|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Посесивна мајка
9.8.2011 13:53:43   
Maca25
Знам дека правам голема грешка, но тоа е посилно од мене.

Во последно време сум толку посесивна, што не се поднесувам ни јас сама. Секогаш кога Нина ќе направи некоја беља и мм ја кара, јас се расправам со него. Мислам дека со секој негов збор насочен кон Нина (кога ја кара), дека мене ми забива нож во срце. Свесна сум дека грешам, но едноставно тешко ми е да се исконтролирам. Знам дека на овој начин го оддалечувам мм од неговоте дете, дека тој го губи авторитетот.

Пробав да се оддалечам кога тој ќе ја скара, но не можам....ме нервира ужасно. Се понашам како Нина да е само мое дете!!!

Барам помош/ совет од вас Рингерајки!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Посесивна мајка
9.8.2011 14:02:24   
Mihaela 2010
Маца дали секогаш си посесивна кога маж ти ке ја скара керка ти или воопшто што и да направи????

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2
9.8.2011 14:03:34   
miana
Jas ne sum posesivna koga ja kara mm ,ama koga ke vidam deka zolvami ja udira - kosa mi se kreva!!!

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 3
9.8.2011 14:05:12   
bebe82
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Jas ne sum posesivna koga ja kara mm ,ama koga ke vidam deka zolvami ja udira - kosa mi se kreva!!!

kolkava ti e kerka ti sto zolva ti ja udira user posted image tvojot maz ne reagira????

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 4
9.8.2011 14:07:15   
Mihaela 2010
Сигурно си во некој лош период,и мене ми се случува да не го поднесувам,а поготово некои постапки што ги прави спрема керка ми.Обично кога сум уморна,кога повеќе очекувам од него а не добивам и се ми се собира па сум неподнослива.И сексот игра улога,сите сме млади,претходно си имала редовно сега одеднаш едвај еднаш неделноuser posted image
разговарај те,кажи му што ти смета,незнам стварно што е проблемот па да би те посоветувала.

Непосредна врска до пораките: 5
9.8.2011 14:07:58   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Маца дали секогаш си посесивна кога маж ти ке ја скара керка ти или воопшто што и да направи????

не разбирам што сакаш да ме прашаш?!?!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 6
9.8.2011 14:11:10   
Maca25
Ние разговараме за тоа, не дека си ќутиме.
Кога јас ја карам - тогаш е оправдано, а кога тој ќе ја кара е тогаш ми е гооолем проблем. Тука е проблемот. некако несвесно го туркам од ќерка ми, барем јас така гледам. Јас признавам дека во проследно време сум посесивна, и тој тоа го разбира. Ама не разбирам зошто тоа го правам.

Непосредна врска до пораките: 7
9.8.2011 14:11:49   
Mihaela 2010
vikas deka se karas so maz ti koga ke ja skara kako da ti zabiva noz vo grbot,pa te prasuvam dali si sekogas taka nastroena koga ke ja skara kerka ti ili za bilo koja postapka sto ke ja napravi sto ne e povrzana so kerkata se raspravas

Непосредна врска до пораките: 8
9.8.2011 14:13:50   
Maca25
Нормално дека не е за секој негова постапка (надвор од моите очекувања). Работава е само кога Тој ја кара нашата ќерка. 

Непосредна врска до пораките: 9
9.8.2011 14:21:58   
miana
kerkami ima 3ipol a zolvami 20...
Kerkami ja zakaca ili ke ja istipe i ovaa vraka so samar.... pa reagira mm,ama i drugite ripaat - demek - sto ako ja stipe da i kuti?

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 10
9.8.2011 14:25:30   
Mihaela 2010
leleeeee ko zolvati da ima 2 godini pa sega ako ja stipe da ne i kjuti da i vrati...izvini ama go preterale ovie tvoive

Непосредна врска до пораките: 11
9.8.2011 14:28:26   
bebe82

kerkami ima 3ipol a zolvami 20...
Kerkami ja zakaca ili ke ja istipe i ovaa vraka so samar.... pa reagira mm,ama i drugite ripaat - demek - sto ako ja stipe da i kuti?

Vreme i e na zolva ti da si najde decko-ama pod hitnooooooooooo.
da udira 3 i pol devojcence zasto ja stipnalo user posted image user posted image user posted image pisni i tamu i ne ja stedi!

