|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Орада во сол

Автор:
Редакција Рингераја

Риба на тиквешки начин



Подготовка

Изматете ги белките со миксер и додајте ги во солта. Промешајте ја смесата и еден дел ставете на дното од тава за печење. Добро исчистете ја орадата и ставете ја врз смесата од сол и белки. Прекријте ја рибата со останатиот дел од смесата од сол и белки. Печете околу 25 минути на температура од 200°C. Пред да ја послужите рибата, скршете ја обвивката од сол, одвојте ги кожата, коските и главата и сервирајте исчистено месо. Како гарнир може да се послужат компири или друг вид зеленчук.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4

Состав

1,6кг орада
2,5кг крупна сол
4 белки од јајца



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?