|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
28.7.2011 20:39:09   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Zenski, samo da ve pozdravam. Torbicata mi e v race, jas tip-top spremna, odam, nankam vo bolnica i nautro okolu 8.30-9 me pravat carski. Kje se javam stom mozam, so lesno da ni e na site i so dobra misla, pa na zdravi i zivi decinja da se raduvame. user posted image user posted image user posted image

aiiii mamicki so lesno neka e lele mnogu sum srecna zaradi tebe bas mi e milo i te cekame da pises user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 951
28.7.2011 21:36:41   
Annet
fala mnogu,neznam sto ke pravev bez vas user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

natasa981 se konsultirav na sekoe odenje,samo vika pij si,pij si.........a nikoja dr trudnica ne kazala deka uste pie,site mi se cudat......se mislam da ostavam se veke dosta e od apcinja........na pocetokot piev za da zabramenam,zabremeniv-piev uste 3 meseci,no eve ke se porodam kaj da e i uste da sum gi piela,neznam ni dali ke mi stetat za poragajot????uffffffffffffffffffffffff ajde ..kako e Gospod nikoj ne e user posted image

Annet, ne se nerviraj , nema sigurno da ti stetat, toa e samo vitamin, i jas ovie vitamini sto gi pijam Prenatal isto taka sodrzat folna i toa 800 mkg, taka pisuva, a mislam deka porano zemav samo 400? Toa e , ne mu ja misli mnogu, nema nisto loso da e.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 952
28.7.2011 22:20:57   
eleonorastrumica
lele nikoj nema na forumot,jas cel den doma,site me vikat da se setkam ,da odam na goste a jas zalnata ne mozam da se mrdnam a ne da setam,pred da padnam po skalite mnogu pesacev i bev podvizna,sega sum kako stara baba ne mozam do vc da odam a ne do nekade,nekako me presece nekni dali mnogu se stegnav za da ne padnam na meseto i sega edvaj stanuvam i legnuvam,me bolat preponite ,kako razglobena masina sum,pa deneska i levata strana me bolese,pa plus i maliot me klocese tepase uste poveke mi ja zgolemuvase bolkata,ama ajde si velam uste malce pa ke se guskame zdravje pozdrav na site 

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 953
28.7.2011 23:03:25   
Jule0712
user posted image Annet ne si samo ti i jas uste pijam folna i mi rece da pijam do kraj taka da ic ne beri gajleuser posted image ...i mene mi vika nema steta od folnata taa e i za pred zabremenuvanje i za tek na bremenost i za posle bremenost korisna za tebe i za deteto..jas malku bev somnicava ama si vika ne e ,,luda,, da mi tera da pijam nesto sto ne trebauser posted image i taka ne ja prekinav ja pijam...;pozz do site i drzam sreka za MAmicki user posted image

Непосредна врска до пораките: 954
29.7.2011 7:24:45   
dushice
mamicki dobro utro i od mene jas imam nekakvi bolki vo polovinata stomakot jajnicite i cuvstvuvam nekoj pritisok sega ke odam na lekar pa ke vidime

se nadevam deka se dobro ke se zavrsi
se nadevam deka moeto bebence e vo red deka infekcijata ne i nastetila i ne moze da i nasteti

pozdravce od mene ke vi pisam koga ke se vratam 

vikaat deka koga vrne obicno se ragaat devojcinja  pa ke vidimeuser posted image

so gospod napred i so lesno neka ni e na site

mamicki neka ti e so lesno i na tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 955
29.7.2011 8:47:50   
Andriance
Eve i jas da ve pozdravam po sabajleckiii...bogami nokjeska i toa kako se spiese user posted image cestitki za Leontina...lelel kolku sme vekje..a civ beshe ili kje bide Andrej?? vekje se zbuniv..i ja si go cekam mojot Andrej [sm=smiley36.gif
sakav i da vi kazam deka minatata nedela so ostanatite ringerajki - pred se mamicki bevme na prosetka i sobiranka kafe vo ZOO..ne znam zasto nikoj od vas ne se prijaviva da moze i da se zapoznaeme, ne samo vaka da si pishuvame...em si imame eden kup temi na muabet em si shirime poznanstva za druzhba ponatamu...sledetete ja temata "druzhi,slucuvanja" mislam deka mnogu skoro kje se organizira uste edna sredba pa bi bilo finko da se zapoznaeme i da se vidime kolkuuuuu sme golemi

sega pozdravce do site i backii za site novi mamicki i decinja

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 956
29.7.2011 9:38:21   
Annet
eee dobro e jule0712,sega se utesiv duri,ne sum bila samo ja...fala ti mnogu na odgovorot;-)))
ИЗВОРНА ПОРАКА: Jule0712

user posted image Annet ne si samo ti i jas uste pijam folna i mi rece da pijam do kraj taka da ic ne beri gajleuser posted image ...i mene mi vika nema steta od folnata taa e i za pred zabremenuvanje i za tek na bremenost i za posle bremenost korisna za tebe i za deteto..jas malku bev somnicava ama si vika ne e ,,luda,, da mi tera da pijam nesto sto ne trebauser posted image i taka ne ja prekinav ja pijam...;pozz do site i drzam sreka za MAmicki user posted image

