Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 19:50:01
Tanjicka
imam edno prasanje, malce ne sum aktivna na forumov, ama redovno ve citam, momentalno sum 38 nedela po termin, po goleminata na bebceto 40 nedela veke, vcera koga bev na ctg doktorot mi vika 5 sm otvorena, mukozniot cep mi ispaga veke od petokot, a od bolki ni b, sto da se pravi veke, a ova mi e vtora bremenost
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 19:58:47
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjicka
imam edno prasanje, malce ne sum aktivna na forumov, ama redovno ve citam, momentalno sum 38 nedela po termin, po goleminata na bebceto 40 nedela veke, vcera koga bev na ctg doktorot mi vika 5 sm otvorena, mukozniot cep mi ispaga veke od petokot, a od bolki ni b, sto da se pravi veke, a ova mi e vtora bremenost
Ихааа 5цм е бааги, требало да те остават можеби во болница веќе. Најдобро е да заминеш на лекар, можеби веќе си целосно отворена за пораѓај. Со среќа и лесно.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 20:00:30
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica
Blond pojma nemam od sto moze da se tie plikovi Da ne se imas mackano so nekoja nova krema?Najdobro odi kaj dr neka te vidi
Сега пред малку ја прашав мајка ми од што може да е, па ми кажа пример за една жена што носела близнаци и и се појавиле пликови, па ја пратиле на итен царски во Ск. Ме фаќа паника а не знам дали да се јавам на др Ај да дојде золва ми и со неа да се консултирам, па може ќе се јавам на др. Ама ако и утре ми е вака, дефинитивно одам на лекар.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 20:58:53
bombica
Aj Blond javi se kaj dr i vidi sto ke ti rece ne bidi vo misla cela nok. Eeee Tanjicka kako be te pustile doma 5 cm otvorena Moj sovet pravec vo bolnica
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 21:17:05
rina13
jas pri kraj na brmeenost imav nekolku gnojni plikcinja na stomakot i mislev mi se bubulici pa gi stiskav koga se rodi bebceto imasa isti takvi na nekolku mesta ama srekja mu se povlekoa prvite 24 saati...moj sovet e da odis na lekar da ne cekas podobro sega odkolku utre i da ne e nisto samo sto ke se jadosuvas do sabajle e premnogu...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 23:35:27
heba
da da plikooi so voda sepravat od zeshkoto mene od vnatre dlankie mi se gadosti poslednive dva dena od so se otecheni i od sho mi e zeshko strashno me chesaat i mi izlegoa sitni plikchinja sto uzashno chesaat i pechat u isto vreme...mn sum nekako ....chudno se chustvuvam i tazna i isplashena neznam...nisho ne mi se pravi ...a ne mi se ni spie i pochna se da me chesa neznam zaso bash navecher preku den ne...sea se srediv noze race se iznalakirav , i se izbrichiv katastrofalno so ogledalo...c.c.c.c.cc...uzas se me peche sega... za kiselinive da ne vi zboram nesmeam nishto da pijam ni jadam a me gorat mi se plache pa zemav kisela voda malce i kje probam da zaspijam barem malce ako nekje buljam u plafon cao dechki se chitame za nekoj den lete srekjen rodenden da si ziva i zdrava
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 23:38:06
heba
fala vi dechki za podrshkava denes ...ama jas sum nekako tapa mn se sekiram za utre sakam samo da vidam deka bebeno e ok drugo neme interesira sekakvi gluposti mi pominaa niz glava sekakvi scenraija fala vi na site i shto pobrzo da mi se pridruzite
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.6.2011 23:43:05
bombica
Heba mila nemoj da se plasis , da se sekiras, se ke pomine mnogu brzo i se ke bide ok i so tebe i so bebusot.Ti prakam mnoguuuu pozitivni vibracii i mnogu
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 0:14:44
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija
Blond ima li nekakvi novosti kaj tebe, se slusna li so dr?
Не му се јавив, некако ми смири чешањето, мада имам болка кога ќе си го допрам стомакот напред. Ама чудно бе, само напред околу папокот имам, мм ми вели дека и порано сум имала така само што не биле така пликови туку црвенило. Сабајле ќе се слушнам со др и право ќе разговарам и за царски. Ако до сабота ништо не биде до кога што ми е и терминот, во недела царски.
Хеба, со лесно нека ти е утре и ти ја пуштам сета среќа и леснотија... Нека помине се со лесно и чекаме потоа да пишеш новости што како (да се снајдеш како знаеш и умееш да ни пишеш овде на нас )
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 0:18:49
Carelija
Dobro e stom se smirilo barem da mozes lesno i mirno da ja pomines nokta pa utre ke vidis sto ke ti kaze. Aj ja da probam da si lgnam oti utre treba rano da odam da proveram krv. Pozdravce na site i leka nok
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 0:32:00
blond
Ееееееееееј заборавив да се пофалам дека ми ја донесоа комодата и клуб-масичката. Преееееееееубави се се радувам на нив ко мало дете Здравје уште тепих ми фали (си го бендисав јас, само чекам на мм да ми го купи) и да си најдам прекривачи добри за гарнитурата.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 0:51:23
bombica
Sozdravje da si gi koristite Aj da vidam dali ima crveni cergi kaj nas pa da si prepratime po posta Za tepih ne se brzaj leto e moze i bez nego.Kaj mene se isprani 1 nedela i uste ne se poslani Jas cekam sveki i mm da se smiluvaat da usisaat, da izdjogiraat, pa da gi postelat I poleka so dopravanjeto na da ne go prepravite mnogu
< Поракaта ја уредил bombica -- 22.6.2011 0:52:40 >
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 7:40:05
kikitina
Еве го ранобудникот пак станат во ниедно време . Со лесно денеска за Хеба и за сите други на кои решиле денеска да излегуваат. Инаку јас вчера ќе се правам домаќинка ипол ќе го средувам станот, па после цел ден не можев да мрднам од кичма и болки во стомакот. Затоа денеска не дигам повеќе од лажица .Читам на темата ако сум многу активна може и сега да се породам, па попаметно ми е да си седам мирна на газот .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 8:07:54
hoho
Kikitina и јас ранобудник и сега сама цееелл ден. Ајде ќе се дружиме па некако ќе ни помине. Ајде дај боже денес да има многу бебенца, сите што си се при крај денес да си се олеснат. За Heba веќе знаеме дека ќе биде денес, нека си помине со лесно и да ни се пофали за некој ден на форумов. Ајде Blond стискам палци и за тебе, и сите останати што се на крај со термините.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 8:10:21
kikitina
И јас сум сама овие два дена мм е на терен, па затоа си викам неќам денеска да ме фатат болки нека си поседи . А и кај да оди човек по ова жешко , освен дома под клима.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 8:25:22
hoho
Kikitina јас сум сама по цел ден дека е мм на работа, ама навечер си доага накај 7. А ти сама спиеш навечер? Имаш некој блиску кај што живееш? Цел ден можам да седам сама , ама навечер ме фаќа некоја сафра и мора да има некој до мене, незнам зошто така. Ајде седи си дома на клима, викни си друштво и уживај. И јас сум дома цел ден пред компјутер, ќе се дружиме.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.6.2011 8:30:49
dushice
i jas ista prikazna po cel den sama predkompjuter mm pred da odi na raboa ke mi pribere za jadenje i pienje ke mi pomogne da se istusiram i togas ileguva i o cel den sama da ne e forumov neznam inace malku mi e nizok pritisokot pa pijam koka kola 90 so50 a vie imate li maka so nizok pritisok i vrtoglavici
Бременоста е прекрасен период, но носи и низа предизвици, од кои болка...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?