|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Соини шницли во сос од печурки

Автор:
Редакција Рингераја

Што да им се понуди на вегетаријанци, а подготовката на јадењето да не бара недостапни продукти и начин да подготовка? Соја!



Подготовка

Обарете ги шницлите од соја и процедете ги На масло испржете го исецканиот кромид и печурките исецкани на листови. Додадете малку вегета, бибер, куркума, ѓумбир и налејте околу 50 мл. вода. Пржете околу 5-10 минути. После тоа во тава ставете ги подготвените соини шницли, излупените кикиритки и преостанатата вегета и 1 лажица густин разматен во малку вода. Налејте ја останатата вода и варете околу 1-2 минути. Оставете ги шницлите во сосот околу 10 минути и послужете.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 2

Состав

100 гр. соини шницли
4 лажици масло
120 гр. кромид
250 гр. шампињони
2 лажици вегета
? лажиче бибер
? лажица куркума
? лажица ѓумбир во прав
150-200 мл. вода
50 гр. кикиритки



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?