Непосредна врска до пораките: 957
29.7.2011 9:41:59   
Annet
uuuu ne da se spieseeee,uzivancija;-))
samo, vie odite li mnogu po mala nuzda,jas mnogu odam i toa po mnogu,sigurno plodot pritiska dole????....
a i kiselini pocnaaa da me fakaat ,subavko si bev raat sega pak ke mi e strav sto da kasnam, lelee ajde uste 2 nedeli imam jas.
i jas osekam nekoi bolki dole nisko,i kako predmenstrualni ama se mnogu kratki i neredovni, pak e znak nekoj, ama sigurno koga ke pocnat da se javuvaat mnoguu ke bide toa -toa ;-))))

Непосредна врска до пораките: 958
29.7.2011 10:31:25   
lady_bug
user posted image DOBRO UTRO NA SITE user posted image
ajjj ama bese dobrospienjeto na kisa mmmmm sega pred malku stanavme eve pieme kafe se budime ama nekako i bebushkoto e pospan hehe leke bas ubavo bese so kisicka inaku mislam ke bide pak toplo denov ajde dragi user posted image kade ste nankate uste?????

kako ste deneska kako se vasite bebushki:????

Непосредна врска до пораките: 959
29.7.2011 11:09:57   
eleonorastrumica
jas pa ic ne mozev da se naspijam stanata sum uste od  6 i 30 nekako son ne me fakase ni snosti,ne znam sto mi e panika mos zs bebceto seuste si uzvika vo mene go nadminuvam terminot za 3 dena,on uste si e visoko postaveno,pa svekrvata i nejnite rodnini mi velat deka imalo vreme dodeka da se spustil,a jas nadminuvam termin ,deneska sum na ctg,a posle toa planiram edna proverka na eho da napravam da vidam da ne mu e zamatena vodata,zosto site me ispoplasija pomladi sto se ,vika ne samo na ctg i na eho odi oti na ctg ne pokazuva za plodovata voda da ne si napravis belja,inaku na sekoj pregled go pokazuvase demek poranko ke se rodi e ponapredno,zatoa ne veruvajte na ehoto,demek od pesacenje ke se spusti i ke imas polesen poragaj,jas kolku pesacev znaci i toa nema vrska,sekoja zena si e individua sama za sebe barem po mene ,lesno na site koj se pred poroduvanje,pa zdravje boze site pak da si piseme koj kako pominal 

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 960
29.7.2011 11:26:05   
vanessa30
Dobar den i od mene.
Vcera nestignav da sa vi pisam, ama gledam mamicki moze veke se guska so bebusot.  Aj so les i so zivot ako uste ne e porodena. Ke cekame da ni pisi.
Ubavo sto zavrna, razladi pa nekako se spiese. Mada poradi cesto mokrenje i grmotevicive 5-6 pati se budev vo tekot na nokta. Te alistata na terasa so mi se susat da gi priberam, Te televizorot i kompjuterot da go otstekam od struja, te dince da si kasnam od friziderotuser posted image . Samo nikako da se navknam na desna strana da spijamuser posted image , od levo mi e poarno.
Inaku moevouser posted image  so gazeto i grbot turka od desno, i samo sedam pred kompjuterot  i ete go se przi so gazeto. Ah da mozam da go stipnamuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 961
29.7.2011 12:35:33   
Bethany
user posted image добар ден и од мене. Ќе биде добар изгледа, колку е убаво и свежо, Јупиии, фала на Господ.
Сабајле иако врнеше јас станав порано, гладта ме разбуди и после си викам, ајд да не си ни легнувам, си уживав, се беше отворено, се надишав свеж воздух ко човек. user posted image
Па сега завршив со чистење, па во текот на денот ме чека пеглање. Мразам да пеглам, ама оти се алиштенца на бебенце, со љубов ќе пеглам. user posted image

Адрианче, супер што се помина убаво, и мене ми се допаѓа таа идеја да се запознаеме, само што јас не сум од Ск.па е малку потешко да доаѓам по ова жешкото. Можеби некогаш, кој знае.
Моето синче се изгледа и оно изморило од толку работа па сега си спие.
Убав ден женски user posted image

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 962
29.7.2011 12:53:20   
Malo Mace
Zdravo na site idni mamicki odamna sum clen ama do sega ne sum pisala. Imam uste 20 dena do terminot me interesira kako ke gi oblecete vasite malecki koga ke izleguvate od bolnica so ogled deka e leto i zezko , stvarno neznam sto da ponesam ! pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 963
29.7.2011 12:57:56   
miana
Lele bas deka e zesko mozes go dorteras epten.Ako e devojce mozes fustance so corapcinja i sandalcinja i nekoj stegac okolu glava 

