Орада во сол
Автор: 
Редакција Рингераја
Риба на тиквешки начин
Подготовка
Изматете ги белките со миксер и додајте ги во солта. Промешајте ја смесата и еден дел ставете на дното од тава за печење. Добро исчистете ја орадата и ставете ја врз смесата од сол и белки. Прекријте ја рибата со останатиот дел од смесата од сол и белки. Печете околу 25 минути на температура од 200°C. Пред да ја послужите рибата, скршете ја обвивката од сол, одвојте ги кожата, коските и главата и сервирајте исчистено месо. Како гарнир може да се послужат компири или друг вид зеленчук.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
Состав
1,6кг орада
2,5кг крупна сол
4 белки од јајца
- 
забава Бремените
Автор: bobik Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Анкета
Jana9
Mozete li vo nok da mu se javite na vasiot prijatel,a da ne ve odbie za nekoja potreba vasa?
Da (50%)
Ne (50%)
Број на сите гласови: 4
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
