|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Осигурување на домот
31.3.2010 14:55:07   
profesorica
Дали имате навика да ги осигурувате домовите и зошто тоа кај нас е многу малку пракса за разлика од запад каде мислам дека тоа е правило?

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Осигурување на домот
31.3.2010 15:02:29   
MamaOhrid
Ние го имаме осигурано станот и секоја година ја обновуваме полисата. Оваа ни е трета година. Некако човек се чувствува посигурен. 

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 2
31.3.2010 15:18:55   
Sandric
Znam deka cenata zavisi od kvadraturata na stanot ama ako moze da kazete kolku odprilika cini komplet osiguruvanje?

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 3
31.3.2010 15:21:40   
profesorica
ние исто го немаме осигурено домот, ај баш ќе се распрашам па ќе пишам кога ќе имам информацииuser posted image

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 4
31.3.2010 15:23:08   
Annabel
Околу 3000 денари... годишно.

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 5
31.3.2010 15:29:29   
pacuvce
Ние редовно го осигуруваме и знам дека прашуваат дали имаш вредни предмети во станот(уметнички слики,уникатни предмети,антиквитети и сл) и доколку немаш прават полиса без доаѓање во домот за отприлика вредност на мебелот од 10000 евра...Нашиот стан е 65 квадрати и за оваа година плативме 2049 денари(притоа добивме попуст за обновено осигурување,попуст за плаќање во готово и јубилеен попуст).
Топло им препорачувам на сите да го осигураат домот,затоа што нависитна никогаш не знаеш што може да се случи...Далеку да е,на никому да не се случи...

Love is in the air

(Одговор на членот Annabel)
Непосредна врска до пораките: 6
31.3.2010 15:36:10   
profesorica
понуда со примери за домаќинско осигурување:

1. според условите за осигурување од пожар и некои други опасности се дава осигурителна заштита од следниве опасности:

- пожар и  удар од гром
- експлозија
- излевање на вода од водоводна и канализациона инсталација
- град
- Удар со сопствено моторно возило во осигурениот градежен објект
-паѓање на воздушни летала
- манифестација и демонстрација 9оштета при фрлање камења, јајца и сл)
-невреме

2. Провална кражба и разбојништво
3. Одговорност кон трети лица за причинети штети од ваша страна
4. Трошоци за нужно сместување во случај на тотална штета
5. Одговорност од трети лица за штети нанесени од соседите

отприлика за стан од 60 тина квадрати  во приградски населби е  1600 денари, во градски ( оддалечени до 7 км од градското подрачје) 2 690 денари а во населби оддалечени над 7 км од градското подрачје 3000 денари.

ајде сега кажувајте колкав ви е станот па да ви кажам од прва рака цени за осигурување.

овде имам до мене ЕВРОИНС осигурување- колегава ви стои на располагањеuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 7
31.3.2010 15:41:47   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel

Околу 3000 денари... годишно.

Исто.

Непосредна врска до пораките: 8
31.3.2010 15:44:38   
Annabel
Profesorica, без љутиш, ама може и од Винер Осигурување дави кажам цени, бидејќи мм работи тамуuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 9
31.3.2010 15:51:17   
profesorica
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel

Profesorica, без љутиш, ама може и од Винер Осигурување дави кажам цени, бидејќи мм работи тамуuser posted image user posted image user posted image

ако нема проблем де, слободноuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 10
31.3.2010 18:09:55   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

Дали имате навика да ги осигурувате домовите и зошто тоа кај нас е многу малку пракса за разлика од запад каде мислам дека тоа е правило?

Да, посебно ако зимаш кредит за стан или го купуваш правило е станот да е осигуран. Ние на пример плаќаме околу 7 евра на месец а во осигурањето се е вклучено, и временски неприлики, земјотрес и сл...а да осигурени ни се и прозоритеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 11
20.11.2012 12:10:28   
vezilka RR
Ете решив да ја осигурам куќата. РАзгледував некои опции, ама не ми е баш јасно што се влегува во тоа. Мене ми е битно да има осигурување од пожар настаната заради невнимение (имам страв дека ќе лкетне куќата во воздух од забораена греалица). За станови околу 80тина квадрати знам дека се плаќа околу 6.000 денари годишно, за куќа не знам колку. А претпоставувам дека е различно. Ајде ако имате искуства, пишувајте.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 12
23.9.2014 13:41:22   
LoveableMe RR
Го имаме осигурано домот последните 3 години и задоволни сме. Случајно протече горе од кај комшиите во кујна кај нас и замислете осигурувањето ни покри средства да го офарбаме и средиме тоа. user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 13
23.9.2014 14:18:53   
Felly RR
Зависи и што покрива осигурувањето, тоа треба да се види уште пред да се потпиши договорот. Кај вас покрило осигурувањето зошто не било од ваше невнимание, а ова Везилка што прашува погоре - за пожар од невнимание, или било што друго, мислам дека ниедна осигурителна компанија не би покрила такво нешто.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 14
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Мобилен телефон.
пеперутка16

Дали сте застапник на купување мобилни телефони за деца на возраст од 2, 3, 4 години...?