Подготовка
Подготовка на тестото:
Ставете го во сад брашното, солта и маргаринот, исечен на листови. Потоа додадете ја водата и јајцата и направете компактно тесто. Ставете го во фрижидер околу 30 минути.
Подготовка на филот:
Обарете ја блитвата и исцедете ја. Изматете ги јајцата и на таа маса додадете сирење и сецканата и цедена блитва.
Изработка:
Поделете го тестото на два дела. Работната маса посолете ја со брашно и на неа расукајте го првиот дел од тестото. Кората ставете ја во калапот каде ќе го печите тестото и отстранете го вишокот тесто.
Другиот дел од тестото исукајте го во округла форма.На неколку места од тестото извадете со калап форми на срце.
На првото тесто ставете го филот, а врз филот ставете го второто тесто.
Премачкајте го кишот со жолчка разматена со млеко.
Извадените форми на срца наредете ги на горниот дел и премачкајте ги со жолчка.