|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Црнчиња

Автор:
Редакција Рингераја

Сите се луди за оваа торта. Но, многу е калорична,па затоа како опција може да ја намалите количината на шеќер и масло.



Подготовка

Јогуртот, брашното, шеќерот, маслото, какаото и содата бикарбона се мешаат со електричен миксер за 2-3 минути. 2. Истурете ја смесата во тава со големина од 20 ? 30 cm претходно обложена со путер и печете во загреана рерна на 200 ° C околу 20 минути. 3. Зовриен,путерот отстранете го од топлината, ставете чоколадо искршено на коцки, шеќер и млеко и мешајте додека не се изедначи смесата. 4. Оставете го колачот да се излади и потоа прелијте го со чоколадната смеса. Послужување: Послужете торта со шлаг крем, а во зависност од сезоната може да се служи со овошје по желба.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3

Состав

За торта:

3 јогуртa (3 ? 180 г)
300 g брашно
120 ml масло
25 гр какао
2 лажички сода бикарбона
путер за премачкување

За глазура:
150 г путер
150 г чоколадо за готвење
120 гр шеќер
120 мл млеко
250 г шеќер



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?