Орада во сол
Автор:
Редакција Рингераја
Риба на тиквешки начин

Подготовка
Изматете ги белките со миксер и додајте ги во солта. Промешајте ја смесата и еден дел ставете на дното од тава за печење. Добро исчистете ја орадата и ставете ја врз смесата од сол и белки. Прекријте ја рибата со останатиот дел од смесата од сол и белки. Печете околу 25 минути на температура од 200°C. Пред да ја послужите рибата, скршете ја обвивката од сол, одвојте ги кожата, коските и главата и сервирајте исчистено месо. Како гарнир може да се послужат компири или друг вид зеленчук.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
Состав
1,6кг орада
2,5кг крупна сол
4 белки од јајца
-
забава Бремените
Автор: bobik Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...
Анкета
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.