|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тирамису на турски начин

Автор:
Редакција Рингераја

Готвењето е чин на љубовта



Подготовка

Подготовка на тестото : Брашното , јајцата , млекото и маргаринот се матат со миксер околу 3 мин . Тестото се става во тепсија со предходоно ставена мрсна фолија и се пече на препорачаната температура . Извадете го пандишпанот и оставете да се олади . Оладеното тесто исечете го вертикално на два еднакви дела . Подготовка на кремот и влажнење на тестото : Дел од пандишпанот ставете го во сад за послужување . Во млекото додадете го кафето и шеќерот во прав убаво измешајте ( по желба додадете рум или ликер од бадем ) и навлажнете го тестото . Кремата во прав и двете чаши ладно млеко ставете ги во соодветен сад и изматете со миксер околу 3 мин . после додадете го лабне сирењето и поматете уште 1 мин . Декорација: Со половина од подготовката за влажнење навлажнете го долниот дел од пандишпанот кој е сместен во садот за сервирање . Половина од кремата ставете ја врз овој пандишпан . Потоа ставете го горниот дел од пандишпанот и навлажнете го . Со останатата крема премачкајте ја тортата . Тирамису тортата ставете ја во фрижидер најмалку 1 час . Пред сервирање испрскајте ја тортата со правот за декорација и исечете на парчиња . Тестото се пече во претходно загреана рерна од 160 С од 15-25 мин.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 5

Состав

Додатоци за брашно :

50 гр . Мек Маргарин
јајца
50 мл . Млеко

За влажнење на тестото :

350 мл . Млеко
1-2 супени лажици кафе
2-3 супени лажици шеќер во прав
по желба додадете 1-2 лажици рум или ликер од бадем

Додатоци за кремот :

400 мл . Ладно млеко
200 гр . или 1 пакет лабне сирење .



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?