Непосредна врска до пораките: 12
9.8.2011 14:30:12   
Natasa981
auuu zolva da tepa vnuka..! mene mi ide da ja isamaram zolva ti

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 13
9.8.2011 14:31:46   
miana
ama ti vikam ripaat drugive....

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 14
9.8.2011 15:02:14   
Yummy Mammy

NIKOJ NE SMEE DA GO PIPNE MOETO DETE!!! (osven majka mu i tatko mu)
Ima na site da im zabranam pristap do nea ako ne gi pocituvaat nasite principi na vospituvanje.
Ubavo ti pisa nekoj: neka si najde curata decko pa da trosi negativna energija na drugo mesto... sramota, taka li se vospituvalo deca?!

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 15
9.8.2011 15:05:06   
miana
abe nasevo koga ke ja vidi kako gavol da i vleguva i na glava i se kacuva i ovaa ja udira...mene kosa mi se kreva i mm pocnuva da vika ama tuka se svekormi i svekrvami i oni se mesaat- de bre pa ne ja mava kojznae kako,a zolvami vika : sto da pravam ? da sedam i da i kutam? toa ti e koga zivees vo ista kuka -ke se naviknes na se!!!

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 16
9.8.2011 15:15:37   
Yummy Mammy
Maca RR - jas mislam deka toa ne e posesivnost. Posesivnost e koga bi ja sakala kerka ti samo za sebe i koga sekoj sloboden moment bi go trosele na samo vasi aktivnosti (koi go isklucuvaat tatkoto). Ti ne si takva posesivna majka (barem taka mislam).

Toa sto tebe te maci mislam deka ne se slozuvas so nacinot na vospituvanje koj go primenuva tvojot soprug, taka? Koga toj ja kara ne gledas dovolno dobra pricina za karanje, na primer... I jas cesto se naogam vo takva situacija, i eve kako se obiduvam da go resam toa:
1. nekogas kon Sofi se odnesuvam zastitnicki za da znae deka ne e sama, no sepak avtoritativno za da ne go rusam avtoritetot na tatko i, i kazuvam "toa ne e vo red, odi izvini mu se na tato i kazi mu deka nema veke taka da pravis", tuka se guskame i mazime za da ne se cuvstvuva otfrlena, no sepak da sfati deka zgresila
2. nekogas go ostavam da ja iskara i samiot da sfati deka zgresil, a potoa mu posocuvam sto trebal da napravi namesto toa. Eve eden mnooogu glupav primer, vcera Sofi sakase da gleda Simpsons, mm sakase da gleda Entourage, i nastana zbrka doma koj da gledal vo dnevna. MM se inaetese kako malo dete i ne i dade da gleda, baska ja iskara i detevo se uplasi, placese i i se prispa vo nezgodno vreme. I sto napravi? Nisto! Pak i pusti Simpsons samo za da ne place... Otkoga gi ostaviv da vidam kako ke se snajdat, mu ukazav deka ednostavno trebase samo da i objasni deka Simpsons sega spijat i koga ke stanat ke gi gledame, a vo megjuvreme da ja zaigra so nesto drugo, i kraj.
3. e nekogas mi puka film, i jas se karam so nego (ama nikogas pred Sofi za da ne mu go rusam avtoritetot)

Mislam deka na mazite im trebaat malku poveke upatstva za toa kako se vospituvaat deca, nas ni doaga prirodno. Zatoa jas najcesto so ubavo i so prakticni primeri se obiduvam da mu pokazam kako treba: namesto ova, trebase da napravis ona, namesto da ja karas, zemi i pokazi i kako treba, itn...

< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 9.8.2011 15:20:10 >

Непосредна врска до пораките: 17
9.8.2011 15:19:29   
blond
И ова моево е посесивност ? Или пак само себичност ???
На никој не давам да се доближи до бебето освен на мм. Косата ми се крева кога некој друг ќе го земе малиот, а пак кога ќе почне да се смее на другите ептен побеснувам. Причината за ова мислам дека потекнува од таму што јас постојано го чувам сама и кога е буден сите го сакаат, а кога кенка и кога плаче и вреска никој не го зема да го смири. И поради тоа мислам дека така кажано не заслужуваат другите да им се смее па затоа јас сум толку бесна.
Најбесна сум кога ќе се насмее на свекрватаuser posted image
Синоќа цела ноќ плачеше и кенкаше а она се качи и вика: леле што да правеме, што му е на детето зошто плаче ( а не го зема) и само додатна нервоза ми прави. Ја да знаев што му е немаше да плаче user posted image

Непосредна врска до пораките: 18
9.8.2011 15:22:43   
rina13
maca rr jas ne mislam deka ne se soglasvas so mm vo vospituvanjeto duri i si svesna deka ima dobra pricina za toa sto ja kara ednostavno nesto od vnatre te tera da ja zastits koga nekoj ja kara pa mkar i toa bil tatko i...jas mislam se raboti za majcinski instikt sekogas bezuslovno da go zastituva svoeto dete pa duri i koga ne e vo pravo...moj sovet e koga navistina ima pricina za karanje da ne bides drska kon mt i da dades se od sebe da ne reagiras..vaka samo mu go rusis avtoritetot i nema da go slusa,sekogas koga nema da i odgovara ke se vrti prema tebe  i ke misli deka se i e dozvoleno...sepak mislam deka vie dvajca treba da bidete tadnem i vo vospituvanjeto da ne vi se raziduvaat stavovite zasto taka samo dteto ke go zbunite...

Непосредна врска до пораките: 19
9.8.2011 15:25:59   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13

maca rr jas ne mislam deka ne se soglasvas so mm vo vospituvanjeto duri i si svesna deka ima dobra pricina za toa sto ja kara ednostavno nesto od vnatre te tera da ja zastits koga nekoj ja kara pa mkar i toa bil tatko i...jas mislam se raboti za majcinski instikt sekogas bezuslovno da go zastituva svoeto dete pa duri i koga ne e vo pravo...moj sovet e koga navistina ima pricina za karanje da ne bides drska kon mt i da dades se od sebe da ne reagiras..vaka samo mu go rusis avtoritetot i nema da go slusa,sekogas koga nema da i odgovara ke se vrti prema tebe  i ke misli deka se i e dozvoleno...sepak mislam deka vie dvajca treba da bidete tadnem i vo vospituvanjeto da ne vi se raziduvaat stavovite zasto taka samo dteto ke go zbunite...

Drzi i ova! user posted image

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 20
9.8.2011 15:27:39   
miana
Maca RR - jas mislam deka toa ne e posesivnost. Posesivnost e koga bi ja sakala kerka ti samo za sebe i koga sekoj sloboden moment bi go trosele na samo vasi aktivnosti (koi go isklucuvaat tatkoto). Ti ne si takva posesivna majka (barem taka mislam).

Toa sto tebe te maci mislam deka ne se slozuvas so nacinot na vospituvanje koj go primenuva tvojot soprug, taka? Koga toj ja kara ne gledas dovolno dobra pricina za karanje, na primer... I jas cesto se naogam vo takva situacija, i eve kako se obiduvam da go resam toa:
1. nekogas kon Sofi se odnesuvam zastitnicki za da znae deka ne e sama, no sepak avtoritativno za da ne go rusam avtoritetot na tatko i, i kazuvam "toa ne e vo red, odi izvini mu se na tato i kazi mu deka nema veke taka da pravis", tuka se guskame i mazime za da ne se cuvstvuva otfrlena, no sepak da sfati deka zgresila
2. nekogas go ostavam da ja iskara i samiot da sfati deka zgresil, a potoa mu posocuvam sto trebal da napravi namesto toa. Eve eden mnooogu glupav primer, vcera Sofi sakase da gleda Simpsons, mm sakase da gleda Entourage, i nastana zbrka doma koj da gledal vo dnevna. MM se inaetese kako malo dete i ne i dade da gleda, baska ja iskara i detevo se uplasi, placese i i se prispa vo nezgodno vreme. I sto napravi? Nisto! Pak i pusti Simpsons samo za da ne place... Otkoga gi ostaviv da vidam kako ke se snajdat, mu ukazav deka ednostavno trebase samo da i objasni deka Simpsons sega spijat i koga ke stanat ke gi gledame, a vo megjuvreme da ja zaigra so nesto drugo, i kraj.
3. e nekogas mi puka film, i jas se karam so nego (ama nikogas pred Sofi za da ne mu go rusam avtoritetot)

Mislam deka na mazite im trebaat malku poveke upatstva za toa kako se vospituvaat deca, nas ni doaga prirodno. Zatoa jas najcesto so ubavo i so prakticni primeri se obiduvam da mu pokazam kako treba: namesto ova, trebase da napravis ona, namesto da ja karas, zemi i pokazi i kako treba, itn...

< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 9.8.2011 15:20:10 >

One apple a day, keeps the doctor away ;-)

i jas mislam isto..Ne vikam deka i nie ne gresime user posted image

Непосредна врска до пораките: 21
9.8.2011 21:06:51   
mama26
maco mozebi tm e po nervozen periodov pa toa go pravi od taa pricina cesto i na sekoja sitnica...ne veruvam deka ti tolku bi zastanala vo odbrana na kerkati ako se slucuva ova samo ednas vo nedelata

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 22
9.8.2011 23:14:37   
Џесика
Мацо, и кај мене некогаш е слична ситуација, и се нервирам кога реагирам одма, само што кај мене нема чувство на посесивност, туку едноставно не ми се допаѓа начинот на кој разговара со него, начинот на кој го кара, па дури некогаш и за''''ржува нервозно, што ми иде да го фрлам од балкон... поготово сум приметила дека ме нервира кога ќе го скарам јас за нешто и кога ќе заплаче, почнува мм да го кара... отсекогаш сум се нервирала кога двајцата родители ќе се сипаат на детето, и секогаш околу тоа се караме... само тогаш реагирам заштитнички... најчесто таа реакција ми е предизвикана од револт кон мм, цел ден не го гледа, ќе дојде од работа, ќе руча, ќе дремне, ќе стане и на првото пискање на син ми, тој нервозно реагира и одма го кара... а јас цел ден го трпам, слушам, смирувам и пак не реагирам толку нервозно како он...

< Поракaта ја уредил Џесика РР -- 9.8.2011 23:17:58 >

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 23
10.8.2011 0:33:24   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

... само тогаш реагирам заштитнички... најчесто таа реакција ми е предизвикана од револт кон мм, цел ден не го гледа, ќе дојде од работа, ќе руча, ќе дремне, ќе стане и на првото пискање на син ми, тој нервозно реагира и одма го кара... а јас цел ден го трпам, слушам, смирувам и пак не реагирам толку нервозно како он...

Истово сакав и јас да го пишам. И кај мене се случува истото, не е тоа посесивност, туку едноставно кога гледам дека мм одма избувнува , наместо смирено да ја реши ситуацијата, си велам подобро и нека не ја чува, и одма ја земам Матеа со мене, и онака по цел ден е со мене, па за пола саат што ќе ја почува, барем квалитетно нека го поминат тоа време, а не во викање. Не дека не сакам да ја кара, ама нека ја искара смирено, да и каже зошто не треба така (што и знае да го направи кога е одморен и расположен).
А инаку знае и мене таа да ме извади од такт, ама ако е мм дома, му ја оставам, и легнувам на кревет колку да ги затворам очите, да се смирам, и по 2 минути станувам, спремна пак да се справам смирено со сите нејзини лутења и инаетења.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 24
10.8.2011 9:02:32   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13

фала Рина!! мислам дека мајчинскиот инстинкт ме води да си го заштитам детето, од секого, па дури и од нејзиниот татко (кој во принцип е многу грижлив татко), но начинот на воспитување почна да ни се разидува малце.
Јас не сакам викање, гледам на мирен начин да и објаснам дека згрешила, макар и кога истата лоша работа ја повторува на секои 5 мин од инат, додека мм првите 2 пати ќе и каже мирно и одма после почнува да ја кара. Е тоа ме неривира..значи ако јас можам мирно да и објасам, зошто не и тој?!?! Никогаш не сум сакала да правам споредба помеѓу себе и некој друг, но сега почнувам. user posted image Знаете, јас сум цел ден на работа, мм работи од дома, Нина е во градинка до 4, сакам остатокот од денот да го поминам мирно и спокојно. Затоа и се нарвирам изгледа.

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.