Полнети печурки
Автор:
Pepelaska *
Pepelaska### Ви препорачува!
Подготовка
1.Печурките се чистат со влажна крпа и им се вадат дршките. 2. Сланината и сирењето се сечкаат на многу ситни коцки а кашкавалот на малку поголеми. Сирењето може и да се згмечи со виљушка. 3.Во отворот од печурките прво ставаме малку сол, па ги полниме со сланина и сирење. Одозгора им ставаме по едно кашкавалче. 4.Се ставаат по плех намачкан со масло и се печат во загреана рерна на 220 степени околу 15 минути. 5.Дршките од печурките ситно ги сечкаме и ги пржиме со остатокот од сирењето и сланината.Им додаваме едно лажиче соја сос. Ова се служи како прилог со печурките. Многу едноставен и вкусен рецепт.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3
Состав
500 грама свежи шампињони
250 грама свински врат или сланина
200 грама кашкавал
200 грама бело кравјо сирење
соја сос
масло, сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Се расправате често? Не е крај туку почеток на промена
Кога расправиите стануваат чести, лесно е да помислите дека нешто е „с...
Љубовта што не се изговара, туку се чувствува
Понекогаш најдлабоката љубов не живее во зборовите, туку во малите гес...
Најчести инфекции кај деца. Кога е време за педијатар?
Детскиот имунитет се гради постепено. Токму затоа, во првите години од...
Кога ќе одлучите да не се откажувате, успевате
Успехот не доаѓа случајно. Тој не е резултат на среќа, туку на малите ...
Сексуалниот живот е дел од интимноста и блискоста во врската. ...
Анкета
NatashaN
Дали се плашите од новиот т.н. свински грип?
Да (71%)
Не (29%)
Број на сите гласови: 120
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