(Одговор на членот Malo Mace)
Непосредна врска до пораките: 964
29.7.2011 13:23:15   
Shkorpija
Здраво и од мене.Еве и мене ми се приближува терминот,на 31 јули,ама бебушкава моја нема абер за излегување.Плус мојот доктор што ми ја водеше бременоста од 1 Август заминува на одмор,па друг ќе треба да ме породува.Ме фаќа страв и нервоза,не сакам друг да ме породува,тој ми ја знаеше целата бременост а во други некако немам доверба.Ајде ќе помине се,само живи и здрави да си ги видиме бебушите.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 965
29.7.2011 13:27:07   
mimi*
Здраво на сите
Денес ми е последен ден на работа, од понеделник на одмор потоа на породилно боледување. Веќе навистина се изморив сакам да одморам малку. Другите ми викаат ти влезе во деветти значи секој момент можеш да се породиш, а јас велам нека почека сега бебето да се одморам малку .
За излегување од болница купив комплет од Бебетто со кебенце памучно во него. Во комплетот има две блузички едната е со обично закопчување како дуксер а другата се врзува како бенкичка. Таа е потенка па ако е многу топло ке го изнесам во таа а ако не во подебелката, мада ни таа не е многу дебела, а под нив нормално боди без ракави.  Надолу со панталончиња со ноџиња. Комплетот е со морнарски дезен. Значи тој ден ќе бидеме Попај морнарот user posted image . И мене терминот ми е крајот на Август.
позз

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 966
29.7.2011 14:28:20   
viki87
i jas imam spremeno mornarsko za od bolnica isto bodi bez rakavcinja bluze so zakopcuvanje kako benkicka i pantoloncinja so nozinja, a na glavceto kapce so usinja.user posted image

(Одговор на членот mimi*)
Непосредна врска до пораките: 967
29.7.2011 17:50:01   
Jule0712
I jas setam po butici za deca i se mi e ubavo ama nisto dovolno dobro za da go izvadam moeto malecko od bolnica...si vikam sto ke bese ova nemozam da se odlucam a mm na sega mi vika : nemozes da najdes zasto neznaes sto baras user posted image i vo pravo e !!! kako ste denes vie? ima nekoja vest od mamicki ? user posted image pozdrav do site ...idejata za da se sobereme e odlicna no jas sum od BT pa nekako nemozam da dojdam a bas bi sakala da napravevme edna prosetka i da se iznamuabetime za se user posted image dokolku sakate mozete da me pobarate na fb barem da se vidime virtuelno user posted image profilot mi e Јулијана Проја Димовски ....поздрав

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 968
29.7.2011 19:35:41   
lady_bug
dragi user posted image imam edno prasanje i ve molam da mi odgovrite dokolku znaete

OD POPLADNEVO MNOGU MI SE STVRDNUVA STOMAKOT i kako da se isteza vnatre celiot stomak paragraf stanuva AI REBRATA VECE NZ MOI LI SE MNOGU RITA I NADOLU BAS RITA A KOGA LEGNAM KICMATA MISLAM KRAJ SE RASPAGJA ova e nesto sto nalikuva na bolkite za porodduvanje sto ke me stignat vo skoro vreme ili...?

Непосредна врска до пораките: 969
29.7.2011 20:14:17   
lady_bug
kaj ni e dushice denes ja nema ic na forumov?????

Непосредна врска до пораките: 970
29.7.2011 21:31:37   
dushice
lady-bug eve me  i mene bev na lekar ctg pokaza kontrakcii 45 i sum otvorena eden prst  za ponedelnik pak ctg ama mi rekoa ako osetam pak taka da si otidam da me stavat pak na ctg i mi rekoa deka nema da sedi bebceto do 18 tuku ke bide i porano 

ladu-bag stompocuvstvuvas bolki vo dolniot del na stomakot kako za dobivanje i ti se stvrdnuva i cuvstvuvash pritisok odi neka te stavat na ctg da vidat dali se kontrakcii ili ne

e sega mene me maci sto neznam kako da gledam  sse racuna kolku trae bolkata ili se racuna od bolka do bolka
i neznam kako se vezbite za pravilno disenje

ako ima nekoja mamicka da ni objasni na site da znaeme ili ako najdete nekoja strana kaj sto e objasnet

Непосредна врска до пораките: 971
29.7.2011 21:44:12   
Hanna 81
Zdravo RR
Sakam da ve prasham vo vrska so kolichkite od markata HAUCK, se prodavaat vo aerodrom sproti biser Beby blu se vika prodavnicata, imaat 3vo 1 kolichka, transporter i korpa za 13000 den. Dali ima nekoj iskustvo so tie kolichki, poshto cenata epten mi e solidna pa me interesira kvalitetot.
Pozdrav do site, prijatna vecer

Непосредна врска до пораките: 972
29.7.2011 22:02:06   
dushice
hana81 jas od tamu si kupiv transporter 2500 vcera i sakame kolickata lila boja 5750 den da si ja kupime user posted image

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 973
29.7.2011 22:04:27   
dushice
inace posto postoi moznost da se porodam na 08 08 na sveta petka sto mislite za imeto PETJA

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 974
29.7.2011 22:08:32   
dushice
denes me gledaa vaginalno i mi zemaa brisevi i prokrvarev i sum eden prst otvorena a treba da prodolzam da gi stavam neopenetranot ,postoi li nekoja opasnost za bebeto sto sum otvorenaa gi stavam vaginaletite,

ve molam odgovorete mi

Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?