Кукурек
Автор:
Редакција Рингераја
Стар македонски специјалитет
Подготовка
Исчистете го шкембето со врела вода и измијте гo убаво. Измијте ги цревцата од надворешна страна добро, а потоа сo стапче превртете ги. И нив измијте ги добро и исечете ги на парчиња околу 2 М. долги. Исечете го шкембето на долгнавести парчиња во толку броја колку што има цревца. Земете едно парче од шкембето и обмотајте го со црево. Напpaвeтe така и ставето ги вo тавче. Посoлете го, налејте ги со масло, буковска сол, црн пипер и ставете ги во рерна да се печат. Се служат со зелена салата.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
Состав
4 комплета јагнешки цревца со шкембе
масло
буковска црвена сол
сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Депресијата и анксиозноста не живеат само во мислите
Во новото секојдневие, депресијата и анксиозноста не се само „ментални...
Анкета
papagalce
dali e planirano vaset_o dete?
da (100%)
ne (0%)
Број на сите гласови: 3
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

