Овде  ги има повекето тапети од тие што ги имаат таму па можеш да ги разгледаш.

Непосредна врска до пораките: 8
29.8.2010 12:48:00   
Natasa981
Јас моите тапети ги купив во Home&Style, тука во Скопје. Нема нешто поубаво од нив како украс во станот. Имам на еден ѕид во дневна,на ѕид во ходник и еден во спалната соба..да можев некако да ги сликам па да ви ги покажам,супер се,посебно тие двата во дневна и ходник - како некоја текстура на ѕидот ,без некоја посебна шарка, му даваат посебен шмек на станот. Лесно се одржуваат,само со влажна крпа еднаш на 2-3месеци па дури ни тогаш зашто прашина скоро и да не фаќаат. Е сега цената е малку поголема на тапетите мислам воопшто, скапички се , а овде од кајшто ги земав  се пакувани во мерка па неможеш да ги двоиш колку тебе ти треба,туку ги купуваш така спакувани.Мораш да имаш в предвид дека треба да се  измери квадратурата на која сакаш да лепиш тапет и се рачуна и нешто плус да има ,зашто се прават и вишоци кои не се искористуваат..Ако добро се секавам ,јас моите ги земав околу 2.500 ден парче ( ме фати околу 130еур вкупно), ама не ми текнува за колку квадати беше пакувањето,знам дека не ми стигна доволно па докупував..инаку, цените се движат над 1800,1900ден  најефтините..И плус нормално за мајстор да ти ги залепи,зашто дефинитивно сама неможеш да ги залепиш,иако изгледа едноставна работа. Мајсторот за лепење ни зема околу 80 еур. за трите ѕида.(ѕидовиве не ми се баш мали).Се на се, не баш ефтина инвестиција.

(Одговор на членот Twins)
Непосредна врска до пораките: 9
9.1.2011 14:47:29   
jovanka
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 10
9.1.2011 18:25:05   
*miki mami*
eve ja i mojata tapetauser posted image user posted image

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 11
19.1.2011 15:59:05   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Размислувам за ставање тапети во дневната и бањата. Ме интересира има ли некој искуство со овие новите тапети? Како се поставуваат? Како се одржуваат? Може ли да ги залепам врз ѕидните плочки од кујната (ич не ми се по ќејф, тоа е единствен дел од станот што не го сменивме кога се вселивме)?
Слушнав дека се чистат со влажна крпа, лесно се вадат а некаде читав и дека се ператuser posted image

Тања мислам дека тапетите ти се супер избор за освежување на станот, не знам само дали можеш да ги лепиш на плочки user posted image  Мислам дека има едни специјални панели кои се поставуваат врз плочките кои сакаш да ги обновиш, сум видела, ама немам повеќе информации за тоа, прашај си. Инаку тапетите полека повторно се враќаат во мода плус сите се фалат дека се лесни за одржување а и многу убаво изгледа. Една моја пријателка работи со тапети, Mary и е никот на рр, можеш да и пратиш пп па да ти објасни подетално

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 12
19.1.2011 16:39:51   
Maja82
Beatris i Maca25 fala mnogu si najdov top odgovor uste da go iskoristam :) 

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 13
15.1.2013 8:07:00   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Ја отварам оваа тема бидејки се двоумам дали е подобро да ставам апликации или тапети на ѕидовите,кое е вашето искуство,што е подобто?
Дали модерниве тапети лесно се отстрануваат и дали алпикациите се одлепуваат по исвезно време?Што е поквалитетно??
Многу се двоумам,па затоа ќе ве замолам за ваш совет.

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Јас лично сум повеќе за апликации. Доколу уредуваш соба за дете некако поубаво ми изгледа на пример обоен ѕид и апликации на одредена тема- животни некој цртан јунак и сл. Сега барем има голем избор. Плус каде што ќе купуваш прашај си како оди одлепувањето.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Jas sum poveke sum za tapetiuser posted image ...ima golem izbor na detski tapeti..i mnogu po estetski izgledaat tapetite odkolku aplikaciiteuser posted image ..sepak aplikaciite baraat fat za takvo neshto ,da znaesh ubavo da gi rasporedish,a ne samo da se nashlapaat po zidot i gotovo...zatoa spored mene najdobri se tapetite nema utkauser posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Maja82)
Непосредна врска до пораките: 14
15.1.2013 9:00:01   
Annet
jAS JA POBARAV TEMAVA AMA NE MI JA PRONAJDE prebaruvacov,,mmmhmm :)) super,tuka bar ke si procitam veke ima napisano:)))
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Ја отварам оваа тема бидејки се двоумам дали е подобро да ставам апликации или тапети на ѕидовите,кое е вашето искуство,што е подобто?
Дали модерниве тапети лесно се отстрануваат и дали алпикациите се одлепуваат по исвезно време?Што е поквалитетно??
Многу се двоумам,па затоа ќе ве замолам за ваш совет.

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Јас лично сум повеќе за апликации. Доколу уредуваш соба за дете некако поубаво ми изгледа на пример обоен ѕид и апликации на одредена тема- животни некој цртан јунак и сл. Сега барем има голем избор. Плус каде што ќе купуваш прашај си како оди одлепувањето.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Jas sum poveke sum za tapetiuser posted image ...ima golem izbor na detski tapeti..i mnogu po estetski izgledaat tapetite odkolku aplikaciiteuser posted image ..sepak aplikaciite baraat fat za takvo neshto ,da znaesh ubavo da gi rasporedish,a ne samo da se nashlapaat po zidot i gotovo...zatoa spored mene najdobri se tapetite nema utkauser posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 15
15.1.2013 16:28:31   
Gwendolin
Немам искуство со тапети, ама имам апликации дома. Се вселивме во станот 1 недела пред да се породам, немавме време за многу реновирање, па не сакав да ми е се бело и земав апликации за малку шаренило. Многу лесно се лепат, јас ги лепев качена на тросед со стомак до заби, а и плус на опаковката имаше слики од идеи како да си ја залепиш апликацијата во различни положби, значи нема потреба некој уметник да си. Лесно се одлепуваат (ако залепиш кај што не ти е ќеф)и не оставаат трага на ѕидот, па можеш да ја залепиш пак истата на друго место. Досега не ми се одлепиле, ги имам 5 месеци, а баш тој ѕид ми фаќа влага ради ПВЦ прозорите, ама ене ги стојат залепени.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 16
15.1.2013 16:30:31   
Cipi Ripi
Јас дома имам 3 различни тапети. Супер се, меки а дебели, ги бришам со влажна крпа, немаат гајле. Анет мила ако сакаш на фб ќе ти пратам слики да ги видиш.

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 17
19.3.2013 17:22:20   
cucamaca

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

Немам искуство со тапети, ама имам апликации дома. Се вселивме во станот 1 недела пред да се породам, немавме време за многу реновирање, па не сакав да ми е се бело и земав апликации за малку шаренило. Многу лесно се лепат, јас ги лепев качена на тросед со стомак до заби, а и плус на опаковката имаше слики од идеи како да си ја залепиш апликацијата во различни положби, значи нема потреба некој уметник да си. Лесно се одлепуваат (ако залепиш кај што не ти е ќеф)и не оставаат трага на ѕидот, па можеш да ја залепиш пак истата на друго место. Досега не ми се одлепиле, ги имам 5 месеци, а баш тој ѕид ми фаќа влага ради ПВЦ прозорите, ама ене ги стојат залепени.

А од каде купуваше? Цена?
Кујната ми е стара, ама сочувана... сакам малку да ја прошарам... некои цветчиња или сл.
идеи?

Фала :-*

*** cucamaca ***

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 18
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.